5 talvikukintaa, jotka saavat kotisi loistamaan

On lokakuun loppu ja talvi on jo nurkan takana. Luonto valmistautuu tuleviin kylmiin kuukausiin ja puutarhasi näyttää todennäköisesti synkältä ja karulta. Mutta näin ei välttämättä pitäisi olla. Voit tuoda väriä ulko- ja sisätiloihisi. Siellä on upeita talvikukintoja, jotka auttavat sinua tässä. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle viisi talvikukkaa, jotka eivät pelkää kylmää ja kukkivat upeasti talvella ja miellyttävät silmää.

Viisi talven kukintaa, jotka menestyvät kylmässä

Talvella kukkiva joulutähti vaaleanpunaiset talvikukan lehdet

Kasvit näyttävät kuolevan talvella, koska kasvien soluihin muodostuu jääkiteitä. Vaikka kasvit yrittävät kovasti suojautua jäätymiseltä, tämä on mahdollista vain noin – 6 ºC: n lämpötilassa. Alemmissa lämpötiloissa soluvesi jäätyy kiteiksi, mikä on tappavaa kasveille. Mutta on myös kylmää sietäviä kasveja ja kukkia, jotka menestyvät talvella ja kestävät alhaisia ​​talvilämpötiloja.

Niitä voidaan kasvattaa puutarhassa myös kylminä kuukausina. Tässä tapauksessa puutarhasi voi hyötyä pölyttäjistä. Koska aurinkoisina päivinä mehiläiset voivat näyttää syövän.

Seuraavat viisi talvikukintoa ovat täydellisiä sisäkasveille ja virkistävät jokapäiväistä talvielämääsi ja lämmittävät sieluasi. Katsotaan nyt mitä nämä ovat …

Vaikka monet kasvit ovat lepotilassa talvella, on myös niitä, jotka kukkivat juuri tähän aikaan vuodesta, nimittäin talvikukintoja

Talvella kukkivat joulukaktus huonekasvit kukat talvikasveja

Joulukaktus (Schlumbergera)

Tämän talvikukan kukinnat voivat olla valkoisia, keltaisia, vaaleanpunaisia, purppuraisia ​​tai punaisia ​​ja riippumatta siitä, minkä värinen joulukaktus kukkii, se varmasti kirkastaa ja virkistää sisustustasi.

Schlumbergera on itse asiassa kahden kasvien hybridi, joka kasvaa Brasilian sademetsissä. Joulukaktus sai suositun nimensä, koska se kukkii vain jouluna.

Huomasitko, kuinka talvikukat voivat kirkastaa huonetta??

Talvella kukkiva joulukaktus huonekasvi kukkii talvikukka

Joulukaktus suosii epäsuoraa auringonvaloa ja kosteutta. Siksi löydät suhteellisen varjoisan ja pimeän paikan, jossa sinun pitäisi säilyttää talvinen huonekasvi muutaman viikon ajan ennen joulua.

Talvipuut luovat juhlallisen tunnelman kotona

Talvella kukkiva joulukaktus huonekasvi kukkii männynkäpyjä

Kiinnitä huomiota optimaaliseen kasteluun! Liian paljon vettä voi aiheuttaa juuren mätänemistä, ja liian vähän vettä voi tarkoittaa vähemmän tai ei ollenkaan kukkia. Kuten useimpien muiden mehikasvien ja kaktusten kanssa, on yleensä parempi kastaa tätä kasvia suhteellisen vähemmän. Tämän talven kukinnan maaperän tulee kuitenkin olla jatkuvasti kostea kukinnan aikana.

Joulukaktus voi myös kukkia kermana

Talvella kukkiva joulukaktus kermanväriset kukat talvikukka

Itse asiassa talvikukkien valikoima on niin suuri, että sinun ei välttämättä tarvitse pysyä perinteisessä joulutähdessä

Talvi kukkiva joulu kaktus punaiset kukat talvikukka

Joulutähti (Euphorbia pulcherrima)

Joulutähti on ehkä suosituin talven kukinta. Sen kukat ovat itse asiassa nuoria lehtiä, jotka kasvavat ryhmissä kunkin haaran päässä.

Subtrooppinen punainen joulutähti on suosituin kukkatyyppi, mutta tämä talvikukka löytyy lukemattomista väreistä, mukaan lukien kerma, persikka, vaaleanpunainen, valkoinen ja kulta.

