Szódabikarbóna pattanások ellen – 6 otthoni gyógymód a legjobb esetben

A szódabikarbóna és az akne együtt jár, mivel nagymértékben képes kezelni és gyógyítani a pattanásokat. Szódabikarbóna vagy szóda -hidrogén -karbonát, ahogy hívják, általában a legtöbb konyhaszekrényben kapható. A háztartások ezt a terméket tisztításra és főzésre is használják. Ez egy csodálatos termék, amely kiváló hatású bőrkezelésre is használható. Az akne fájdalmas probléma, amely a legtöbb tinédzsert és fiatal felnőttet érinti. A fájdalom és a hegek, amelyeket hagy maga után, szörnyűek.

Szódabikarbóna akne ellen - 6 otthoni gyógymód a legjobb esetben

A szódabikarbóna jó a pattanások ellen?

Egy egyszerű konyhai összetevő csodákra képes a fájdalmas pattanások ellen? Igen, tud. A pattanások elleni szódabikarbónás kezelés egyszerű és hatékony módja a pattanások kezelésének. A szódabikarbóna gyulladásgátló tulajdonságai miatt segíthet lehűteni a pattanások égő érzését. Segít kiszáradni a felesleges olajat, ami miatt pattanások keletkeznek. Ezek mindegyike segít a pattanások kezelésében. Ezenkívül segít csökkenteni a hegek megjelenését.

Hogyan működik a szódabikarbóna akne esetén?

 • A szódabikarbóna és gyulladáscsökkentő tulajdonságai jóak a duzzanat és az égő érzés távoltartására. Ez lehűti a fáklyát, és ez segít az embernek.
 • Mivel a szódabikarbóna jó hámlasztó, eltávolíthatja az elhalt hámsejteket, amelyek felhalmozódnak és eltömítik a pórusokat. Simább, mint más hámlasztók, de hatékonyabb.
 • A szódabikarbóna eltávolíthatja a bőrön lévő felesleges olajat. Emiatt a bőr megfelelően tud lélegezni, és nem lesz több pattanása.
 • Fenntartja a bőr pH -egyensúlyát, mivel lúgos. Ha pattanása van, a bőrfelület savasabb, így ez segít a folyamatban.

Hányféleképpen lehet szódabikarbónát használni pattanások ellen:

A szódabikarbóna segíthet a pattanások elleni küzdelemben. Ez egy csodálatosan egyszerű és könnyen hozzáférhető összetevő, amely a legtöbb háztartásban megtalálható lesz. Ezt az olcsó terméket különféle más otthoni termékekkel keverve meglepő eredményeket érhet el. Hámlasztóként tökéletes az összes elhalt hámsejt eltávolítására, amelyek elindítják a pattanások felhalmozódásának folyamatát.

1. Szódabikarbóna akne ellen:

Szódabikarbóna akne ellen

Hogyan segít:

A szódabikarbóna gyulladásgátló tulajdonsággal rendelkezik, amely segít a pattanások gyógyításában, amint megjelenik. Ha hamarabb elkezdi alkalmazni ezt a pasztát, akkor segít a gyógyulásban. Ez kiszárítja a felesleges olajat, és tisztán tartja a bőrt. A gennyképződés minden jele azonnal megszűnik. Szárítja a bőrön megjelenő pattanásokat, és ez is gyógyítja a pattanásokat.

Hozzávalók:

 • 2 tk. szódabikarbóna.
 • 2 tk. víz..

Készítmény:

 • Keverje össze a szódabikarbónát vízzel, hogy pasztát kapjon.

Alkalmazás:

 • Vigye fel ezt a pasztát az érintett területre, és hagyja állni körülbelül 15 percig. Ha megszáradt, mossa le vízzel és szárítsa meg. Ezek után vigyen fel hidratáló krémet.

Milyen gyakran teszi ezt:

Tegye ezt minden második napon.

Óvintézkedések:

Ne lépje túl a szódabikarbóna mennyiségét, mivel szárítószer is.

2. Citromlé és szódabikarbóna akne ellen:

Citromlé és szódabikarbóna akne ellen

Hogyan segít:

A citromlé jó sav, amely segít a felesleges olaj kiszáradásában és a bőr tisztításában. A lé elpusztítja a baktériumokat is, ezáltal eltávolítja a fertőzés forrását. A citromlé a szódabikarbónával együtt remek kombináció, mivel mindkettő segít leküzdeni a pattanások jeleit. E két összetevő rendszeres használatával tisztábbá teheti a bőrt és összehúzhatja a pórusokat.

Hozzávalók:

 • Két tk szódabikarbóna.
 • 2 tk víz.
 • ¼ teáskanál citromlé.

Készítmény:

 • Keverje össze a szódabikarbónát, a vizet és a citromlevet, hogy jó sima pasztát kapjon.

Alkalmazás:

 • Használja ezt a pasztát az érintett területekre vagy az egész arcra. Hagyja körülbelül 15 percig, majd mossa le. Ezt követően alkalmazzon hidratáló krémet.

Milyen gyakran teszi ezt:

Ezt hetente kétszer megteheti.

Óvintézkedések:

A savas citromlé problémát okozhat, ezért ennek megfelelően használja.

3. Kókuszolaj és szódabikarbóna akne ellen:

Kókuszolaj és szódabikarbóna akne ellen

Hogyan segít:

A kókuszolaj gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és segít eltávolítani a felesleges olajat a bőrről. Elpusztítja a baktériumokat, és ez segít elkerülni a pattanásokat. Ez egy jó szódabikarbóna pattanások ellen, amely tisztítja a bőrt és simává teszi. Az olaj és a szóda keverék nagyszerű módja a bőr tisztításának és belülről történő gyógyításának.

