Lääkekasvit ja niiden vaikutukset – 10 suosittua aromaattista ja lääkekasvia

Mausteet ja lääkekasvit yrtti puutarha mausteet lääkekasvit

Lääkekasveja omaan puutarhaan tai jopa terassillesi

Monitoimisuus on “IN” kaikilla elämänaloilla. Tämän todistaa myös se, että yhä useammat ihmiset etsivät monitoimisuutta kasveja käsitellessään. Lääkekasvit, jotka koristavat sisäpihaa ja sopivat myös sairauksien parantamiseen, ruokavalioon ja terveellisiin resepteihin, ovat tulossa suosittuja.

Mauste ja lääkekasvi

Mausteet ja lääkekasvit Yrttitarhat luovat parantavia kasveja

Aloitamme tänään muutamilla lajikkeilla, joita ihmisillä, joilla on yleisiä oireita, tulisi aina olla käsillä. Tämä säästää paljon aikaa, rahaa ja päivittäistä käyttöä apteekissa. Koet myös puhtaasti hengellisen nautinnon suurten tuoksujen ja vihreän kuvan kautta.

Tuoreet intialaiset mausteet – inkivääri, kardemumma, neilikka, laakerinlehti ja pähkinät

Mausteet ja lääkekasvit yrtti puutarha ruukkukasvit intialaiset mausteet inkivääri kardemumma

Minttu – hoito ja ominaisuudet lääkekasveina

Luonnossa tämä kasvi kasvaa lähellä jokia, pieniä puroja ja siellä – varjoisissa ja viileissä paikoissa. Joidenkin lajikkeiden minttuhoito olisi mahdollista myös talon olosuhteissa ja puutarhassa. Se kukkii kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana. Lehdet ja kukat voidaan käyttää tuoreina tai kuivina. Minttu sopii hyvin ruoansulatuskanavan ongelmiin.

 Minttu parantavana kasvina

Mintun mauste ja lääkekasvi viljelevät yrttitarhaa

Minttu ja sen hoito auttavat sinua paljon, jos joudut tekemään siitä usein teetä. Vaikka heräätkin vakavaan hammassärkyyn keskellä yötä tai ikenesi vuotavat runsaasti, mintun tai mintun tee voi auttaa. Oletko huomannut, että sitä käytetään hyvin usein hammastahnoissa? Minttua voidaan käyttää reumaan. Niveltulehdus voi vaikuttaa siihen. Keuhkoputkentulehdus, kurkunpään tulehdus, sinuiitti voidaan myös parantaa sen avulla. Minttu on erittäin hyödyllinen yrtti- ja lääkekasvi.

Tuoreita mintunlehtiä omassa yrttitarhassa

Mausteiden ja lääkekasvien hoito Mintun yrttipuutarhan mintunlehdet

Aloe vera lääkekasvina

Olemme jo puhuneet aloe verasta lääkekasvina muissa artikkeleissa. Mutta niiden hyödyllisiin ominaisuuksiin ei voi mennä tarpeeksi usein. Se on eräänlainen lääkekasvi, joka on myös kaunis ja voi saavuttaa jopa 1 metrin korkeuden puutarhassa. Tässä tapauksessa on tärkeää tietää, että hän rakastaa lämpöä erittäin paljon. Joten se on siirrettävä sisälle, talvipuutarhaan, kylmempinä aikoina. Paikan, jossa aloe vera kasvaa, on oltava myös varsin aurinkoinen.

 Aloen parantavat ominaisuudet ovat mehevässä lehdessä

Mauste ja lääkekasvi aloe vera lääkekasvi yrttitarha

Aloe Vera tunnetaan lääkekasvina lähinnä seuraavien ominaisuuksien vuoksi: Haavat paranevat nopeammin, ihon palovammat ja kaikki muut ihosairaudet vaikuttavat positiivisesti. Voit torjua mitä tahansa tulehdusta. Sisäiset ruoansulatuskanavan ongelmat, kuten paksusuolitulehdus, ummetus ja huono ruokahalu, voitaisiin ratkaista upeasti.

