Bougainvillea -hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolmoiskukasta

Bougainvillea on suosittu ja monipuolinen koristekasvi kotiin, kasvihuoneeseen, parvekkeelle, terassille, puutarhaan ja muihin sisä- ja ulkotiloihin. Tyypistä ja lajikkeesta riippuen kukkiva kasvi, joka tunnetaan edelleen kolmoiskukkana, voidaan kasvattaa pensaana, kiipeilykasvina tai jopa bonsai -kasveina. Se voi nopeasti kasvaa aitoja ja seiniä ja tällä tavalla se toimii paitsi luonnollisena yksityisyyden suojana, myös koristaa talosi ulkoseinät maagisesti. Nyctaginaceae -perheeseen kuuluva bougainvillea liittyy läheisesti ihmekukkiin, joka on toinen kukkiva kasvi, joka koristaa puutarhoja ja ruukkuja ympäri maailmaa. Tämän päivän artikkelissa kerromme sinulle enemmän bougainvillea -hoidon erityispiirteistä ja annamme sinulle lukuisia faktoja, jotka kannattaa tietää tästä eksoottisesta kauneudesta.

Bougainvillea -hoito on helppo ymmärtää ja erittäin palkitsevaa

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolmoiskukan lila -yksityisyyskukasta

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolmoiskukkien persikanväristä

Mielenkiintoisia faktoja bougainvilleasta

Bougainvillea on kotoisin Etelä -Amerikan trooppisista ja subtrooppisista Amazonin sademetsistä. Se on ikivihreä kasvi, jolla on tummat, munanmuotoiset lehdet. Tyypistä ja lajikkeesta riippuen ne voivat olla karvaisia, sydämenmuotoisia tai muratin kaltaisia. Monilla heistä on kuokkia tai piikkejä.

Optimaalisella bougainvillea -hoidolla tämä koristekasvi voi kiivetä jopa 12 metrin korkeuteen. Täysikasvuiset, noin 2-3-vuotiaat yksilöt tuottavat värikkäitä, makean tuoksuisia kukkia maaliskuusta lokakuuhun. Useimmiten kukina havaitsemme kuitenkin kirkkaasti värillisiä lehtilehtiä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin joulutähti (joulutähti). Niitä on magenta, ruusunpunainen, violetti, oranssi, kerma keltainen, valkoinen tai monivärinen yhdistelmä. Voimakkuus voi vaihdella lajikkeesta ja hoito -olosuhteista riippuen.

Kukkivat oksat näyttävät upeilta leikkokukina asetelmissa, kesäisin seppeleinä tai yksinkertaisesti maljakossa. Tämä stimuloi myös voimakasta kasvua ja pidempiä tai toistuvia kukinta -aikoja. Voit myös moninkertaistaa koristekasvisi sen avulla. Muista käyttää puutarhanhoitokäsineitä leikkaamisen aikana, sillä bougainvillea -piikit ja mehut voivat aiheuttaa allergisen ihottuman. Voit oppia lisää bougainvillean oikeasta hoidosta seuraavilla riveillä. Lue vain!

Kolmoiskukka löydettiin ensimmäisen kerran Etelä -Amerikasta 1700 -luvun lopulla

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisesta kukkakiipeilykasvista eksoottisesta sademetsästä

Mielenkiintoista on, että kukka toi Eurooppaan Egyptistä saksalainen puutarhuri Karl Ruser

Bougainvillean hoitovinkkejä ja faktoja kolminkertaisesta kukasta vaaleanpunaisesta laventelinvärisestä kukasta

Sijainti ja lämpötila

Bougainvillea on kotoisin trooppisista ja subtrooppisista sademetsistä, joissa kasvi kiipeää muinaisiin puihin saadakseen paljon lämpöä, auringonvaloa ja vettä erityisesti sadekauden aikana. Kuivan kauden aikana tämä tukeva kasvi voi selviytyä pitkistä kuivuudesta. Joten kotona on parasta jäljitellä näitä luonnollisia elinolosuhteita.

Kolminkertainen kukka tuntuu ihanteelliselta huoneenlämmössä. Tämän ei pitäisi koskaan laskea alle 5 tai nousta yli 35 astetta. Se tarvitsee vähintään 5-8 tuntia suoraa auringonvaloa päivässä, erityisesti kukinnan aikana. Valon määrä vaikuttaa myöhemmin kukkien värien voimakkuuteen ja niiden runsauteen. Joten on parasta sijoittaa bougainvillea eteläisen ikkunan viereen, kaukana vedoista tai ilmastoinnista. Kesällä voit viedä koristekasvin parvekkeelle, terassille tai puutarhaan, mutta sinun on tuotava se takaisin talvihuoneisiin ensimmäiseen pakkaseen saakka.

