Krysanteemit loistavat kauneimmissa syksyn väreissä

Hei rakkaat kukkaystävät! Tänään haluamme jatkaa artikkelisarjaa puutarhan kauneimmista syksyn kukista. Tämän päivän postaukseen olemme valinneet vertaansa vailla olevan kauneuden syksyn puutarhassa ja haluamme nyt esitellä sen teille. Koska tiedät omasta kokemuksestasi, että puutarha ei saa koskaan näyttää värittömältä syksyllä. Jokaisella on varmasti suosikkinsa puutarhan kukkien joukossa, mutta meille nämä ovat epäilemättä ihastuttavat krysanteemit. Ne ilahduttavat silmiämme, vaikka yöt ovat viileämpiä ja päivällä aurinko harvoin katsoo pilvien ja sumun läpi. Siitä huolimatta ne kukkivat loistavasti lokakuusta marraskuuhun ja lumoavat meidät upeilla kukkillaan. Krysanteemit loistavat kauneimmissa syksyn väreissä. Niiden värivalikoima vaihtelee lumivalkoisesta keltaiseen, oranssiin ja punaiseen syksyisiin kuparisävyihin. Niiden luonnollinen viehätys tekee niistä yksinkertaisesti välttämättömiä jokaisessa puutarhassa tulevina syksyviikoina, kunnes ensimmäinen pakkanen tulee.

Krysanteemit tarjoavat upeita värejä syksyn puutarhassa

Mielenkiintoisia faktoja krysanteemeista

Krysanteemit kuuluvat monivuotisiin kasveihin ja ovat tunnettuja myöhäisiä kukintoja. Ne koristavat puutarhan ja terassin marraskuun loppuun asti ja lisäävät siellä mielenkiintoisia värisävyjä. Näillä puutarhakauneuksilla on latinalainen nimi Chrysanthemum ja ne ovat suosituimpia syksyn kasveja täällä ja koko Euroopassa.

Ne tulevat alun perin Kaukoidästä, tarkemmin sanottuna Kiinasta, missä niitä viljeltiin koristekasveina yli 2000 vuotta sitten. Siellä krysanteemit ovat edelleen yksi neljästä jaloista kasveista orkideoiden, bambun ja luumujen rinnalla. Kaukoidän kulttuuriperinteessä ne symboloivat onnea ja vaurautta. Kaunis krysanteemi on myös Japanin kansallinen kukka. Siellä sitä kutsutaan Kikuksi, joka käännetty saksaksi tarkoittaa “ilta -aurinkoa”. Japanilaisille kukka symboloi kuolemattomuutta ja täydellisyyttä. Kaukaisessa maassa se on jopa Japanin keisarin virallinen kasvi.

Parhaat korut talon sisäänkäynnin edessä – keltaiset ja oranssit krysanteemit

keltaoranssi krysanteemi laatikossa

 Englantilainen kasvitieteilijä Robert Fortune toi nämä kauniit puutarhan kukat 1800-luvun puolivälissä Englantiin, josta he valloittivat nopeasti koko Euroopan ja Amerikan. Aluksi tunnettiin vain 30 lajiketta. Mutta sitten puutarhurit oppivat, kuinka uusia, kauniimpia lajikkeita voidaan luoda risteyksillä, joten nykyään ympäri maailmaa jaetaan noin 10 000 lajiketta. Myöhäisiä kukintoja kutsutaan edelleen “talviastereiksi” ja “lyhyen päivän kasveiksi”. Tämä on täysin hyväksyttävää, koska krysanteemit tarvitsevat vain neljä tuntia auringonvaloa päivässä. Ne alkavat muodostaa kukannupuja vasta syyskuun viimeisen 10 päivän aikana, jolloin päivän ja yön pituus on sama. Ensimmäiset kukat avautuvat vasta 6 viikkoa myöhemmin ja tuovat puutarhaan todellisen värinäytelmän.

Näiden puutarhan kukkien värikäs spektaakkeli on todellinen herkku silmille ja sielulle.

Krysanteemi maljakko eri värejä

 Suosittuja puutarhan kukkia arvostetaan kaikkialla niiden erilaisten muotojen ja ainutlaatuisen kukinnan vuoksi. Kukat vaihtelevat muodosta riippuen – on suuria, pieniä, semi -double ja double. Krysanteemit näyttävät hyvin erityisiltä, ​​niiden kukat muistuttavat pomponeja, mutta löytyy myös hämähäkin muotoisia lajikkeita. Lisäksi erotetaan kestävät krysanteemit, ns Puutarhan krysanteemit, joita yleensä kasvatetaan sängyissä. Ne kasvavat noin 1 m korkeiksi ja niillä on nyrkin kokoiset kukat kirkkaissa väreissä – valkoinen, keltainen, oranssi, punainen, vaaleanpunainen. Suosittuja ovat myös ruukkukrysanteemit, joita voit tällä hetkellä ostaa kaikkialta kukkakaupoista ja jokaisesta kukkakaupasta. Sen kukat ovat pieniä, hyvin muotoiltuja ja niiden loisto on todellinen katseenvangitsija parvekkeelle ja terassille. Nämä koristavat lukuisia sisäänkäyntialueita eri puolilla maata ja toivottavat syksyn tervetulleiksi!

