Hibiscus – herkkiä kukkia Kaukoidästä

hibiscus kiinalainen ruusu eksoottinen vaaleanpunainen

Mielenkiintoisia faktoja hibiskusta

Hibiscus on ihana eksoottinen laji, joka on tuntenut olonsa kotoisaksi täällä Euroopassa jo pitkään. Tämä kasvi, jota kutsutaan myös saksaksi vaahtokarkiksi, kuuluu malvaperheeseen. Kasvisuku on noin 600 lajia ja sitä esiintyy pääasiassa tropiikissa ja subtrooppisissa. Aasiaa pidetään hibiskin kotina.

Kasvia kutsutaan usein kiinalaiseksi ruusuksi.

Lajikkeesta riippuen hibiscus voi olla yksivuotinen tai monivuotinen kasvi. Sitä löytyy yrttinä, pensaana ja jopa puuna. Upeat kukat ovat symmetrisiä ja niissä on yleensä viisi verholehteä, jotka on yhdistetty yhteen kellon tavoin. Terälehdet ovat herkkiä ja niitä on monia eri värejä.

Aasian kauneus aurinkoisessa keltaisessa

hibiscus keltainen kukka pensas

Tätä kukkien armoa ei tarvitse vain ihailla jaloissaan. Sillä on myös muita piilotettuja ominaisuuksia kuin ruoka ja lääkkeet. Joten, sekä nauttia hibiskusta puutarhassa tai ikkunalaudalla, voit kirjaimellisesti maistaa sitä. Se on yksi syötävistä kukista ja sopii erinomaisesti erilaisiin ruokiin tai makeisten koristeluun. Hibiscus-tee on myös maailmankuulu. Se on voimakkaan punainen ja sitä voi juoda kuumana tai kylmänä. Egyptissä ja Sudanissa sekä Itä -Euroopassa tee tunnetaan nimellä Karkadeh. Etelä -Aasian keittiössä hibiskusta käytetään monissa curryruuissa.

Maukas, terveellinen juoma

hibiscus kiinalainen ruusu terveellinen syötävä siirappi

Maailmassa suosittu tee

hibiscus -tee terveellinen juoma

Hibiscus -teellä on aina ollut parantavia ominaisuuksia. Kansanlääketieteessä, erityisesti Aasiassa ja Afrikassa, kasvia on aina käytetty moniin vaivoihin. Pääsääntöisesti käytetään kattiloita ja ulkokuppeja Hibiscus sabdariffa, jotka poimitaan ja kuivataan. Nykyään nykyaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvi on rikas C -vitamiinin lähde ja sisältää monia happoja, kuten: B. omenahappo, sitruunahappo ja viinihappo. Kukat sisältävät myös monia kasvikemikaaleja, jotka toimivat voimakkaina antioksidantteina. Siksi hibiskillä on myös verenpainetta alentavia ja skleroottisia vaikutuksia. Vain kolme kupillista tuoretta hibiscus -teetä riittää normalisoimaan verenpaineen. Kasvi on myös erittäin tehokas ihottumaan, verenkiertohäiriöihin ja vilustumiseen.

Sileä violetti puutarhassa

hibiscus violetit kukat pensaat

Mutta jos pidät edelleen hibiskusta vain kauniina kukana, sinun pitäisi tietää, että voit tuoda helposti hoidettavan kukkien esittelyn kotiisi tai puutarhaan. Puutarhakasvina hibiscus tarvitsee aurinkoisen paikan, jossa sitä tulisi kastella säännöllisesti. Vältä joka tapauksessa veden vuotamista. Leikkaa kasvi kerran vuodessa, keväällä. Tämä on myös paras aika liikkua. Hibiscus rosa sinensis on useimmiten edullinen parvekekasvina. Samat säännöt pätevät myös täällä, paitsi että kasvi on tuotava sisätiloihin ennen ensimmäistä pakkasta syksyllä.

Kuten kaikissa kasveissa, tässä pätee pääsääntö – rakasta kasviasi ja huolehdi siitä oikein. Hibiscus kiittää sinua myös upeilla kukilla ja lempeällä tuoksulla.

Värikäs ikkunalaudalla

hibiscus värikkäitä kukkia ikkunalaudalla

Ole ylpeä omista kukistasi

hibiscus värikkäitä suuria kukkia

Sokerimainen armon oranssi

hibiscus kiinalainen ruusun appelsiinin kukka

Romanttinen ja intohimoinen vesipisaroiden kanssa

hibiscus kiinalainen ruusu punainen kukka

Luonnollinen harmonia ja täydellisyys

hibiscus eksoottiset kukat pensaat hummingbird

Kaukoidän kukkien kuningatar kaikessa loistossaan

hibiscus keltainen violetti kukka täydellisyys

Lämpimät värit ja tasaiset muodot

delphinium -oranssi kukkii upeasti

Kuninkaallinen ja tyylikäs punaisella

delphinium punaiset kukat pensas

Lumivalkoinen rehevyys puutarhakasvina

hibiscus valkoiset kukat pensas