Joulutähtihoito – vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen

Joulutähden kanssa joulutähti, joka puutarhamaassa tunnetaan myös nimellä joulutähti (Euphorbia pulcherrima), on olennainen osa joulun juhlia ja koristeita. Se annetaan usein lahjaksi rakkaalle tai järjestetään osana keskipistettä. Usein sekoitetaan terälehtiin, kirkkaat värilehdet ovat yleensä tulenpunaisia ​​ja täydentävät täydellisesti klassista joulun värimaailmaa. Jotkut lajikkeet ovat kuitenkin myös muita värejä, kuten oranssi, vaaleanvihreä, kerma, vaaleanpunainen, valkoinen, täplikäs tai marmorinen. Joulutähti on siksi uskomattoman monipuolinen ja voi olla osa erilaisia ​​sisustustyylejä. Valitettavasti tämän jouluklassikon kauneus on yleensä lyhytaikaista. Huolimatta näennäisesti oikeasta joulutähden hoidosta joulutähti menettää vaikuttavan lehtikruununsa vain muutaman päivän kuluttua ostosta ja päätyy roskakoriin. Nämä ovat hetkiä, jolloin kasvien ystävät, joilla on vihreät sormet, tuntevat itsensä usein masentuneiksi.

Mutta sen ei tarvitse mennä näin joka vuosi! Voit ihailla koristekasvejasi monien vuosien ajan ja saada sen kukkimaan uudestaan ​​ja uudestaan. Näytämme sinulle käytännön neuvoja joulutähtien hoidosta, joiden avulla voit kasvattaa terveen koristekasvin myös suuren juhlan jälkeen.

Et mene vikaan näiden joulutähden hoitovinkkien kanssa

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen

Joulutähtiä voidaan käyttää myös upeana leikkokukkana

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen

Kuinka valita terve joulutähti kaupasta?

Hyvin usein joulutähden kuolema alkaa kukkakaupasta tai supermarketista. Loppujen lopuksi nämä kasvit ovat peräisin trooppisista lehtimetsistä eivätkä voi sietää talvista kylmää Euroopassa ollenkaan viljelystä huolimatta. Valitettavasti monet kuolevan joulutähden merkit jäävät usein huomaamatta, ja hyvin pian sinä tai lahjansaaja joudut pettymään.

Kun valitset uutta joulutähtiäsi, varmista, että alemmat lehdet ovat tummanvihreitä ja jopa melkein mustia. Haalistuneet, kellastuneet, nahkaiset tai kuivat lehdet osoittavat joulutähden virheellisestä hoidosta, veden puutteesta tai juuriongelmista. Lehtien tulee kasvaa suhteessa ja keltaisten silmujen olla vahvoja. Varmista myös oston jälkeen, että joulutähti on hyvin pakattu kuljetusta varten. Älä missään tapauksessa jätä laitosta nollan alapuolelle pitkäksi aikaa.

Varmista, että näytät terveeltä ostaessasi

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelle koristekasville myös joulun jälkeen valitsemalla joulutähti oikein kauniisti terveeksi

Joulutähdet ovat hyvin herkkiä kylmälle ja kärsivät “kylmistä jaloista”

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin joulun jälkeenkin valitse joulutähti koristekasvi

Täydellinen sijainti

Aseta uusi joulutähti itäisen ikkunan eteen suoraan auringonvaloon tai osittain varjoon. Lehdet eivät saa koskaan koskea kylmiin ikkunoihin. Kylmäherkkä kasvi ei myöskään saa olla pattereiden lähellä tai vedossa.

Kun olet löytänyt joulutähdelle sopivan paikan, vältä sen siirtämistä huoneesta toiseen liikaa. Muista, että joulutähtiä kasvatetaan yleensä suurissa kasvihuoneissa, joiden lämpötila on vakio 15–22 astetta. Jos mahdollista, yritä jäljitellä näitä elinoloja.