Voit myös nauttia puutarhan krysanteemien loistosta kotona

kaunis krysanteemi maljakko

Anna krysanteemeja, tuo iloa!

Anna krysanteemit

Krysanteemien kukkien värien symbolinen merkitys

Kuten sanotaan usein ja aivan oikein, sopivat kukat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Jotta onnistuisit kaikissa pienissä huomion eleissä, olisi hyödyllistä tietää myöhäisten kukintojen merkitys niiden värin mukaan. Mutta varoita: kukkien symbolinen merkitys vaihtelee usein ja vaihtelee maittain! Seuraavat tiedot eivät kuitenkaan aiheuta haittaa:

Tämä ainutlaatuinen kauneus tulee suoraan luonnosta!

valkoinen krysanteemi

  • Valkoisten krysanteemien sanotaan symboloivan pyhyyttä, onnea ja autuutta. Mutta ole varovainen näiden kanssa, koska monissa kulttuureissa ne edustavat myös kuolemaa ja surua;
  • Keltaiset kukat symboloivat ikuisuutta ja ajatonta onnea;

Tämän krysanteemin sanotaan symboloivan uskollisuutta ja loputonta onnea.

keltainen krysanteemi sulhanen

  • Punaiset krysanteemit ovat syvän rakkauden symboli;
  • Sininen ilmaisee rajoittamatonta uskollisuutta.

Meidän vinkki: On parasta selvittää enemmän kukkien merkityksestä ennen juhlatilaisuuteen menemistä kimppu kädessä. Näin et ainakaan huijaa itseäsi!

klarin krysanteemit

Tärkeitä krysanteemien hoitovinkkejä

Suosittuja myöhäisiä kukintoja ovat monivuotiset, kestävät monivuotiset kasvit. Tunnet olosi mukavaksi valoisassa, aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Pidät humusrikkaasta ja hyvin valutetusta maaperästä. Veden tukkeutumista on joka tapauksessa vältettävä, sillä se voi olla kohtalokasta juuripallolle. Nämä puutarhan kukat vastustavat kylmää ja pakkasta ja voivat talvehtia ulkona sängyssä. Niitä voidaan levittää kylvämällä tai pistokkailla. On parasta sijoittaa ne maahan keväällä 50 cm: n etäisyydelle toisistaan. Puutarhan krysanteemit saavuttavat 1 metrin korkeuden ja niiden kukinta -aika on lokakuun lopussa. Tarvitset paljon vettä, mutta vähän lannoitetta. Nämä kukat tarvitsevat vain muutaman tunnin auringonvalon päivässä ja voivat koristella puutarhan upeasti kirkkailla väreillään viikkoja.

Nauti puutarhan krysanteemien loistosta viikkoja

Ideoita kukkien puutarhan krysanteemeista

Useimmat harrastajapuutarhurit haluavat hävittää puutarhan krysanteemit kukinnan jälkeen. Eli he pitävät niitä yksivuotisina. Tältä osin haluamme korostaa jälleen, että nämä ovat kestäviä, vaatimattomia puutarhakukkia ja voivat talvehtia ulkona. Uudet versot tulevat vasta keväällä ja kuihtuneet on leikattava. Ruukkukrysanteemit ovat myös helppohoitoisia. Valitse näille syksyn kauneuksille hyvin suojattu paikka terassilla tai parvekkeella tai pikemminkin talon sisäänkäynnin edessä ja kastele kukkia säännöllisesti. Osta ne mahdollisimman silmukoiksi, jotta voit ihailla niiden kukkia pitkään. Niiden kukinta -aika on yleensä 20-40 päivää. Jos haluat jatkaa näiden viljelyä, istuta kukat maahan ja suojaa niiden juuret hyvin. Hoitosi maksaa itsensä takaisin ensi vuonna ja myöhäiset kukkijat kiittävät sinua upeilla kukilla ja silmiinpistävillä väreillä!

Koristele talosi sisäänkäynti ja veranta kauniilla syksyn kukilla

Syksyn kukkien korutalon sisäänkäynnin koristelu

Nauti krysanteemien kirkkaista kukista puutarhassa tai ruukussa ja nauti upeasta syksystä!

 Tyylikkäät kukka -asetelmat ovat aina huoneen kohokohta

tyylikäs kukka -asetelma

 Se voi olla nöyrä, mutta kaunis

Kukka -asetelma vaatimattoman kaunis

  Kutsu syksy kotiisi näillä kirkkailla krysanteemien väreillä

Vihreät krysanteemit – uskomatonta, mutta totta!

vihreät krysanteemit

 Laita syksyn kaunottaret parrasvaloihin ….

Krysanteemit vintage -tyyliin

… ja ihaile tätä luonnon kauneutta mahdollisimman pitkään!

Syksyn kukkien järjestely