Tämän monivärisen lajikkeen väriyhdistelmä on violetti ja valkoinen

Bougainvillea -hoito -vinkkejä ja faktoja kolminkertaisista kukista monivärisistä kukista melko Kreikassa

Bougainvillea voi selviytyä lyhyistä kuivuudesta, mutta ei äärimmäisestä kylmyydestä

Bougainvillea -hoito -vinkkejä ja asioita, jotka kannattaa tietää kolminkertaisista valkoisista kukista

Vesi ja lannoite

Bougainvillea kestää 2-3 vuotta kehittyäkseen kokonaan, juurtumaan syvälle ja muodostamaan ensimmäiset kukat. Sen jälkeen se tarvitsee vain vähän huoltoa ja on erittäin kuivuutta kestävä. Nuoret kasvit tarvitsevat kuitenkin säännöllistä kastelua ja lannoitusta menestyäkseen todella hyvin. Tämä on erityisen tärkeää kasvukauden ja kukinnan aikana.

Tätä varten anna aina 3-5 cm: n maaperän kuivua kokonaan ennen kastelua perusteellisesti. Pehmeä vesi tai sadevesi ovat yleensä parhaita täällä. Vältä liiallista kastelua ja heitä pois kulhoon kertynyt ylimääräinen vesi. Tämä voi helposti johtaa juuren mätänemiseen ja rehevään kasvuun, mutta heikkoon kukintaan.

Lannoita 1-2 viikon välein huhtikuusta syyskuuhun typpeä ja rautaa sisältävällä lannoitteella. Monista puutarhakeskuksista löydät myös bougainvilleaan erikoistuneita tuotteita. Lepotilan aikana eksoottisia kasvejasi ei saa lannoittaa tai kastella suuria määriä.

Täydellinen luonnollinen yksityisyysnäyttö uteliailta katseilta

Bougainvillean hoitovinkkejä ja tietoja, jotka kannattaa tietää kolminkertaisesta kukkaseinäpensaskiipeilystä

Täydessä kukassa tämä kiipeilykasvi muistuttaa Romeon ja Julian kohtausta

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja talven herkästä kolminkertaisesta kukkakiipeilijästä

Maaperä ja istutus

Bougainvillea on herkkä koristekasvi, jolla on yhtä herkkä juuristo. Tämän vuoksi ihmiset eivät halua siirtää sitä uudelleen. Joten valitse suuri ruukku, joka on lasitettu ja sileä sisältä, jotta juuret eivät tartu siihen. Kiipeilyapua suositellaan kiipeilylajikkeille.

Bougainvillean optimaalisen hoidon varmistamiseksi maaperän tulee olla hyvä kuivatus. Alustan tulisi olla runsaasti ravintoaineita, turvetta ja perliittiä, vulkaanista kiveä, kookoskuituja tai savea. Hieman hapan pH 6-6,5 on ihanteellinen.

Bougainvillea voidaan helposti hoitaa bonsai

Bougainvillea -hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisesta kukka -bonsai -ruukusta

Bougainvillea -hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisen kukan vaaleanpunaisesta koristekasvien ovesta

Bougainvillean hoito on suhteellisen helppoa ja tuottaa vaikuttavia tuloksia. Tämä koristekasvi palkitsee ponnistelusi vuodesta toiseen upeilla ja aromaattisilla kukilla.

Joissakin kulttuureissa kolminkertainen kukka on rauhan symboli

Bougainvillean hoitovinkkejä ja faktoja, jotka kannattaa tietää kolmoiskukkien kesäpuutarhasta

Romanttinen, rehevä ja helppohoitoinen

Bougainvillea -hoitovinkkejä ja asioita, jotka kannattaa tietää triplet -kukka -kerma -oranssi kukka -yksityisyysnäytöstä

Nykyään maailmassa on yli 300 erilaista bougainvilleaa

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolmoskukan violetin kukan lähikuvasta

Bougainvillean hoitovinkkejä ja asioita, jotka kannattaa tietää kolminkertaisesta appelsiinikukkapuutarhasta

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisista kukista vaaleanpunaisista kukista kauniisti hellävaraisia

Bougainvillea -hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolmoiskukasta vaaleanpunaiset violetit kukat kauniita

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisesta kukasta punaiset kukat valkoiset kukat

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja kolminkertaisista kukista punaisista kukista melko koristeellisina

Bougainvillean hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja sademetsän kolminkertaisesta koristekasvista