Coneflower -kasvi – hyödyllistä tietoa ja hoitovinkkejä kesän kukista

Kuumina kesäpäivinä me kaikki haluamme käyttää kaunista aurinkohattua, joka suojaa päämme haitallisilta UV -säteiltä. Termi aurinkohattu ei kuitenkaan tarkoita vain tyylikästä lisävarustetta. Ammattitaitoiset puutarhurit saksankielisissä maissa tunnistavat heti kauniin ja hyödyllisen aurinkohattukasvin. Joillakin Saksan ja Itävallan alueilla sitä kutsutaan muun muassa aurinkohatuksi tai siilin pääksi. Supermarketista, erityisesti teeosastolta, löydät aina latinalaisen termin – echinacea. Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa kanssanne joitain tärkeitä hoitovinkkejä sekä tosiasioita, jotka kannattaa tietää kartionkukkakasvista. Joten voit odottaa tätä kesän kukintaa omassa puutarhassa, parvekkeella tai olohuoneessa.

Samankaltaisuus aurinkohatun kanssa on kiistaton

Coneflower kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan echinacea kaunis kukka

Echinacea kukkii erittäin voimakkaasti ja muodostaa pieniä pensaita yhden kauden aikana

Coneflower -kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kesäkukinnoista valkoisista kerma -kukista echinacea

Mielenkiintoisia faktoja ja mielenkiintoisia faktoja kartionkukkakasvista

Echinacea tulee alun perin Pohjois -Amerikan itä- ja keskiosasta, mutta sitä kasvatetaan nyt myös Euroopassa ja Aasiassa. Se on monivuotinen, kuivuutta kestävä ja erittäin mukautuva, joten se voi menestyä sekä vuoteissamme että ruukuissa. Ihanteellisissa hoito -olosuhteissa Echinacea saavuttaa jopa 150 cm: n korkeuden kukkapään mukaan lukien kasvukauden aikana. Lajista ja lajikkeesta riippuen se kukkii toukokuusta lokakuuhun houkuttelevilla, pitkäikäisillä, usein tuoksuvilla kukilla, jotka muistuttavat aurinkohattuja tai pieniä auringonkukkia. Pyöreät kukkapäät sisältävät pieniä piikkejä, joista kukka sai myös latinalaisen nimen Echinacea. Kasvitieteilijät uskovat, että nimi on peräisin termistä Echinoidea, merisiili.

Koko kesän ajan kartiokukkakasvi on luonnollinen magneetti mehiläisille, perhosille, ilmatyynyille ja muille puutarhan mesiä rakastaville pölyttäjille. Heti kun kukkapäät muuttuvat ruskeiksi, voit kerätä siemenet niistä tai antaa kasvin levitä itse.

Suunnittele pölyttäjäystävällisiä ulkoalueita

Coneflower -kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kesän kukkivasta perhonen keltaisesta kukasta

Rakastettava kesäterassisuunnittelu

Coneflower -kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kaikesta, mikä liittyy kesäkukkien koristekasvien parvekkeisiin

Biologinen monimuotoisuus ja lääketiede

Todellisuudessa kartionkukka ei ole yksi kasvitieteellinen laji, vaan se tarkoittaa sukua, jossa on kymmenen eri lajia, joista jokaisella on lukuisia erilaisia ​​lajikkeita. Suurista puutarhakeskuksista ja verkkokaupoista löydät jo Echinacea-lajikkeita, joissa on valkoinen, violetti, punainen, keltainen, oranssi, kaksi- ja monivärinen terälehti.

Echinacea kuuluu yhteen lajirikkaimmista kasvitieteellisistä perheistä, auringonkukasta, ja siksi se liittyy läheisesti auringonkukkiin, kehäkukkiin, arnikiin, kamomillaan ja moniin muihin koristekasveihin. Jos vertaat kuvia näistä kukista, näet samankaltaisuudet heti.

Kuten edellä mainittujen “sukulaisten” kohdalla, käpykasvin lääkinnälliset vaikutukset tunnettu muinaisista ajoista lähtien. Echinacea purpurea, pallida ja angustifolia -lajin lehtiä, kukkia, mehua ja uutteita käytetään hengitysteiden tai virtsatieinfektioiden hoitoon, heikosti paranevien haavojen hoitoon ja vilustumisen ehkäisyyn. Echinacea -teetä sekä lukuisia lääkkeitä ja ravintolisiä on jo saatavilla kaikista apteekeista ja apteekeista edulliseen hintaan. Loput seitsemän Echinacea -lajia eivät saa samoja vaikuttavia aineita, ja siksi niitä kasvatetaan pääasiassa koristekasveina ja leikkokukina.

