Aika suunnitella puutarhan suunnittelu: valmistaudu kevääseen

puutarhan suunnittelu ruukut pienet kasvit

Suunnittele puutarhasi suunnittelu nyt

Puutarhaluetteloiden suunnittelijoilla on monia vastauksia. Ne tulevat tammikuun pilvisenä aikana ja tarjoavat meille lumoavan ja iloisen näkymän kevääseen. Tämä johtuu monien värikukkien ja herkullisien vihannesten kuvaamisesta.

Mutta jos aloittelijana katsot omaa puutarhaasi ja omaasi Puutarhasuunnittelu ajatellut sitä, se ei näytä niin yksinkertaiselta.

Mutta toivoa on! Et ehkä voi nopeuttaa lämpimän sään saapumista, mutta voit lähestyä kesäpuutarhaa etsimällä ja tarjoamalla sellaisen.

Nämä toimenpiteet eivät ainoastaan ​​säästä rahaa, vaan sinulla on myös juuri sellaisia ​​kasveja kuin haluat. Se voi olla joko eksoottinen lajike tai perheesi suosikki tomaattilajike.

Milloin sinun pitäisi aloittaa istutus ulkona??

Tarkista ensiksi kukin kasvi erikseen, mikä on paras aika istuttaa. Sitten sinun on laskettava takaisin nähdäksesi, milloin siemenet laitetaan juuri maahan. Viileän kauden ruuat voivat esimerkiksi mennä ulos, kun maa on suhteellisen viileä. Ne, jotka tarvitsevat enemmän lämpöä ja aurinkoa, on kylvettävä hieman myöhemmin.

Kasveja ei saa viedä ulos ennen viimeistä pakkasta! Se on varmaa!

Jos aloitat liian aikaisin, voit nähdä kasvien kasvavan ennen kuin puutarha on valmis niille. Silloin ne eivät myöskään kehity erityisen hyvin.

Idättävät siemenet

Siemenet eivät missään tapauksessa ole liian vaativia siitä, mistä aloittaa. Kaikki riittävän syvät ja hyvin lannoitetut astiat tarjoavat ihanteelliset olosuhteet kukoistukselle.

Monet ihmiset hoitavat kasvejaan asunnon laajoilla lokeroilla. Voit myös asettaa sinne suuria kattiloita

Puutarhasuunnittelu vanhat tina tölkit istutusta varten

Toiset valitsevat yksittäisiä muovisia ja turpeesta valmistettuja ruukkuja. Jopa paketit, kuten matkapuhelimesta, voidaan muuntaa sopivaksi hätätilanteessa.

Myös muuntyyppiset uudelleenkäytöt ovat mahdollisia, kuten maidosta tai munista valmistetut pahvipakkaukset. Päätös on sinun.

Jos käytät pakkausmateriaalia tai muita käytettyjä astioita istutusta varten, liota ne varotoimenpiteenä 10 -prosenttiseen valkaisuliuokseen 10-30 minuutin ajan. Huuhtele ja kuivaa ne varovasti ennen aloittamista.

Maapallo

Aluksi on parasta käyttää erityistä turveseosta, joka on tarkoitettu siementen ensimmäiseen levittämiseen maaperään. Näin saat parhaat tulokset. Sitten sinun tulee kastella huolellisesti ja antaa kaiken kuivua.

Sinun tulisi ehdottomasti välttää kuivia paakkuja, mutta myös olla varovainen, ettet lannoita ja / tai kastele liikaa

puutarhan suunnittelu kostea kukkiva maaperä

Vinkki: Ennen kuin aloitat, katso siementen pakkaus. Usein on ohjeita siitä, miten käsitellä tiettyjä lajeja.

kasveja

Voit laittaa kaksi siementä pieniin ruukkuihin, kuten tässä on esitetty. Vaihtoehtoisesti voit levittää siemenet suuremmalle alueelle. Sinun pitäisi painaa sitä hieman maahan ja lisätä sitten maaperän seosta optimaalisen syvyyden saavuttamiseksi.

