Kaunis calla -kukka: kuinka huolehdit sisätiloista?

Calla on herkkä ja tyylikäs kukka, joka on erittäin suosittu sekä puutarha- että sisäkasvina. Calla -kukkakimppu voi todella voittaa minkä tahansa naisen sydämen. Juuri tästä syystä calla -kukkaa käytetään usein hääkoristeena. Lisäksi huonecalla voi lisätä sen tietyn sisustukseen.

Calla -kukka on kaunis puutarha ja huonekasvi

Calla kukka sisätiloissa calla calla hoito kukinta valkoinen

Calla kukkii pääasiassa valkoisena, mutta voi myös sisältää kukkia eri väreissä

Calla kukka puutarhakasvit calla hoito

Jos haluat nauttia kallakukan hienostuneesta eleganssista ja kauneudesta kotona, opi lisää huonekallasta ja siitä, miten voit huolehtia tästä kukasta oikein.

Callas upeina puutarhakasveina

Calla kukkapuutarhakasvien hoito

Jaloksi pöytäkoristeeksi

Calla kukkahuone calla pöytä sisustus calla kasvi

Tyylikäs morsiuskimppu

Calla -kukkakimppu valkoinen häät sisustus morsiuskimppu

Calla -kukka on alun perin kotoisin Etelä -Afrikasta, ja sitä viljeltiin suosituksi puutarha- ja ruukkukasvina Euroopassa 1700 -luvulla. Nimi Calla tarkoittaa itse asiassa “kaunista” ja palaa kreikkalaiseen jumalattareen Kalliopeen. Calla -kasvi sai tieteellisen nimensä Zantedeschia sen keksijästä, italialaisesta kasvitieteilijä Giovanni Zantedeschista.

Calla -kukkia maljakossa

Calla kukkakimppu huone calla

Keltaisia ​​calla -kukkia

Calla -kukkakimppu keltainen huone calla

Yhdestä juurakosta tai mukulosta kasvava calla tarvitsee kosteat kasvuolosuhteet pysyäkseen terveinä. Calla -kukka kukkii ulkona kesä- ja heinäkuussa, ja sisätiloissa kukoistaa keväästä syksyyn, jos sitä pidetään sisätiloissa oikeissa olosuhteissa.

Calla -kasvin hoito ruukussa

Calla kukka sisätiloissa calla kukkaruukku calla kasvi

valo

Varmista, että kasvi saa epäsuoraa auringonvaloa vähintään 6 tuntia päivässä. Vältä suoraa auringonvaloa, jotta lehdet ja kukat eivät pala.

Calla -kukka pitää epäsuorasta auringonvalosta

Calla kukka sisätiloissa calla calla kasvi potissa

kastelu

Calla -kasvi pitää kosteasta maaperästä aina, mutta on erittäin tärkeää, että maaperä ei koskaan ole liian märkä. Calla ei ole kuivuutta kestävä, joten maaperän ei pitäisi koskaan antaa kuivua kokonaan.

Maaperän tulee olla kostea, mutta ei missään tapauksessa märkä

Calla kukkahuone calla hoito kimppu

Lannoittaa

Käytä vähän typpeä sisältävää kukkaravintoa lannoitukseen kahden viikon välein kasvisi kukinnan aikana. Jos kasvi tuottaa vain lehtiä, lannoitus on tarpeen vain kerran kuukaudessa.

Lannoita kaksi kertaa kuukaudessa kukinnan aikana

Calla kukka sisätiloissa calla ruukkukasveja

lämpötila

Huoneen lämpötilan tulisi olla 10-24 ° C optimaalisen kasvun saavuttamiseksi. Pidä kasvi kaukana ilmastoinnista tai lämmityksestä.

Huoneen lämpötilan tulee olla yli 10 ° C

Calla Flower Indoor Calla Ruukku Vaaleanpunaiset Calla -kukat

Kukinta -aika

Kasvi kukkii yleensä noin kuusi viikkoa myöhään keväällä ja alkukesällä, mutta voi kukkia milloin tahansa, jos se kukoistaa huonekasvina. Pitkäkestoiset leikkokukat sopivat täydellisesti kukkakimppuihin ja kukka-asetelmiin.

Huonekala voi kukkia kauniisti useita kuukausia

Calla kukka sisätiloissa calla hoito huonekasveja

lattia

Käytä hyvää maaperää, joka sisältää turvesammalta ja joka on hyvin ilmastettua ja jonka avulla vesi pääsee nopeasti läpi. Voit lisätä talonpoikahiekkaa tai perliittiä, jos maaperä tuntuu liian raskaalta ja savimaiselta.

Talvehtia

Talvella kalla -sipulit riisutaan yleensä maasta ja säilytetään viileässä ja kuivassa paikassa. Huonekala voi myös talvehtia ruukussa. Tässä tapauksessa kasvi on istutettava uudelleen keväällä, jotta mukula poistetaan kuolleista juurista.

Nauti kallastasi keväällä!

Calla ruukussa hoito calla kukka sisätiloissa calla

leikkaus

Calla -kukka tarvitsee karsimista vain, kun se on lepotilassa.

Huonecalla on myrkyllinen kasvi

Calla -kukka on yksi myrkyllisistä huonekasveista. Pidä huoneesi kalla poissa pienten lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Calla sisältää runsaasti kalsiumoksalaattia ja nieltynä se voi aiheuttaa voimakasta polttamista ja suun, kurkun, huulten ja kielen turvotusta. Myös vatsavaivoja ja ripulia voi esiintyä.

Calla -kasvi voi olla myrkyllistä lemmikeille ja lapsille

Calla ruukussa Calla -kukan hoito Sisäkallan hoito

Calla -kukka on täydellinen lahja kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa tilanteissa. Hemmottele itseäsi ilolla, kun saat huoneen kutsun, tai anna ystävällesi tai kollegallesi lahjaksi tämän upean kukkivan huonekasvin kanssa!

Calla tarkoittaa kreikkaksi “kaunista”

Calla kukka sisätiloissa calla calla kasvi potin hoidossa

Sisustusideoita tuoreilla kukilla

Calla Flower Indoor Calla Calla Plant Maljakko Calla -kukkahuoneen kalla -sisustusideoita tuoreilla kukilla Calla kukkahuone calla hoito kimppu Calla kukka sisätiloissa calla hoito calla ruukussa