Hozzávalók:

 • 1 tk. szódabikarbóna.
 • 1 tk. kókuszolaj.
 • arcmosás.

Készítmény:

 • Vegyen egy nagyon kis mennyiségű kedvenc arclemosót, és adjon hozzá szódabikarbónát és kókuszolajat. Keverjük össze, hogy pasztát kapjunk.

Alkalmazás:

 • Óvatosan vigye fel ezt a pasztát az arcára, és masszírozza jól néhány percig. Mossa le meleg vízzel, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.

Milyen gyakran teszi ezt:

Ezt hetente kétszer megteheti.

Óvintézkedések: N/A

4. Fogkrém és szódabikarbóna akne ellen:

Hogyan segít:

A szódabikarbóna és a fogkrém egy másik nagyszerű fürdőszobai alapanyag, amely segít leküzdeni a pattanásokat és problémáikat. A fogkrém keverék eltávolítja a mitesszereket, amelyek eltömítik a bőr pórusait. Hámlasztja a bőrt, eltávolítja a felesleges olajat és a ragadt szennyeződéseket. Ez viszont tisztítja és tisztítja a bőrt, és csökkenti a pattanások problémáit. Minden szennyeződés a bőrről a szennyeződés miatt eltűnik.

Hozzávalók:

 • 1 tk. szódabikarbóna.
 • 1 tk. fogkrém.
 • 2 tk. víz.

Készítmény:

 • A két összetevőt vízzel összekeverjük, hogy sima masszát kapjunk.

Alkalmazás:

 • Mielőtt elkezdené, tegyen meleg ruhát az arcára, hogy kinyissa a pórusokat. Miután ezt megtette, vigye fel a pasztát, és dörzsölje be a hámláshoz. Mossa le meleg vízzel.

Milyen gyakran teszi ezt:

Ezt naponta megteheti.

Óvintézkedések: N/A

5. Méz és szódabikarbóna akne ellen:

Hogyan segít:

A méz nagyszerű összetevő, amely segít megőrizni a bőr nedvességét; ez segít a bőr hidratálásában. Fehérítőként is működik, így a pattanásos hegek folyamatos használat mellett csökkennek. Ha mindkét összetevőt használja, jó pasztát kap, amely segít gyógyítani a pattanásokat, majd tisztítja a bőrt és ragyogóvá teszi.

Hozzávalók:

 • 1 tk. szódabikarbóna.
 • 1 tk. édesem.

Készítmény:

 • Keverje össze mind a szódabikarbónát, mind a mézet egy tálban. Tartson kéznél meleg törülközőt az arc számára.

Alkalmazás:

 • Ezt a pasztát maszkként vigye fel a bőrre. Tegyen meleg törülközőt az arcra, majd hagyja állni körülbelül 5 percig. Öblítse le vízzel. Később használhat hidratáló krémet.

Milyen gyakran teszi ezt:

Tegye ezt hetente kétszer.

Óvintézkedések: N/A

6. Szódabikarbóna és tejmaszk akne ellen:

Hogyan segít:

A tej kiváló tejsavforrás, és ez segít abban, hogy kitisztítsuk a bőr pórusait, és megtisztítsuk őket a szennyeződésektől. A szennyezés okozza a pattanások legtöbb problémáját. A tej és a szódabikarbóna együtt segít leküzdeni ezt. A szódabikarbóna hámlasztó hatású, ezért megtisztítja a bőrt a felesleges olajtól. Együtt ez egy nagy szódabikarbónás maszk a pattanások ellen. Mindkét összetevő könnyen elérhető otthon és könnyen használható.

Hozzávalók:

 • 1 tk. szódabikarbóna.
 • ¼ csésze tej.

Készítmény:

 • A szódabikarbónát és a tejet összekeverjük, hogy sima masszát kapjunk.

Alkalmazás:

 • Vigye fel ezt a pasztát az érintett területekre, és hagyja hatni körülbelül 5 percig. Később mossa le vízzel.

Milyen gyakran teszi ezt:

Ezt hetente kétszer megteheti.

Óvintézkedések: N/A

További tippek a pattanások eltávolítására szódabikarbónával:

Láttuk a szódabikarbóna akne elleni előnyeit a fenti listában. Íme néhány további tipp, amelyet a konyhai alapanyagokból, szódabikarbónából szerezhet be.

 • A zab egy másik nagyszerű konyhai összetevő, amelyet szódabikarbónával használunk, hogy felszívja a bőrön lévő felesleges olajat.
 • Az aszpirin tabletta nemcsak fejfájásra, hanem pattanásokra is csodálatos. A bennük lévő szalicilsav gyorsan gyógyítja a pattanásokat.
 • A kókuszolajhoz hasonlóan olívaolajat is használhat a gyulladt bőr megnyugtatására.
 • Az almaecet egy másik összetevő, amely fenntartja a bőr pH -egyensúlyát, így szorosan tartja a pórusokat.

A szódabikarbóna az arc pattanásaihoz nagyon erős, egyszerű összetevő, amelyet otthon is könnyen beszerezhetünk. Ez elősegíti a bőr tisztítását, a pórusok feszességét és hámlasztását. Az ilyen egyszerű összetevőből származó nagy csodák valóban lenyűgözőek. Sütőpor az arcon pattanások ellen csak a megfelelő módszer a probléma kezelésére. Ahelyett, hogy drága kozmetikumokra és gyógyszerekre hagyatkozna, az otthoni gyógymód a legjobb kiút. Tehát gyógyítsa meg magát természetes módon!