Aloe Vera ruukkukasvina kotona

Mauste- ja lääkekasvi Aloe Veran lääkekasvi kestävät sisäkasvit

Roolin rooli lääkekasvina

Puutarhassa lovage tulee istuttaa varjoisaan ja kosteaan paikkaan. Tässä on kyse mausteesta ja lääkekasvista samanaikaisesti. Sen käyttö on varsin monipuolista. Jos sinulla on päänsärky, voit valmistaa teetä juurista, tikusta ja lehdistä. Ruoansulatuskanavan ja munuaisongelmat vaikuttavat positiivisesti. Vaikutus ihosairauksiin ja vammoihin on erittäin rauhoittava.

Rakkaus mausteena ja lääkekasvina keittiössä

Mauste- ja lääkekasvien lovage -nippu yrttitarha

Lavalla on parantava vaikutus ihosairauksiin ja vammoihin

Mauste- ja lääkekasvien lovage -yrttitarha

Timjami mausteena ja lääkekasvina

Timjamia käytetään laajalti lääkekasvina ja mausteena samanaikaisesti. Se on runsaasti antioksidantteja. Se puhdistaa kehon vapaista radikaaleista. Samalla se auttaa torjumaan flunssaa, bakteereja, viruksia ja loisia. Timjami on yksi lääkekasveista, joita käytetään usein hammastahnassa ja suuvedessä. Sillä on erittäin voimakas vastatoimi influenssaa vastaan, se lievittää yskän oireita, sinulla ei ole kuumetta ja voit voittaa vilustumisen helpommin. Timjami on myös yksi lääkekasveista, joita voidaan käyttää astman ja keuhkoputkentulehduksen hoitoon.

Timjami on runsaasti antioksidantteja

Mauste- ja lääkekasvi timjami kasvi yrttitarha

Lääke-timjami

Mauste- ja lääkekasvi timjami huonekasvi yrttitarha

Aurinkohatut (Echinacea)

Sitten tulemme auringolle lääkekasvien alle. Täällä on kyse todella hyödyllisestä kauneudesta. Voit käyttää niitä menestyksekkäästi vilustumisen ja flunssan ensimmäisten oireiden yhteydessä. Aurinkohattujen antibakteerinen vaikutus on erittäin voimakas. Vain kuppi sitä helpottaisi välittömästi oireita, kuten kurkkukipua, yskää ja vastaavia.

Aurinkohatut Kasveja puutarhassa

Mauste- ja lääkekasvi yrtti puutarha puutarhakasvit coneflower kasvi

Aurinkohattu on yksi lääkekasveista, jotka toimivat hyvin nopeasti haavoissa, palovammoissa ja tulehduksissa. Sitä voidaan käyttää poskiontelotulehduksen, kystiitin ja jopa joidenkin gynekologisten sairauksien hoitoon.

Echinacea

Mauste lääkekasveja yrtti puutarha kartio kukka kasvi Echinacea

Yleinen vaahtokarkki (Althea officinalis)

Kaikista lääkekasveista tämä kaunis kasvi voisi olla vähiten epävarma sen ominaisuuksista. Koska jopa nimi latinaksi – althea tarkoittaa “parantaa”. Se on istutettava ja hoidettava kauniissa paikassa puutarhassa. Maaperän on oltava erittäin ravinteikas. Althea officinalis on kasteltava säännöllisesti … Se kuulostaa työläältä. Mutta päivän päätteeksi tämä varmasti kannattaa, värikkäällä kauneudella!

Vaahtokarkki Lääkekasvi

Mauste- ja lääkekasvit yrttipuutarhakasvit todellinen vaahtokarkki

Jos juot tätä lääkekasvia teena tai salaatin muodossa, krooniset ruoansulatuskanavan oireet vaikuttavat erittäin positiivisesti. Sisäiset infektiot kaikkialla kehossa eivät myöskään ole enää yhtä akuutteja. Ulkoisella hoidolla voit parantaa haavoja ja mustelmia vammojen seurauksena. Lihaskivulla ja hyönteisten puremilla on paljon lievempiä seurauksia, jos valitsit karkean tai todellisen vaahtokarkin lääkekasveiksi.

Kuivatut kukat Althea officinalis

Mauste lääkekasvit yrttitarha todellinen vaahtokarkki kuiva

Suuri takiainen (Arctium lappa) lääkekasvina ja mausteena

Suuri takiainen on monivuotinen yrtti ja lääkekasvi. Kesäkuun ja elokuun välillä se kukkii upeassa puna-violetissa. Huolto ei vaadi ollenkaan. Tämän kasvin lehdistä saatava tee auttaa paljon reumaa, sappikiviä ja munuaistulehduksia vastaan.