Kostuta pinta, mutta varo kastamasta liikaa

puutarhasuunnittelu pienten tomaattien istuttaminen

Sitten sinun pitäisi laittaa kylttejä tai muita merkkejä eri ruukkuihin, jotta tiedät tarkalleen, missä sinulla on mitä. Erikoismerkit ovat parhaita, ja niitä löytyy molemmista erikoisliikkeistä Puutarhasuunnittelu samoin kuin joissakin supermarketeissa.

Tässä vaiheessa sinun on usein peitettävä kasvit muovisuojuksilla. Tämä pitää maan kosteana ja lämpimänä. Tällainen lähestymistapa johtaa nopeampaan itämiseen.

Maan lämpötilan tulisi olla yli 24 astetta. Erityisesti lämpöä rakastavia kasveja on tuettava sähköpeitteellä tai asettamalla ne lämpimään veteen.

Silloinkin pinnan ei pitäisi olla liian kuuma. Sinun ei ehdottomasti pitäisi ylittää 32 asteen rajaa.

Viileän kauden kasvit tuntevat olonsa onnelliseksi talon lämpötiloissa

puutarhan suunnittelu yrtit punainen salaatti

Kastelu ruukkujen altaalta on loistava tapa pitää maaperä kosteana, mutta ei liian märänä. Siksi sinun on ehdottomasti harkittava tätä vaihtoehtoa.

Siementen hoito ennen puutarhan suunnittelua

Heti kun bakteerit näkyvät, poista muovikansi ja siirrä kasvit hyvin valaistuun ruukkuun. Lämpötila, joka on säilytettävä, on 16–24 astetta. Se voi olla lämmin ikkuna talossasi tai aurinkoinen terassi. Miksei myös appelsiinitarha??

Vältä tiheää istutusta ja noudata edelleen siementen pakkauksessa olevia ohjeita!

Jos talossasi ei ole niin kirkasta kohtaa, harkitse maahan laittamiasi valonlähteitä. Lisälämmitys alhaalta tulisi sitten päättää tapauksesta riippuen. Valon on oltava hieman kasvin yläpuolella.

Kasvit tarvitsevat 12–16 tuntia valoa päivässä kehittyäkseen todella hyvin. Heti kun ensimmäiset lehdet ilmestyvät, sinun on aloitettava seuraava toimenpide: Nyt on aika nestemäiselle tai muulle lannoitteelle, joka on erityisesti suunniteltu tähän vaiheeseen.

Siirrä suurempiin ruukkuihin

Ensimmäisten ruukkujen koosta riippuen siirrät jokaisen kasvin tiettyyn kohtaan omaan ruukkuunsa. Kysy sitten asiantuntijalta, mikä on sinulle sopiva koko Puutarhasuunnittelu olivat.

Vaikka olisikin suuri kiusaus toimia ja kuinka ruukut näyttävätkin täynnä, sinun tulee olla erittäin kärsivällinen tämän suhteen. Koska usein sekoitetaan sirkkalehdet oikeisiin ja siksi arvioidaan väärin kasvuvaihe. Muista odottaa oikeita! He tulevat myös pian, älä huoli!

Heti kun oikeat lehdet tulevat, voit siirtää kasvit uusiin ruukkuihin. Täytä ruukku reunaan kostealla maaperän seoksella ja tee reikä maaperään kasville.

Käännä alkuperäinen ruukku ylösalaisin ja poista kasvi hellävaraisin liikkein. Pidä kasvista kiinni lehdistä ja juuripallosta. Älä missään tapauksessa pidä tätä heikon rungon päällä.

Jos otat useita kasveja kerralla, sinun on erotettava ne käsilläsi. Voit tehdä tämän myös vartaalla tai hammasharjalla.

Ota aikaa ja käytä äärimmäistä varovaisuutta, jotta et vahingoita laitosta.

Aseta kasvi uuteen ruukkuun ja paina maaperää sen ympärille niin, että se kiinteytyy.