Joulutähti tai adventtitähti suosii aurinkoista paikkaa ikkunan vieressä ja tarvitsee säännöllistä kastelua. Maan ei kuitenkaan tarvitse olla jatkuvasti kosteaa.

Punainen joulutähti ikkunassa

Talven kukinnan joulutähti punainen talvikukka fanster

Tämän talvikukan lehdet voivat myös kukkia muilla värisävyillä

Talvella kukkiva joulutähti valkoiset vaaleanpunaiset lehdet talvikukka

Esimerkiksi valkoisena

Talvella kukkiva joulutähti valkoiset talvikukan lehdet

Lepakokukka (Tacca Chantrieri)

Tässä on esimerkki talviblossista, jolla on outo nimi ja joka näyttää myös hieman oudolta. Joten lepakoiden kukka näyttää todella lepakolta, älä tarkoita sitä?

Musta lepakoiden kukka

Lepakukukka Tacca Chantrieri Talvella kukkiva viidakon kasvi

Lepakokukka on kotoisin viidakosta, mutta se on suosittu huonekasvi, joka kukkii myös talvella. Se voi kasvaa melko suureksi, jopa metriksi, joten tämä talvikasvi tulisi istuttaa suhteellisen suureen astiaan.

Lepakokukka pitää varjosta ja kosteasta, mutta ei märästä maaperästä. Koska tämä on viidakon kasvi, kosteudella on todella väliä.

Tämä talvikukka oli alun perin viidakon kasvi

Lepakko kukka musta talvi kukkiva viidakko kasvi

Lepakokukka Tacca chantrieri lähtee Talvella kukkiva viidakon kasvi

Islantilainen unikko (Papaver nudicaule)

Unikot ovat saaneet huonon räpin useimmille ihmisille, jotka yhdistävät ne oopiumkasveihin ja huumeisiin. Onneksi islantilainen unikko on niin hyvänlaatuista ja kaunista, että on laillista kasvattaa sitä missä tahansa.

Kylmää sietävät kasvit ja kukat voivat muuttaa kodin talven ihmemaaksi

Islannin unikko Papaver nudicaule huonekasvi talvinen kukintaIslannin unikko Papaver nudicaule talvikukinta kukkii punaisena

Tästä katseenvangitsijasta löytyy yli 80 lajiketta, jotka voivat kukkia eri väreillä, esimerkiksi valkoisella, keltaisella, vaaleanpunaisella tai punaisella.Tämä talvikukka voi myös olla erikokoinen, joten anna islannin unikolle tarpeeksi tilaa kasvaa. Kasvitieteilijät suosittelevat istuttamaan useita kasveja 21-31 cm: n välein jättiläisiin kukkaruukkuihin dramaattisen esityksen luomiseksi.

Varmistaaksesi, ettei islanninkielinen unikko romahda, pidä panokset valmiina tukemaan sitä.

Näin suuret nämä talvikukkaiset voivat todella saada

Islantilainen Poppy Papaver Nudicaule Valtava talvinen kukkakimppu

Sokeripensaat (Protea)

Sokeripensas on merkittävä talven kukinta, koska siinä on niin värikkäitä ja epätavallisia kukkia. Voit valita yli 80 tämän kasvisuvun edustajasta talvipuutarhaasi varten.

Sokeripensaat – hyvin erityinen talvikasvi

Sokeripensaat Protea kukkiva oranssi talvi kukkivat talvikasvit

Jos sinulla on tämä huonekasvi kotona, varmista, että siinä on riittävä vedenpoisto, runsaasti auringonpaistetta ja mahdollisimman paljon raitista ilmaa. Sokeripensas on itse asiassa helppohoitoinen huonekasvi. Hoidon kannalta sitä verrataan jopa kaktuksiin.

Jos olet rakettityynyn (Leucospermum reflexum) ylpeä omistaja, monet puutarhurit ja kasviharrastajat varmasti kadehtivat sinua, koska tämäntyyppinen protea on erittäin harvinaista.

Sokeripensaiden kukka on herkkä ja näyttävä

Sokeripensaat Protea kukkiva herkkä vaaleanpunainen talvi kukkivat talvikasvit

Kestävä kasvi voi menestyä myös vuorilla

Sokeripensaat Protea Mountains Talvi kukkivat talvikasvit