Lihansyöjäkasvit – upea maailma outoja olentoja

lihansyöjäkasvit orgaanisia erityisiä muotoja

Kiehtovia lihansyöjäkasveja

Tässä maailmassa on niin outoja ja outoja kasveja. Jotkut, kuten tiedämme, ovat lihansyöjiä. Siihen on myös hyvä selitys. Lihansyöjäkasvit kasvavat paikoissa, joissa on huono maaperä. Tarvitset siis jotain muuta kuin selviytyäksesi.

On olemassa monia erilaisia ​​kasveja, joilla on tällaisia ​​tapoja!

Tässä on vain muutama:

Kannu perhe (Sarraceniaceae)

lihansyöjäkasvit sarracenia

Se on lihansyöjäkasvien perhe. Ne kasvavat Texasissa, Yhdysvalloissa ja myös Kaakkois -Kanadassa.

Niiden lehdet ovat suppilon muotoisia. Niissä on jotain hupun kaltaista. Se suojaa lehtiä sateelta. Kannukasvit houkuttelevat hyönteisiä värillään, tuoksullaan ja herkullisella nektarillaan.

Kannut (Nepenthes)

lihansyöjäkasvit nepenthes

Nepenthes on yleinen termi yli 130 lihansyöjäkasvin lajille, joilla on maaperää. Ne ovat yleisiä Kiinassa, Malesiassa, Indonesiassa, Madagaskarilla, Filippiineillä, Seychellillä, Australiassa, Intiassa, Borneossa ja Sumatralla.

Useimmat niistä ovat erittäin korkeita ja ulottuvat 10-15 metrin korkeuteen. Niillä on laaja juurijärjestelmä, mutta se on melko pinnallinen.

Ansa -ansoja (Genlisea)

genlisea -lihansyöjäkasvit

Genliseasta tunnetaan hieman yli 20 alalajia. Ne kasvavat kosteassa tai puolivedessä. Loukut ovat yleisiä Afrikassa ja Etelä -Amerikassa.

Ne ovat pieniä yrttejä, joissa on keltaisia ​​kukkia. Niillä on kaksi erityyppistä lehteä. Ensimmäiset ovat fotosynteettisiä ja kasvavat maanpinnan yläpuolella. Muut levisivät maan alle. Toinen laji vetää, nappaa ja syö pieniä eläviä olentoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi alkueläimet.

Cobra Lily (Darlingtonia californica)

lihansyöjäkasvit darlingtonia californica orgaaniset muodot

Tämä kasvi on kotoisin Pohjois -Amerikasta ja erityisesti Oregonista ja Kaliforniasta. Se kasvaa suoilla tai muissa vesiympäristöissä kylmällä juoksevalla vedellä.

Toisin kuin monet muut lihansyöjäkasvit, kobra-liljalla on mielenkiintoisen näköinen käärmeen kieli. Tämä on suunnattu pääasiassa maahan ja näin kobra -lilja saa saaliinsa.

Vesiletku (utricularia)

lihansyöjäkasvit utricularia vulgaris

Tähän sukuun kuuluu yli 220 lihansyöjälajia. Ne kasvavat sekä makeissa että suolaisissa vesissä. Letkukasvit ovat ainoita, jotka ruokkivat ansarakkoja.

Butterwort (Pinguicula)

lihansyöjäkasvit pinguicula moranensis

Tämän tyyppisellä lihansyöjäkasvilla on tahmeat lehdet. Nämä ovat mehikasveja, jotka kasvavat monissa eri kirkkaissa vivahteissa. Rasvaiset yrtit tarttuvat hyönteisiin lehtien kanssa ja syövät ne. Rasvaiset yrtit ovat yleisiä Pohjois-, Etelä -Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Sundew (Drosera)

lihansyöjäkasvit drosera capensis

Aurinkosukuun kuuluu yli 144 erilaista kasvia. Ne kasvavat kaikilla mantereilla paitsi Etelämantereella. Sundew -kasvit muodostavat ojennettuja tai pystysuoria ruusukkeita. Ne kasvavat 1 cm – 1 m korkeiksi.

Nämä kasvit voivat elää jopa 50 vuotta.

Pelottava Venuksen kärpäsloukku

lihansyöjäkasvien venuksen kärpäsloukku

Virallisella nimellä: Dionaea Muscipula

lihansyöjäkasvit dionaea muscipula

Aldrovanda Vesiculosa

lihansyöjäkasvit aldrovanda vesiculosa

Byblis gigantea

lihansyöjäkasvit byblis gigantea