Hogyan kell kezelni a pattanásokat a nyelven?

A pattanások a nyelven vagy a pattanások a nyelven néha bizonyos élelmiszerek reakciója, vagy mérgező vegyi anyagok vagy más allergiák miatt jelentkeznek. Lehet nyelv pattanások, amelyek nagyon fájdalmasak lehetnek. Az embernek nehézségei vannak az étel rágásában és lenyelésében. Ez gyakran vörös és duzzad, és nagyon kellemetlen lehet.

Felmerül a kérdés, hogy mi okozza a pattanásokat a nyelvén? A kisebb fertőzések nem ritkák, azonban a gyulladást vagy fájdalmas dudorokat a nyelven sérülés, harapás vagy ételreakció okozza. A hasi sebek a száj belsejében kialakuló fájdalmas dudorok egy másik formája, amelyet vitaminhiány, fűszeres ételstressz stb..

Ezeket a dudorokat TLP (átmeneti nyelvi papillitis) néven is ismerik. Ezeket a traumák helyi reakciója okozza, mint például a karcolás, a harapás és a kaparás. Más okok lehetnek allergiás reakciók az élelmiszerekre vagy hiányosságok. A vírusfertőzések, az STD -k, a sebek, a szájüregi rák és más szájfertőzések és betegségek egyéb okai. A duzzanatot és a dudorokat a stressz, a rossz szájhigiénia, a nyelv eltömődése okozza..

Mint mindannyian tudjuk, a megelőzés a legjobb orvosság, és alkalmazható a fogászati ​​higiéniára is. Ha már fájdalmat vagy kényelmetlenséget tapasztal ezekkel a pattanásokkal kapcsolatban, megkérdezheti, hogyan lehet gyorsan megszabadulni a nyelv pattanásaitól? A keresés itt véget ér. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hatékony gyógymódot ezeknek a fájdalmas dudoroknak a megszüntetésére.

Hogyan kell kezelni a pattanásokat a nyelven

Hogyan kell kezelni a pattanásokat a nyelven:

Az alábbiakban néhány otthoni gyógymódot találunk a nyelv pattanásai ellen.

1. Min. Levélmosás:

Min. Levelek mosása

Ez nagyon jó a nagyon fájdalmas pattanások kezelésére a nyelven.

 1. A mentaleveleket össze lehet törni, majd ezt fel lehet gurgulálni, és le kell nyelni anélkül, hogy ezt lenyelné. (Lenyelve nem ártalmas, de ezt a fájdalmas dudorokat borító duzzanat felett kell tartani.)
 2. Ezt körülbelül 15 percig kell tartani, és ehhez hideg jeges vizet használhat.

Ez enyhíti a fájdalmat, de ezek kezelésében nem túl hasznos.

2. Kurkuma paszta:

Kurkuma és méz

Ezt a konyhából lehet használni. Ebben az országban szinte minden típusú étel kurkumaival készül; ez a háztartásban nagyon gyakran megtalálható összetevő. Ez is nagyon természetes. Ennek hatékonysága azonban a por minőségétől függ. Ennek jó minőségűnek kell lennie a jobb hatékonyság érdekében.

 • Készítsen pasztát kurkuma.
 • Ezután vigye fel a fájdalmas területre. Ezt nem szabad lenyelni.
 • Próbálja ezt körülbelül 15 percig tartani, anélkül, hogy lenyelné a vizet.
 • Öblítse le vízzel.

Ez a kurkuma paszta egyik tökéletes kezelése a pattanások kezelésére a nyelvben.

3. Kurkuma és szódabikarbóna:

Kurkuma és szódabikarbóna

Mindkét összetevő hasznos lehet.

 1. Keverjünk össze fél teáskanál kurkuma és szódabikarbóna arányt, majd vízzel pasztázzuk.
 2. Ez alkalmazható a száj belsejében lévő duzzanatra a korábban említett eljárással.
 3. Öblítés előtt hagyja hatni 15 percig.

A következő percekben ne egyen és ne igyon semmit. Ez egy jó gyógyszer a pattanások kezelésére a nyelven.

4. Aloe Vera juice:

Aloe Vera gyümölcslé

Öblítse ki a száját aloe vera lével, amely gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokat tartalmaz. Ez is összehúzó hatású, ezért enyhítheti a duzzanatot. Ez nagyon jó lehet, és pár perc alatt csökkenti a fájdalmat is.

 1. Kivonja a gél a növény a lé belül.
 2. Vigye fel a száj duzzanatát vagy gyulladt részét.
 3. Hagyja rajta körülbelül 15 percig.
 4. Öblítse le vízzel.

Nem tanácsos, hogy ezt követően legalább 20 percig ételt vagy ételt fogyasszon. Ez az egyik legjobb otthoni jogorvoslat a nyelv pattanásainak kezelésére.

5. Kurkuma és méz:

Kurkuma és méz

Ez azoknak szól, akik nem szeretik a kurkuma ízét szódabikarbónával vagy csak a kurkuma. A méz gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, és könnyen használható. Ezt azonban nem szabad lenyelni, és a dudor felett kell tartani.

 • Keverje össze a kurkuma mézzel.
 • Vigye fel a dudor fölé.
 • Hagyja ezt kb. 6 percig.
 • Öblítse le vízzel.

Ezt követően azonban tanácsos még 20 percig nem inni vizet.

6. Cayenne -i bors:

Cayenne-i bors

Ez sok szájnyugtató cukorkában van jelen. Ez nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik az esztétikai kapszaicin jelenléte miatt. Ezt fel lehet használni a bőrpír területén, hogy megkönnyítse az idegeket. Ez segít azonnal enyhíteni a fájdalmat, és akkor egy személy megkönnyebbülhet.

 • Vigyen fel cayenne borsot a dudorra.
 • Hagyja hatni körülbelül 15 percig, majd az idegek ellazulnak.
 • Ez mézzel is használható. A méz képes mikrobiális tulajdonságaival hatni.

7. Zsályalevelek:

Zsályalevelek

 1. Készítsen pasztát, miután néhány percig forralja ezeket a leveleket.
 2. Vigye fel ezt a dudorra, és ez enyhítheti a duzzanatot.
 3. Ezt követően körülbelül 20 percig semmit sem szabad enni vagy lenyelni.

Ez a legjobb orvosság a nyelv pattanásai ellen.

Ezek a pattanások vagy dudorok semmilyen módon nem fenyegetőek, de sok mindent megtehet, hogy kordában tartsa. Próbáljon gargalizálni sós vízzel, igyon sok vizet, hogy hidratált maradjon, a jó szájhigiéné rendkívül fontos, és szedjen kiegészítőket, hogy ellensúlyozza e pattanások hatását. Kerülje a zsíros, savas és allergiát okozó ételeket. Alternatív megoldásként megpróbálhatja megszívni a jégkockát az ideiglenes enyhülés érdekében, mivel ez enyhíti a fájdalmat. Végül, bármennyire is csábító, ne pattogassa ezeket a pattanásokat bármi áron; kockáztathatja a baktériumok szájban való terjedését.

Maradj boldog és egészséges!

A kép forrása: Redőnykészlet 1.