Top 5 lézeres kezelés pattanások ellen!

Az akne egyik fő problémája a hegek, amelyeket maguk után hagynak. Ez még nagyobb gondot okozhat, ha a pattanások kiütések formájában jelentkeznek. A hegek túl sokak ahhoz, hogy eltávolítsák őket. Bár sokféle módszer létezik a hegek megszabadítására, a lézer a legtöbb ember számára egyre nagyobb választás, mert a megoldás nem kerülget és állandó megoldás. Ezeknek a kezeléseknek a másik oldala az, hogy drágák és súlyos mellékhatásaik lehetnek.

Lézeres kezelések pattanásokra Akne

Az Intens Pulsed Light (IPL) lézerek a legnépszerűbb kezelések. A hegek súlyosságától függően 4-6 ülésben vagy 10-15 ülésben végeznek. A foglalkozások körülbelül 40 percet vesznek igénybe. Ennek egyik mellékhatása azonban az, hogy vörösséget okozhat, amely néhány hétig tarthat. Gyakran, ha a sérülés a bőr több rétegén van, a kezelési idő és az ülések megnövekednek. Az ülések számát az orvos és a beteg határozza meg. A pattanások hegének színétől függően határozzák meg a kezelést. Pulzáló gerendákat használnak, ha a heg vörös, míg KTP -t vagy kálium -titanil -foszfátot is alkalmanként használnak. Bizonyos esetekben mind a Q Switching, mind az IPL használatos. Az alábbiakban ismertetjük a szokásos kezelési módszereket.

Lézeres kezelések a pattanások ellen:

A pattanások öt legjobb lézeres kezelése a következő:

 • Aktív Fx lézeres kezelés pattanásokra: Ez a kezelés azoknak az embereknek hasznos, akiknek problémái vannak a bőr legfelső rétegével kapcsolatban..
 • Mély Fx lézeres kezelés pattanásokra: Ez a kezelés a legjobban alkalmas azoknak, akik túlzott mély hegesedéssel foglalkoznak.
 • Pixilációs lézeres kezelés pattanásokra: Ez a módszer kis tű méretű gerendákat használ, amelyek hegterületeket céloznak meg. Ez semmilyen módon nem károsítja a heg környékét.
 • Fraxel lézeres kezelés pattanásokra: Ez a kezelés a legjobb a pattanások kezelésére az arcon, mert nem ablatív. Ehelyett hőt termel, amely segít a kollagén építésében.
 • Szén-dioxid lézeres kezelés pattanásokra: Ez a kezelés nagy intenzitású sugarakat használ a sérült szövetek elpárologtatására. A kezelés utáni helyreállítás 6 és 15 nap között van, a használt gerendák intenzitásától függően.

Óvintézkedések:

 • Ne végezzen lézeres kezelést, hacsak orvos és/vagy bőrgyógyász nem javasolja.
 • Ha olyan orvosok végzik, akik nem egészségügyi szakemberek, akkor a lézeres kezelések meglehetősen károsak lehetnek. Sok esetben ezek különböző szintű pulzációk, és ezért a hullámhosszak is változnak.
 • A megfelelő hullámhosszok használata kulcsfontosságú a lézeres kezelésekhez. Ha nem a legnagyobb körültekintéssel végzik, a bőr deformációihoz és más súlyos epidermális sejtek károsodásához vezethet.
 • A lézeres kezelés gyakran néhány napig fájóvá és érzékenyé teszi a bőrt. Ezért a legjobb, ha a páciens még beltérben is használ fényvédőt.
 • Ne feledje, hogy a kezelés szintje teljes mértékben a bőrkárosodás típusától függ.
 • A lézeres kezelések a bőrt ideiglenesen duzzadttá és égő érzéssé tehetik. A rendkívül irritált vagy érzékeny bőrön sötét vagy foltos foltok jelenhetnek meg.
 • A lézeres kezelések cisztákat és egyéb deformitásokat, valamint az erek kitágulását okozhatják.

Áttekintés:

A pattanások, pattanásnyomok és hegek minden fiatalság életének baja. Nincs mód menekülni előlük. Ez csak a poggyász, ami a pubertással együtt jár. Mindazonáltal számos lehetőség van ezeknek a hegeknek a végleges eltávolítására. A lézeres kezelés az egyik bevált módszer a hegesedés problémájának kezelésére. Ennek ellenére a kezelést csak orvosoknak kell elvégezniük, nehogy komplikációkhoz és még súlyosabb bőrbetegségekhez vezessenek.