Akne vulgaris – kezelések otthon

Akne vulgáris:

Az Acne vulgaris gyűjtőfogalom a gyakori akne típusok csoportjára. Az ilyen típusú akne időbe telik, hogy meggyógyuljon és hegeket hagyjon. Az akne vulgarisra szakosodott bőrkezelő szakemberek most hatékony aknekezelési megoldásokat találtak ki. Akne vulgaris fellángolása még felnőtteknél is előfordulhat. Ezeket a hormonok ingadozása okozza, amelyek általában a pubertás alatt jelentkeznek. Az akne vulgaris nem krónikus, ezért ha kezelik és gyógyítják, nem fog újra kiújulni, hacsak nincs hormon ingadozás..

Akne vulgáris kezelések otthon

Az akne vulgaris háromféle lehet: enyhe, közepes és súlyos. Az enyhe és közepes formák a leggyakoribbak. Az acne vulgaris súlyos formája akne cisztákat és pattanásos csomókat tartalmaz. Az enyhe és mérsékelt formák közé tartoznak a papulák, mitesszerek, fehér mitesszerek és pustulák.

Akne csomók és akne ciszták:

Az akne ciszták és a pattanásos csomók az acne vulgaris súlyos formája alá tartoznak. Megjelenésük vörös, zárt dudorokkal, amelyek az arc felületén jelennek meg. Tele vannak gennyekkel, amelyek láthatóak és még szilárdabbak is lehetnek. A kevésbé súlyos formáktól eltérően ezek a ciszták nagy méretűek és fájdalmasak. Intenzív kezelést igényelnek, mivel nem könnyen gyógyíthatók.

Papulák és pustulák:

A pustulák és a papulák az acne vulgaris mérsékelt formájába tartoznak. Dudorok az arcon, amelyek gyulladnak. Sárga vagy fehér közepük van, amelyek gennyet gyűjtenek. Az ilyen dudorokat körülvevő bőr irritált és vörös. Rövid idő alatt gyógyíthatók a legjobb pattanásos termékekkel.

Mitesszerek & Whiteheads:

Ezek az acne vulgaris enyhe formájába tartoznak. A fent felsorolt ​​más típusokkal ellentétben nem kíséri gyulladás, és a legrövidebb idő alatt gyógyulnak. A mitesszerek, amint azt a név is sugallja, a bőr pórusain apró fekete vagy barna foltok jellemzik. Itt gyűjtötte össze a szennyeződést a faggyú vagy a bőrolaj. A fehérfejek, amint azt a név is sugallja, kis fehér dudorok a bőrön, és nem gyulladtak. Meg lehet tisztítani egy jó arclemosóval vagy más ilyen enyhe kezeléssel. A többiekkel ellentétben nem hagynak hegeket.

Akne vulgaris kezelési megoldások:

Az akne vulgaris kezelhető a pattanások formájának megfelelően. A természetes gyógymódok hatásosak az enyhe mitesszerek és a mitesszerek kezelésére, de súlyos esetekben még a vény nélkül kapható gyógyszerek sem elegendőek a teljes kezeléshez. Csökkenthetik, de nem eléggé a későbbi kitörések megelőzésére.

A legjobb akne termékek a piacon azok, amelyek hatóanyagokat tartalmaznak. Ezek az aktív összetevők segítenek a pattanások gyors leküzdésében és a gyulladás csökkentésében. A benzoil -peroxid és a szalicilsav a legjobb összetevők a pattanások kezelésére. A benzoil -peroxid behatol a bőr pórusaiba, és belülről elpusztítja a baktériumokat. A szalicilsav segít megtisztítani a bőrt vele együtt. Ez a fajta kezelés a legjobb az akne vulgaris enyhe és közepes formái esetén. A szalicilsav kitisztítja az elzáródott pórusokat, és megakadályozza, hogy a bőr zsírja vagy faggyúja a pórusokba szoruljon, ezáltal tisztítja a bőrt és megszabadul a pattanásoktól.

Az aknecsomókat és az akne cisztákat nehéz kezelni, ezért a bőrgyógyász konzultációja, aki vényköteles gyógyszert fog adni, a legjobb megoldás az akne kezelésére. Az acne vulgaris súlyos eseteinek gyógyítására erős biotikus és allergiaellenes gyógyszert írhatnak fel, mint például az Accutane -t. Az Accutane nem gyógyítja meg, hanem csökkenti a pattanások súlyosságát.

Természetes kezelések az akne vulgaris számára otthon:

Az alábbiakban felsoroltuk a természetes otthoni kezelések listáját az acne vulgaris gyógyítására, amelynek nincs mellékhatása, és teljesen biztonságos az egészségre, alacsony összeggel.

1. Aloe Vera kezelés akne vulgaris ellen:

Akne vulgáris - Kezelések otthon- aloe vera

Ez a természetes összetevő sok betegség megmentője volt, és az egyik vulgaris az akne. Ezt friss szárból nyerik, és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a tulajdonság segít csökkenteni az akne vulgarist. Célszerű a gélt napi 2-3 alkalommal felvinni a jobb eredmények elérése érdekében. Hűsítő hatást biztosít a bőrnek.

