Magnolian kauneus: ensimmäiset vaiheet istutuksessa ja hoidossa

Magnolia koriste puutarhaideoita puutarhakasvit puu

Magnolioiden istutuksen ja hoidon ensimmäiset vaiheet

Magnoliat ovat yksi niistä kukista, joita arvostetaan kaikkialla maailmassa ja monenlaisissa kulttuureissa lumoavista muodoistaan ​​ja väreistään. Ne kasvavat korkeiksi joko pensaina tai puina. Kukat ovat valkoisia, vaaleanpunaisia, punaisia, violetteja tai keltaisia.

Jotkut lajikkeet ovat ikivihreitä. Niillä on kiiltävät lehdet, joiden rakenne tuntuu nahalta. Niiden silmut, lehtien alapuoli ja varret on peitetty houkuttelevalla kultaisella kerroksella. Niiden vivahde menee joskus harmaanruskeaan.

Kauneus Magnoliat

Magnoliapuutarhakasvit ja puut

Maailmassa on yli 200 magnolialajiketta. Magnoliat tulevat monilta alueilta. Näiden ilmasto vaihtelee mitatusta, subtrooppisesta trooppiseen. Teillä on siis eri kotimaat, jotka jaetaan Etelä- ja Pohjois -Amerikassa. Mutta ne kasvavat nyt monissa paikoissa ympäri maailmaa, koska juuri niiden kauneuden vuoksi niistä on tullut niin suosittuja.

Haluatko myös kasvattaa magnoliaa? Sitten on muutama tärkeä kysymys, jotka sinun on muistettava. Voit valita sopivat lajikkeet näiden perusteella.

Magnolia -puu etupihalla

Suunnittele magnoliapuu etupihalla

Ensimmäinen kriteeri, jonka mukaan sinun pitäisi valita puutarhasi magnoliat, on niiden kotimaiden ilmasto. Esimerkiksi Euroopassa olisi tarkasteltava niitä lajikkeita, jotka kasvavat Pohjois -Amerikan kylmemmillä alueilla.

Millainen talvi on alueesi??

Magnolia -puu etupihalla suunnittelee puutarhakasveja

Useimmat magnoliat rakastavat kosteaa, hyvin kastettua maaperää, jolla on hieman hapan luonne. Neutraali tai emäksinen maaperä tekee niistä vähemmän hyvää.

Magnoliat voivat sopeutua hyvin savi- ja hiekkamaaseen. Mutta kuten sanoin – niitä on kasteltava kohtalaisesti tai runsaasti.

Millaista maaperää sinulla on puutarhassa??

Magnolia puu etupihalla kasvaa puutarhakasveja

Sinulla on erittäin laaja valikoima valintoja tässä suhteessa. Jos tila on kuitenkin rajallinen, sinun on tehtävä harkittu valinta. Ensin sinun on päätettävä, haluatko pensaan, pienemmän vai suuremman puun. Sitten on harkittava, haluatko magnoliat niiden kukkien tai suuren ikivihreän ulkonäön vuoksi.

Tarkat vastaukset näihin kysymyksiin rajoittavat edelleen valintasi …

Päätä oikea magnoliatyyppi

Magnoliat kukkivat ja oksia etupihan maljakoissa

Kaikista 200 lajikkeesta on joitakin, jotka ovat erityisen suosittuja. Mielestämme sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota näihin. Nämä ovat magnoliastellata, tulppaani -magnolia (Magnolia × soulangeana), ikivihreä magnolia, magnoliachampaca.

Neljä suosituinta lajiketta

magnoliat paperipussien sisustusideoissa

Magnolia on parasta istuttaa myöhään syksyllä lämpimässä ilmastossa. Tämä johtuu siitä, että se on heidän aktiivisen aikansa ulkopuolella. Kylmemmissä ilmastoissa tämä kannattaa tehdä myöhään keväällä.

Ikivihreät magnoliat tulisi istuttaa myöhään keväällä.

Ensimmäisten 6-12 kuukauden aikana magnoliat toimivat paremmin, jos peität ne oljilla. Niitä on myös kasteltava runsaasti ja säännöllisesti tänä aikana.

Mihin aikaan vuodesta magnolia kannattaa istuttaa??

Magnolia puu puutarhakasvit seinän suunnittelu valokuva tapetti

Ennen istutusta sinun on poistettava maaperän yläkerros kasvisäiliöstä tai säiliöstä, jossa kasvi sijaitsee. Sinun pitäisi pystyä näkemään juuren yläosa. Eli ensimmäiset 5 cm.

Juuripallojen tapauksessa toimi hieman eri tavalla. Sinun on ensin poistettava kaikki niiden päällä olevat. Tee lastalla tai veitsellä reikiä, joiden syvyys on enintään 2,5 cm. Tämä poistaa sotkeutuneet juuret, jotka voivat muutoin vaikuttaa kasvuun.

Miten magnoliat istutetaan??

Magnolia puu etupihan muotoinen puutarhakasvit kukkivat

Nyt tulee reikä, johon voit laittaa kasvin. Sen on oltava noin 1,5 kertaa leveämpi kuin kasvisäiliö tai säiliö, jossa kasvi sijaitsee. Reiän on tällöin oltava hieman vähemmän syvä kuin tämä astia.

Nyt kun olet asentanut magnoliat, täytä niiden ympärillä oleva tila samalla maaperällä, jonka kaivoit tästä reiästä aiemmin. Juuria ei saa missään tapauksessa peittää sillä.

Istutuksen jälkeen sinun on kasteltava säännöllisesti muutaman seuraavan viikon ajan ja mieluiten muutaman seuraavan kuukauden ajan. Lämpimässä ilmastossa kastellaan kolme kertaa ja viileämmässä ilmastossa – kaksi kertaa.

Osta magnoliasi hyvin vahvistetusta paikasta

Magnoliat valkoiset kukkivat luonnon kauneutta

Magnoliat ovat herkkiä. Niistä olisi pidettävä hyvää huolta, jotta saat ne hyvässä kunnossa. Joten sinulla on hyvät mahdollisuudet, että kaikki menee hyvin.

Varmista, että myyjät ovat päteviä, esittämällä muutamia kysymyksiä. Vastausten jälkeen saat tietää, kuinka pitkälle he ovat perehtyneet aiheeseen.

Mitä muuta sinun pitäisi varoa, kun valitset magnolioita??

Magnoliat kukkivat luonnon kauneutta

Tässä on muutamia kohtia, joihin sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota valittaessa magnolioita.

Sauvojen tulee olla hyvissä väleissä eivätkä sotkeutua. Myös juurien pitäisi näyttää hyvältä. Terveen näköiset juuret ovat valkoisia, kun taas sairailla on ruskeampi sävy. Jotkut ovat myös mustia ja niillä on hapan haju.

Vältä myös magnolioita, joilla on seuraavat merkit:

  • Lehdet, joissa on täpliä, repeytyneet lehdet ja jotka ovat värjäytyneet;
  • Värilliset tikut;
  • Rikkoutuneet tangot;
  • Vavat kääritään ja tarttuvat yhteen;
  • Haavat rungossa;
  • Värjätyt juuret.

Toivotamme sinulle menestystä uusille magnolioillesi ja monia ihania hetkiä niiden hoidossa!