Pohjois -Amerikan alkuperäiskansat arvostivat jo Echinaceaa sen parantavien ominaisuuksien vuoksi

Coneflower kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kesällä kukkivasta perhonen pölyttäjästä

Aurinkohattu löytyy yleensä väreistä laventeli tai violetti

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan kesäpuutarha -echinaceasta

Sijainti ja lämpötila

Kuten arvata saattaa jo nimestä, kartiokasvi rakastaa aurinkoa ja kestää sen palavat säteet. Se tarvitsee vähintään 4–8 tuntia paahtavaa aurinkoa kukkiensa muodostamiseksi, eikä sitä saa varjella muiden kasvien kanssa. Echinacea sopii erinomaisesti eteläisiin puutarhoihin tai ikkunalaudoille, joissa yleensä vain mehikasvit voivat selviytyä lämmöstä.

Kuten jo mainittiin, nämä koristekasvit ovat myös erittäin kestäviä. Se selviää helposti sekä äärimmäisestä kuumuudesta että kylmästä. Heti kun echinacea on lopettanut kukinnan syksyllä ja pudottanut siemenensä, koko kasvi alkaa vähitellen kuolla pois. On parasta olla leikkaamatta niitä pois tässä vaiheessa, koska juuret vetävät kaikki jäljelle jääneet ravintoaineet pois. Heti kun varret ovat myös kuivat, voit leikata kartionkukan lähelle maata. Näet ne jälleen myöhään keväällä, kun kasvi herää lepotilasta.

Tänään löydät myös lukuisia mielenkiintoisia väriyhdistelmiä

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesäkukinnan tulisista monivärisistä lajikkeista

Jopa tällainen syvä violetti

Coneflower kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kaikkeen kesällä kukkiva punainen lajike intensiivinen

Vesi ja lannoite

Kukkakukkakasvi rakastaa lämpöä ja voi siksi selviytyä helposti lyhyistä kuivuudesta puutarhan sängyssä tai ruukussa. Erityisen kuumina kesäpäivinä on suositeltavaa tarkistaa maaperän 3-5 cm: n kuivuus noin kaksi tai kolme kertaa viikossa. Jos echinacea on astiassa, kaada sitä, kunnes vesi alkaa kerätä kulhoon. Heitä tämä aina pois mahdollisen juurimädän välttämiseksi.

Mitä tulee lannoitteisiin, huomaat nopeasti, että tämä koristekasvi ei tarvitse lannoitetta kauniiden kukkien tuottamiseksi. Itse asiassa liiallisesta lannoitteesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Ammattimaiset puutarhurit suosittelevat siksi yksinkertaisesti rikastamaan sänkyä tai säiliötä komposti- tai hyvin mätänevällä lannalla kerran keväällä.

Nuoret kasvit vaativat yleensä useampaa kastelua

Coneflower -kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kesäkukintojen kehityksestä

Vähemmän on enemmän Echinaceassa

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukkivasta appelsiinikukkalajikkeesta

Maaperä ja istutus

Kukkakukka ei myöskään ole erityisen nirso maaperän suhteen. Se voi menestyä tavallisessa ruukkumaassa sekä hiekkaisilla, savisilla tai ravinteettomilla alustoilla. Echinacea tuntuu kuitenkin parhaalta, kun pH -arvot ovat välillä 6,5 ja 7,2 ja maaperä on hyvin valutettu. Sinun on istutettava tämä koristekasvi vasta, kun se täyttää säiliön kokonaan, eli kerran 3-4 vuodessa.

Echinacea on erittäin kestävä ja helppohoitoinen koristekasvi, joka palkitsee pienimmänkin huomion vuodesta toiseen yhä upeammilla kukinnoilla. Kesäpuutarhasi on todella epätäydellinen ilman aurinkohattua.

Preeriasiilin päässä on pitkät, ohuet terälehdet, jotka leijailevat kauniisti tuulessa

Coneflower kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan lajikkeesta ohut pitkä

Tämä koristekasvi sopii erinomaisesti myös leikkokukkana kesäasennuksiin

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan keltaisista kukista

Kukka voi kestää jopa viikon maljakossa, mutta se kuivuu seppeleessä

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan schnittblume -maljakkojärjestelystä

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukinnan keltaisesta kauniista kesästä

Coneflower -kasvi - Mielenkiintoisia faktoja ja hoitovinkkejä kesän kukkivasta violetista echinaceasta

Coneflower -kasvi - kannattaa tietää ja hoitaa vinkkejä kesän kukkivista punaisista lajikkeista kesäpuutarhaan