2. Narancshéj por:

Akne vulgáris - kezelések otthon - narancsbőr

Ez a természetes termék kiváló forrása a bőrradírnak, amelyet bőrradírként lehet használni. Ez a termék nagy előnye lehet az akne vulgaris természetes kezeléseinek, segít a bőr általános megjelenésében. Segít megnyitni az eltömődött pórusokat, ami csökkenti a pattanások előfordulását. Ez a bozót a legjobb kezelés a mitesszerek számára.

3. Citromlé vagy ecet:

Akne vulgaris - Kezelések otthon - citromlé

A citromlé és az ecet antibakteriális tulajdonságokat tartalmaz, és invektív szerek is. Ezeket a termékeket vattacsomóval könnyen felviheti az érintett területekre. Kiváló otthoni gyógyszer az acne vulgaris ellen, és gyorsabban eltávolítja az elhalt hámsejteket. Segít megelőzni az eltömődött pórusokat is. Keverheti össze mindkettőt, és naponta egyszer vagy kétszer vigye fel az arcra.

4. Szódabikarbónás kezelés akne vulgaris esetén:

Akne vulgáris - kezelések otthon - szódabikarbóna

Ez az akne vulgaris egy másik kezelése, és ismét természetes. Ez a szóda anti-invective tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek megelőzni a pattanásokat és a bőrfertőzéseket. Az Acne vulgaris számos heget okoz, amelyeket szódabikarbóna segítségével lehet eltávolítani. Ezenkívül segít csökkenteni a fertőzés által okozott bármilyen gyulladást a bőrön.

5. Bőséges vízmennyiség:

Akne vulgaris - Kezelések otthon -víz

Célszerű rendszeresen bőséges mennyiségű vizet inni a test vízháztartásának fenntartása érdekében. A víz egyensúlyának fenntartásakor automatikusan segít megelőzni a bőrön megjelenő akne vulgarist. Segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből, és ezáltal a bőr egészséges lesz.

6. Azadirachta Indica és bazsalikom paszta:

Akne vulgaris - Kezelések otthon - bazsalikom

Vegyünk egy tálat, és tegyük rá az azadirachta indica -t, és adjunk hozzá bazsalikomot. Most készítsen belőle jó pasztát, és alkalmazza rendszeresen az arc érintett területének pattanásos vulgarisára. A paszta tele van gombás és antibakteriális tulajdonságokkal, amelyek segítenek elpusztítani a baktériumokat és az elhalt sejteket a pattanások eltávolítása érdekében. Megöli az összes fertőzést okozó összetevőt, és csökkenti a fájdalmat. Ez az egyik legjobb természetes kezelés akne vulgaris problémára.

7. Kurkuma gyógyítja az akne vulgárt:

Akne vulgaris - Kezelések otthon - kurkuma

Ez egy nagyon jó otthoni gyógymód az akne vulgarise ellen is. Antibakteriális és invektív tulajdonságokkal rendelkezik. Készítsen pasztát a kurkából olajjal, rózsavízzel. Állítsa össze őket simán. Vigye fel az érintett területre. A kurkuma a legjobb otthoni pattanások, amelyek képesek megölni a baktériumokat és megvédeni a bőrt a betegségtől. Ezenkívül elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat és a pattanásos hegeket.

8. Menta az akne vulgaris számára:

Akne vulgaris - Kezelések otthon - menta

Ez az összetevő sokat segít a bőr megelőzésében, és elpusztítja a baktériumok okozta pattanásokat. Nyugtatja a bőr tónusát, csökkenti a gyulladást. Ez egy antibakteriális hűtőfolyadék. A menta ezen tulajdonsága csökkenti a pattanások kockázatát.

9. Resorcinol kezelés akne vulgaris ellen:

Akne vulgaris - Kezelések otthon - Resorcinol

Ez egy másik hatékony kezelés az acne vulgaris számára. Segít megvédeni a bőrtónusokat fenolos termékekkel és antibakteriális hatással. Ez az egyik leghatékonyabb pattanásos kezelés az Ayurvédában. Ez egy teljes megoldás, amely elpusztítja a baktériumokat és újjáépíti a bőr sérüléseit. Ezenkívül megakadályozza a fájdalmakat és a súlyos hatásokat. Többnyire nagyon jó a mitesszerek és a mitesszeres akne vulgaris kezelésére.

Az akne vulgaris sok problémát okoz. Ez kérdéssé válik, különösen a fiatalok számára. Ezekkel a módszerekkel könnyedén kezelheti a problémát, és élvezheti az egészséges, ragyogó bőrt és a boldog életet.

Ha az akne vulgaris súlyos stádiumban van, akkor a legjobb, ha bőrgyógyászhoz fordul a legjobb kezelés érdekében.