Joulutähdet tarvitsevat kohtalaista valoa ja lämpöä

Joulutähden hoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen Aseta joulutähti ikkunaan

Ne toimivat hyvin huoneenlämmössä ja osittain varjossa ja muuttuvat pian pieniksi pensaiksi

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun rosa -lajikkeen joulutunnelman jälkeen

kastelu

Joulutähden kastelussa pätee nyrkkisääntö – vähän on enemmän. Sinun tarvitsee vain kastella joulutähtiä kohtalaisesti ja vasta kun pintamaa tuntuu kuivalta. Käytä tätä varten pehmeää vettä huoneenlämmössä ja täytä kattilan lautanen sillä. Muutaman minuutin kuluttua ylimääräinen vesi on hävitettävä. Lämpiminä kuukausina voit suihkuttaa lehtiä kevyesti.

Ripaus vettä viikossa riittää yleensä pienelle kasville

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen vaaleanpunainen ja valkoinen koristeellinen joulutähti kaunis

Lannoite, leikkaus, istutus

Voimakasta kukintaa varten sinun on syötettävä joulutähtiäsi kerran tai kahdesti kuukaudessa liukoisella lannoitteella kukkiville kasveille. Leikkaus tehdään vuosittain helmikuussa tai maaliskuussa laitoksen kunnosta riippuen. Jotta voisit saada hyvin muotoillun joulutähden ensi vuodeksi ja edistää kasvua, sinun on pienennettävä korkeus 4 tuumaan lattiasta.

Jos haluat levittää joulutähtiäsi, juurruta pistokkaat veteen. Kun leikkaat tätä kasvia, muista tehdä se puutarhakäsineillä, koska varret erittävät myrkyllistä valkoista mehua, joka voi ärsyttää ihoa.

Kesä, tarkemmin sanottuna heinäkuu, on täydellinen aika uudelleenistutukselle. Siirrä joulutähti suurempiin ruukkuihin, joissa on tavallinen ruukku, kastele runsaasti ja syötä kahden viikon kuluttua.

Pidä joulutähtesi loitolla lemmikkejä ja uteliaita lapsia, koska niiden maitomainen mehu on lievästi myrkyllistä

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen Repot joulutähti mini

Tuo joulutähti kukkimaan uudelleen

Ihanteellisissa olosuhteissa ja asianmukaisella joulutähdellä hoidettuna joulutähti kukkii koko joulukuun ja tammikuun loppuun. Sen jälkeen lehdet alkavat vähitellen pudota luonnollisesti, ja jäljelle jäävä varsi on leikattava.

Kukinnan edistämiseksi pidä kasvi täydessä pimeydessä kello 17.00–8.00 seuraavana aamuna syyskuun lopusta joulukuun alkuun. Voit peittää joulutähden laatikolla tai ämpärillä tai jopa laittaa sen kaappiin. Ensi silmäyksellä tämä strategia kuulostaa luonnotonta ja jopa julmaa, mutta se toimii täysin virheettömästi. Juuri ennen joulua voit taas ihailla värikkäitä lehtilehtiä.

Leikatut joulutähdet voivat pysyä tuoreina vedessä jopa kaksi viikkoa

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös erilaisten joulupöytäkoristeiden jälkeen

Vinkki leikkokukille: Upota leikatut päät kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi ja sitten heti kylmään veteen

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen valkoisten joulutähti -pöytäkoristeiden jälkeen

Joulutähti on monivuotinen koristekasvi, joka voi koristella ikkunoita ja juhlapöytää ja tuoda iloa paitsi jouluna. Vaikuta vieraisiisi joulutähdellä, joka kukkii uudestaan ​​ja uudestaan, ja tunne itsesi aidoiksi puutarhanhoitoalan ammattilaisiksi näillä joulutähden hoito -ohjeilla!

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulutähden kasvavan kasvihuoneen jälkeen

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelle koristekasville myös joulun jälkeen punaisen joulutähden kanssa mehiläisen kanssa

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun jälkeen joulukoristeiden joulutähti kiva punainen

Joulutähtihoito - vinkkejä terveelliseen koristekasviin myös joulun joulutähden leikkokukkamaljakon jälkeen