Arctium lappa  tai jopa iso takiainen nimeltään

Mauste lääkekasveja yrttitarha Arctium lappa kukkia

Suurempi takiainen auttaa myös diabetekseen, hiustenlähtöön ja seboreaan. Infuusio voidaan levittää päähän 1-2 kertaa viikossa. Useita voidaan myös hoitaa onnistuneesti sen avulla. Kokeile, jos sinulla on herpes tai akne.

Lääkekasvi reumaa, sappikiviä ja munuaistulehduksia vastaan ja Ihosairaudet

Mauste lääkekasveja yrttitarha Arctium lappa suuri takiainen

Marigolds lääkekasveina

Voit tunnistaa tämän yksivuotisen kasvin, joka tunnetaan mausteena ja lääkekasvina, sen kirkkaan oranssista kukasta. Sillä on voimakas antibakteerinen vaikutus. Näin veri puhdistuu. Tiesitkö, että kehäkukkien on osoitettu olevan yksi voimakkaimmista vaikutuksista keltakuumeeseen?

 Parantavassa kukassa on kirkkaan kelta-oranssit kukat

Mauste lääkekasveja yrtti puutarha marigolds kenttä kukkia

Marigoldien ottaminen teen muodossa voi auttaa parantamaan monia mahalaukun ja suoliston sairauksia. Pystyt parantamaan omaa hermostoasi erittäin onnistuneesti. Voiteena sitä voidaan käyttää sieniin, turvotukseen, laskimoon liittyviin ongelmiin ja haavoihin. Voit käyttää sitä parantamaan sekä palovammoja että vilustumisen aiheuttamia vammoja. Voit käyttää sitä ihopigmenttien ja ikäpisteiden poistamiseen osittain tai kokonaan.

Voit puhdistaa veresi marigold -teellä

Mauste ja lääkekasvi yrtti puutarha kehäkukka

Laakerinlehti lääkekasvina ja mausteena

Laakerinlehti on ikivihreä pensaskasvi. Niiden kukat ovat hyvin pieniä ja niillä on erittäin voimakas haju. Tämä aromaattinen yrtti tarvitsee lämpöä ja melko kirkasta valoa hyvään kehitykseen. Todennäköisesti ei ole kotiäitiä, joka ei olisi käyttänyt laakerinlehteä mausteena ruoanlaitossa.

laakerinlehti ruukkukasvina – erittäin suosittu mauste

Mauste ja lääkekasvi yrttitarha ruukkukasvi

Laakerinlehti auttaa ruoansulatuskanavan ongelmissa ja tulehduksissa. Sitä vastaan ​​taistellaan myös astmaa, viruksia ja sieniä vastaan. Jos sinulla on ikenitulehdus, pureskele laakerinlehteä. Laakerinlehti on myös yksi lääkekasveista, jotka ovat erittäin terveellisiä diabetesta sairastaville. Voit myös käyttää sitä lievittämään reumaan liittyvää kipua. Ote siitä voi olla erittäin hyödyllinen poskiontelotulehdukselle muutamalla tipalla.

Tiesitkö sen parantavista vaikutuksista laakerinlehti?

Mauste ja lääkekasvi yrtti puutarha mausteet laakerinlehti vaikutus

kamomilla

Päätämme yrttien ja lääkekasvien esittelymme tänään kamomilla – yhdellä tunnetuimmista ja kauneimmista lääkekasveista. Sitä löytyy kaikkialta – niityiltä ja pihoilta. On hyvä tietää, että lajikkeita on monia. Mutta parantavaa varianttia kutsutaan Matricaria chamomillaksi. Sen kukkia, jotka ovat erittäin runsaasti eteerisiä öljyjä, käytetään.

Matricaria chamomilla

Mauste ja lääkekasvi yrttipuutarha kamomilla lääkekasvi

Kamomilla voi pysäyttää tulehduksen ja verenvuodon. Myös sydämen rytmi vaikuttaa. Jos sinulla on munuaiskiviä, tulehtunut suolisto ja päänsärky, ota niitä runsaasti. Lisäksi valitukset, kuten hammassärky, kurkkukipu ja silmätulehdus, ovat erittäin hyödyllisiä kamomilla.

Juo herkullista kamomillateetä usein!

Mauste lääkekasveja yrtti puutarha kamomilla kamomilla teetä