Puutarhakasveja ja yrttejä, jotka pitävät hyttyset loitolla kesällä

Luonnon aihe on meille erittäin tärkeä. Siksi verkkosivujamme tutkiessasi löydät monia mielenkiintoisia artikkeleita, jotka kertovat lukemattomista puutarhakasveista ja hyödyllisistä lääkekasveista. Tänään haluaisimme jatkaa aihetta ja näyttää sinulle puutarhakasveja ja yrttejä, jotka ajavat pois hyttyset ja muut hyönteiset kuumina kesäpäivinä ja miellyttävinä iltoina. Pienet pedot tulevat aina, kun lämpötila nousee ulkona, ja useimmissa tapauksissa ne ovat todellinen haitta, jota vastaan ​​on taisteltava. Mutta ennen kuin käytät mahdollisia suihkeita ja muita hyönteisiä torjuvia kemikaaleja, haluamme esitellä täysin luonnolliset keinot, jotka pitävät hyttyset poissa ulkoalueeltasi. Jotkut ovat tyypillisiä puutarhan koristekasveja, toiset ovat tunnettuja puutarhan yrttejä, jotka ovat suosittuja keittiössä ja kotitalouksissa. Näiden puutarhakasvien ansiosta säilytät hyvän mielen koko kesän, eikä halutuinta rentoutumistasi terassilla, verannalla tai suoraan puutarhassa voi koskaan pilata.

Jotkut juuri poimitut laventelin varret tuoksuvat paljon paremmin kuin mikään pullo bug -suihketta.

Puutarhakasveja hyttysiä vastaan ​​Laventeli

  • Mukavan tuoksuvat puutarhakasvit pitävät hyttyset ja muut hyönteiset poissa

Luonnontutkijat ja hyönteistutkijat tietävät parhaiten: ärsyttävät verenimurit pysyvät poissa sitruunan ja eteeristen öljyjen tuoksusta. Tämän on myös oltava selvää jokaiselle puutarhan omistajalle. Joten voit viljellä puutarhassa ja talon ympärillä sellaisia ​​puutarhakasveja, jotka voivat taistella hyttysruttoa vastaan ​​kesällä.

the Tuoksuva geraniums ja Tuoksuvia pelargonioita ovat suosikkimme tässä suhteessa. Sen lehdet sisältävät eteerisiä öljyjä, joista hyttyset eivät pidä ollenkaan. Nämä puutarhakasvit antavat meille ihmisille ihanan ja raikkaan tuoksun, mutta se ajaa pois hyönteiset. Tästä syystä tuoksuvat pelargoniat tunnetaan myös nimellä “hyttysisku” ja niitä markkinoidaan hyödyllisenä hyönteiskarkotteena. Sen herkät kukat ovat todellisia katseenvangitsijoita puutarhassa, mutta ne houkuttelevat lähinnä perhosia.

Tuoksuvat pelargoniat voivat pitää hyönteiset poissa, joten ei voi vahingoittaa istutusta kuistin lähelle tai?

Puutarhakasveja hyttysiä vastaan ​​Tuoksuvat pelargoniat

Tuoksuvat pelargoniat kukkivat toukokuusta lokakuuhun. He pitävät paljon auringosta ja tarvitsevat säännöllistä kastelua. Voit laittaa nämä puutarhakasvit suoraan sänkyyn tai istuttaa ne ikkunalaatikoihin. Ripustettavat lajikkeet on parasta säilyttää riippukoreissa. Eri lajikkeet vaihtelevat voimakkaasta mintun, ruusujen, sitruunan tai mausteiden tuoksusta riippuen. Tunnettu on vahva Lillibet-lajike, joka tuoksuu miellyttävältä sitruunalta ja pitää hyttyset ja ampiaiset loitolla.

Tuoksuva pelargonium Lillibet näyttää paitsi kauniilta, myös sen on tarkoitus pitää hyttyset poissa parvekkeelta ja terassilta.

Puutarhakasvit tuoksuva pelargonium Lillibet karkottavat hyttysiä parvekkeen terassilta

Keltaiset kehäkukat ovat luonnollinen koriste puutarhassa ja ajavat pois hyttyset.