Jälleen kerran sinun on kostutettava maaperää varoen, ettei se kastu liikaa. Aseta nyt kattila valoisaan paikkaan, jolloin sinun tulee välttää suoraa auringonpaistetta joka tapauksessa ensimmäisten päivien aikana. Maaperä on myös pidettävä kosteana, mutta ei liikaa kasteltuna.

Vinkki: Monet puutarhurit luovat eräänlaisen keinotekoisen tuulen maalaamalla kasvit kevyesti käsillään. Liikutat niitä varovasti edestakaisin ja kannustat kasvamaan. Kasvit vahvistuvat paljon tämän lähestymistavan ansiosta.

Kovettuminen ennen todellista puutarhasuunnittelua

Ennen kuin menet luoksesi Puutarhasuunnittelu sinun on otettava vielä yksi askel. Tämä parantaa.

Tämä on tehtävä vähintään 10 päivää tai enintään 2 viikkoa ennen istutusta puutarhaan. Tämän prosessin tarkoitus on, että kasvit tottuvat hitaasti ulkoisiin olosuhteisiin. Kun aika tulee, sinun on ensin lopetettava viikoittainen lannoitus ja lisättävä hieman vähemmän vettä.

Laita kasvit ulos pariksi tunniksi joka päivä. Aluksi tunti saattaa riittää. Sitten sinun pitäisi lisätä hitaasti kestoa. Yöllä, kun lämpötila laskee, kasvien on mentävä uudelleen sisälle.

Ei vain siihen aikaan, kun pysyt ulkona, mutta myös tuulen ja auringon määrää olisi rajoitettava. Olisi helpointa, jos valitsisit paikan, jossa nämä ehdot täyttyvät yksin.

Heti kun kasvit ovat jo viettäneet useita öitä ulkona, ne voidaan vihdoin istuttaa pysyvään paikkaansa.

Vinkki: Peitä siemenet linnunpesillä, kun ne tuovat ne esiin. Linnut ja muut

Muuten olennot löytävät ne aivan liian nopeasti ja yrittävät ruokkia niitä

maisemointi pieniä kasvihuoneita

Vaihtoehdot

Voit aloittaa istutuksen ulkona, mutta se ei suinkaan ole ainoa ratkaisu. Ulkopuolelta voit löytää myös upeita vaihtoehtoja. Nämä ovat kylmät kehykset, kellonhatut ja kasvihuoneet.

Sieltä löydät oikeat olosuhteet kaikentyyppisille prosesseille

puutarhan suunnittelu kukat showcase lasitettu

Kylmissä kehyksissä sinun on avattava kansi pala kerrallaan kovettumisen aikana.

Cloche -hattu on toinen vaihtoehto. Voit pitää laitoksen lämpimänä yöllä tällä lähestymistavalla. Tämä on hieno idea nuorille kasveille, eikä hyvä idea, jos sinulla on paljon runkoja.

Janssens Royal Viktoriaaninen kasvihuone

Puutarhasuunnittelu appelsiini täysin lasitettu

Näin näet tässä kuvassa. Se on ihanteellinen paikka siemenille. Kun se on tarpeeksi lämmin, voit aloittaa kylvön siemenet sisälle. Jos asut kylmemmässä ilmastossa, voit käyttää kasvihuoneen välivaiheena sisä- ja ulkotilojen kunnossapidon välillä.

Puutarhanhoito on niin yksinkertaista ja siinä on niin paljon mahdollisuuksia, että jokainen tuntee olonsa mukavaksi, onnelliseksi ja onnistuneeksi prosessissa! Jos olet epävarma siitä, onko se vaivan arvoista, katso aikakauslehtien kuvia, joissa on esikatselu kevään ja kesän tuloksista!

Oletko kurkannut sisään? Ja mitä mieltä olette: Onko tämä kaunis ja käytännöllinen sen arvoista? Puutarhasuunnittelu vaivaa?