Eksoottisen Aechmean asianmukainen hoito – tärkeimmät tiedot ja vinkit!

Kaunis Aechmea, joka tunnetaan myös nimellä lansettiruusuke, viehättää kauniilla, eksoottisella kukallaan ensi silmäyksellä. Tämä merkittävä kasvi on peräisin Etelä -Amerikan sademetsistä ja onneksi voi menestyä myös tässä maassa loistavana huonekasvina, esimerkiksi ikkunalaudallasi. Ja vaikka se on yksi helpoimmista hoitaa, on muutamia asioita, joita sinun pitäisi ajatella, jotta voit nauttia siitä pidempään. Seuraavilta riveiltä löydät kaiken mitä sinun pitäisi tietää siitä.

Aechmea – ainutlaatuinen eksoottinen, joka on helppo hoitaa

Lance -ruusukkeen aechmea -kasvin asianmukainen hoito

Täydellinen sijainti ja paras alusta

Aechmea fasciata on itse asiassa epiphyte kotonaan. Eli se kasvaa yleensä puissa. Kotona voit kuitenkin kasvattaa niitä keskikokoisessa kukkaruukussa, mieluiten savesta. Lanssiruusua ei kutsuta turhaan. Siinä on lukuisia leveitä lehtiä, jotka sijaitsevat ruusukkeessa.

Sen keskellä on upea Aechmea -kukka toukokuusta lokakuuhun. Tämä on majesteettinen, monia herkkiä kohtia ja yleensä väriltään vaaleanpunainen. Välissä on yksittäisiä pieniä kukkia lila ja violetti.

Aechmea kuuluu bromeliad -perheeseen, ananasperheeseen. Tämä näkyy jo kukan ja litteiden lehtien muodossa. Todellisena Amazonin lapsena kasvi pitää kirkkaista, aurinkoisista paikoista. Siitä huolimatta sinun ei pitäisi jättää niitä paahtavaan aurinkoon liian pitkään, varsinkin jos laitat ne parvekkeelle, kun sää on hyvä. Kohtalainen lämpötila 18-20 astetta on täydellinen tähän. Sinun on myös varmistettava, että kosteus on riittävä. Kesällä on siksi erityisen suositeltavaa kasvien lisäruiskutus miedolla, vähän kalkkia sisältävällä vedellä.

Lanssiruusuke tuntee kostean ilman kotonaan Amazoniassa

aechmea fasciata -kasvi

Normaali ruukkumaa sopii erittäin hyvin Aechmealle. Sinun tulisi silti varmistaa hyvä läpäisevyys ja vielä parempi sekoittaa erityinen alusta itse. Ja tämä koostuu: lehtimaasta (60-80%), perliitistä (10-20%) ja spagetti-sammalta (10-20%). Erityisesti nuoret kasvit arvostavat sitä erittäin hyvin.

Kastelu ja lannoitus

Se on optimaalista, jos kastat aechmeaa kohtalaisesti. Joten kun maan pinta on hieman kuiva, kastele se uudelleen. Lisäksi lehtien keskellä oleva niin kutsuttu säiliö on täytettävä säännöllisesti vedellä. Koska kasvi myös imee siitä nestettä. Lautanen, joka on täynnä kiviä ja vettä, varmistaa vielä paremman kostutuksen. Täydellinen kasteluvesi lansettiruusukkeelle on sadevesi tai mieto, kalkkiton vesi.

Lannoituksen suhteen voit olla rauhallinen. Aechmea ei tarvitse paljon. Riittää, jos lisäät kasveihin vain vähän kaktuslannoitetta 14 päivän välein ja laimennettuina. Erittäin tärkeää: lannoite ravistetaan suoraan säiliöön eikä alustalle. Halutessasi voit lisätä lannoitetta ruiskutusveteen.

Lisävinkki: Talvella kasteluveden määrä vähenee merkittävästi eikä lannoitusta ole ollenkaan.

Maagisen kaunis ja erittäin helppohoitoinen

aechmea lance ruusukukka kasvi

Istutus ja lisääntyminen

Jos haluat istuttaa Aechmeaasi uudelleen, et tarvitse paljon suurempaa kukkaruukkua, koska se kehittää suhteellisen pieniä juuria. Siitä huolimatta sinun on varmistettava, että yhdeksässä potissa on hyvä tyhjennys, esimerkiksi ruukunpalat ruukun pohjalla. Puhdista kasvin juuret mahdollisimman paljon vanhasta alustasta ja täytä uusi. Kaada sitten kohtalaisesti. Paras aika lance -ruusukkeen istuttamiseen on huhtikuusta elokuuhun.

Kylvön lisäksi lansettiruusuke lisääntyy myös Kindelin kautta, joten kutsutaan sivuportteja. Ja nämä muodostuvat vasta upeiden kukkien kuihtumisen jälkeen. Joten odota, kunnes lapset ovat tarpeeksi vahvoja, ja erota ne vasta sitten kasvista. Emokasvi voi sitten laskeutua kompostille ja uudet nuoret kasvit istutetaan pieniin kukkaruukkuihin, joissa on ravinteita. Kahden vuoden kuluttua kaunis kukinta näkyy myös.

Älä tee ilman tätä Aechmean uskomatonta, kestävää eleganssia

nuori kasvi aechmea fasciata

Pienellä huolenpidolla ja rakkaudella lansettiruusuke kiittää sinua kauneudella ja ilolla

aechmea kukat ja kasvi

Kasvi on saatavana myös muissa kukkien väreissä hyvin harvinaisissa tapauksissa

aechmea fasciata lance ruusuke oranssi

sininen aechmea fasciata

eechmea -kasvin kukinta

bromeliads aechmea kasvi

Aechmea alkuperämaassaan

aechmea -kasvi Amazoniasta

Mutta se voi menestyä myös ulkona kesällä tässä maassa

aechmea kasvi ulkona