Hatékony a kén az akne ellen?

Az akne nagyon tartós probléma, amellyel sok tinédzser, sőt felnőtt is nap mint nap szembesül élete jobb részében, a gyorsétterem iránti állandó szükséglet miatt, és amelyet a mozgalmas életmód táplál. A stressz egy másik oka a pattanások kialakulásának, ami kémiai reakció a bőrön. Ahhoz, hogy megszabaduljon a kellemetlen pattanásoktól, számos otthoni jogorvoslat közül választhat, de mindig konzultáljon bőrgyógyászával ebben a tényben. A kén nagyon ügyes szerként ismert a pattanások megszüntetésében, mivel segít felszívni a bőrön lévő vegyi anyagokat, amelyek a pattanások fő okai. Nézze meg a kén előnyeit a pattanások ellen.

Hatékony a kén az akne ellen

Mi az a kén?

A kén sárga színű vegyi anyag, amely elsősorban fertőtlenítő tulajdonságairól ismert. Olajokban, fertőtlenítőszerekben és műtrágyákban is használják. A kén is széles körben használatos az orvosi iparban különféle bőrbetegségek kezelésére. A kén rothadt tojás szagú, és íztelen elem.

Hogyan működik a kén a pattanásokon?

A kén az egyik leghatékonyabb kezelés a pattanások ellen. A pattanásokat általában a bőr mirigyei alatti túlzott olajtermelés okozza. Ez a faggyú beszorul a pórusokba, bakteriális fertőzésekhez vezet. A kénes pattanások kezelése úgy történik, hogy kiszáradja a felesleges olajat a bőrön, és szabályozza a faggyút. Ez a bőr perifériás rétegének leválását okozza. Ez a hámlasztás elősegíti az új sejtek képződését, és utat enged a friss, sima bőrnek.

Hogyan kell használni a kén akne?

A kén számos formában használható a pattanások elleni küzdelemben. Az alábbiakban felsorolunk néhány otthoni jogorvoslatot a kén akne kezelésére történő hatékony kezelésének módszereként.

Kénes arcmaszk akne ellen:

A kénmaszk akne tökéletes módja a pattanások kezelésének, ha érzékeny a bőre, mert a kén jól ismert, hogy felszívja a felesleges olajat a bőréről, lehetővé téve a bőr lélegzését, ami nagyon hatékony módja annak, hogy hatékonyan megszabaduljon a pattanásoktól. Bár a kén nem használható közvetlenül a bőrön, nagyon hasznos, ha majdnem azonos mennyiségű vízzel hígítjuk. A kénnek nagyon megkülönböztető a rothadó tojás szaga, amely néha nagyon irritáló lehet, különösen akkor, ha valahová kimegy készülni, mert a kén illata sokáig benned marad, ezért mindig jobb, ha maszkot használsz. uralkodó és édes illatú illat a kénnel, amikor készülsz alkalmazni. tanácsos este este lefekvés előtt felvinni a kénnel, hogy reggelre eltűnjön a szag. Próbálja ki ezt a módszert, hogy megtapasztalja a kénmaszkot az akne előnyeiért.

Szükséged lesz:

 • Kénpor – 1 evőkanál
 • Jojobaolaj – néhány csepp

Módszer:

 • Készítsen sűrű pasztát kénporból és jojobaolajból
 • Alkalmazza az érintett régiókat
 • 15 perc múlva mossa le

Dabbing:

A pattanások kénnel történő kezelésének másik módja a tiszta kén használata az akne által érintett területeken. Szerezzen be egy tiszta törlőkendőt, és mártsa a kénbe, majd pattintsa be a pattanások által érintett területeket, és hagyja, hogy a kén legalább egy órán át üljön, mielőtt hűvös tiszta vízzel mossa. A dabbing tökéletes módja a pattanások kezelésének azáltal, hogy közvetlenül foglalkozik velük. A kén felszívása lehetővé teszi a pattanások kizárólagos kezelését anélkül, hogy a bőr más részeire szivárogna.

Az akne kezelése kénnel

Kénmosó:

Ha gyors megoldást keres pattanásaira, akkor kénes mosás ajánlott, ahol meg kell mosnia az arcát a kén hígított változatával. Tegye ezt legalább három -négy alkalommal egy héten a gyors eredmények érdekében. Minél többet tesz a héten, annál gyorsabban és jobb eredményeket érhet el. A szappan használata jó a mosás után, mert a szappan segít illatanyagként működni, amely hatékonyan elfedi a kén szagát.

A kén közvetlen alkalmazása akne esetén:

A kén könnyen felvihető és lemosható, így ideális módja a pattanások kezelésének. Ha nem szeretné, hogy a keze rossz kályhaszagot áraszthasson a kén miatt, akkor tanácsos kesztyűt viselni, amikor a kén arcát felviszi. A kénnek nincs tartós hatása, kivéve az illatát, ami nagyon biztonságossá teszi a ház körül tartását, bár mielőtt bármit kipróbálna, meg kell szereznie a bőrgyógyász beleegyezését..

Kénszappan: Működik?

A kénes szappanok egyre népszerűbbek a pattanások kezelésében, különösen a testen. Ezek a kén alapú szappanok hatékonynak tekinthetők az akne visszaszorításában. Általában a kénszappanokat más szerekkel, például Retinoiddal kombinálják, hogy csökkentsék az uralkodó, csípős kénszagot. Úgy működik, hogy elpusztítja a baktériumok szaporodását és elpusztítja a hámsejteket. Ezt a műveletet Keratolitikusnak nevezik, amely segít eltávolítani a felesleges olajat és a pórusokat elzáró sejteket.

Hatékonyságuk azonban még mindig kérdéses, mivel számos tanulmány bizonyítja, hogy a kénes szappanok nem a legjobb kezelések az akne ellen.

A kénes pattanások kezelésének mellékhatásai:

A kén úgy kezeli a pattanásokat, hogy megszárítja az olajat és eltávolítja a bőr felső rétegét. Ez a tulajdonság néha túlzott szárazsághoz és a bőr leválásához vezet. A kén helyi alkalmazásának gyakori mellékhatásai a bőrön a következők:

 • Égő érzés
 • Viszketés és irritáció
 • Pikkelyes bőr
 • Légszomj
 • Bizsergő érzés és bőrpír
 • Csalánkiütés

Míg egyes orvosok vitatják a kén hatékonyságát más akne kezelésekkel szemben, számos személy nagy hasznot húzott ebből a vegyi anyagból. A kén valóban kezeli a pattanásokat, és segít a pattanásokkal borított embereknek megkönnyebbülten. Fontos tudni, hogyan kell óvatosan használni ezt az elemet, mivel erős vegyi anyag, és megfordíthatja a hatásokat. HA pattanásai vannak, de nem száraz a bőre, a kén a legjobb megoldás!