Keltaiset marigolds kauniit puutarhakasvit

Kauniit keltaiset Marigolds koristavat puutarhojamme ja ovat samalla käytännöllisiä. Voimakkaalla tuoksullaan ne estävät hyttysiä ja ampiaisia. Myös laventeli ajaa pois pienet pistävät eläimet ja torjuu koit. Myös Maksan balsami kuuluu samaan puutarhakasvien ryhmään, josta hyttyset lentävät mieluummin.

 Tavallisella maksabalsamilla on herkkiä, vaaleansinisiä kukkia ja erityinen tuoksu, josta hyönteiset eivät pidä.

Tavallinen maksan balsami

 Alun perin Intiasta ja Sri Lankasta Sitruunaruoho voi kattaa suuria alueita puutarhassa. Tähän on hyvä syy – tämä puutarhakasvi on runsaasti eteerisiä öljyjä, siinä on voimakas sitruunan tuoksu ja se ajaa hyönteiset pois puutarhasta.

 Sitruunaruoho puutarhassa – niin vihreä ja miellyttävän tuoksuva!

Sitruunaruoho puutarhassa vihreä puutarhakasvit

  • Tyypilliset keittiöyrtit taistelevat hyttysruttoa vastaan

Vaikka pidämme sinut ajan tasalla puutarhayrttien parantavista ominaisuuksista, haluamme mainita tänään taas ne, jotka ovat tehokkaita pieniä tuholaisia ​​vastaan. Tyypillisiä kulinaarisia yrttejä, kuten Rosmarin, basilika, piparminttu, Sitruunamelissa ja neilikka sisältävät lehdissä eteerisiä öljyjä. Ne antavat voimakkaan tuoksun ja ajavat siten pois hyttyset ja muut hyönteiset. Se on erittäin tehokas ärsyttäviä verenimijöitä vastaan Kissanminttu. Sen lehdet tuoksuvat hieman sitruunalta, joten hyönteiset välttävät kissanmunaa. Tässä on syytä olla varovainen: sama tuoksu houkuttelee kissoja ja vaikuttaa hämmästyttävään vaikutukseen.

 Kissanminttu on todellinen katseenvangitsija puutarhassa! Hyttyset vihaavat tämän upean puutarhakasvin tuoksua!

Puutarhakasvien kissanminttu

Toimittajan vinkki: Saadaksesi parhaan hyödyn juuri kuvatuista puutarhan kasveista ja yrteistä, sinun on murskattava niiden lehdet ja hierottava ne iholle!

piparminttu

Nyt tiedät puutarhakasvit ja yrtit, jotka pitävät hyttyset poissa. Pysy ajan tasalla tutustumalla verkkosivustoomme. Voit tavata puutarhan yrttejä, jotka kukkivat upeasti ja maistuvat hyvältä. Vai etsitkö kenties täysin luonnollista tapaa lievittää vakavia päänsärkyjä tai puhdistaa kehoa? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan, koska meillä on sinulle tarjottavaa myös tässä suhteessa. Mutta myös paljon muuta!

Tee tutkimuksia ja pysy turvassa!

Sitruunameliksen voimakas sitruunan tuoksu torjuu hyönteisiä.

Puutarhakasvit yrtit sitruunamelissa

 Muutama basilikanlehti ruokapöydällä virkistää kaikki ulkoruokailut ja ovat erittäin hyödyllisiä hyttyshäiriöitä vastaan.

Puutarhakasvit yrtit lehdet basilika

Mintunlehdet voivat auttaa pitämään hyttyset poissa. Lisäksi niiden eteeriset öljyt rauhoittavat hyönteisten puremia.

Minttu puutarha yrtti puutarhakasveja on puutarhassa monia plussia

Illalla puutarhan tulen ympärillä? Ja sieltä tulee hyttysrutto! Heitä sitten salviavarret tuleen. Tuoksuva savu pitää nämä ärsyttävät olennot loitolla.

Salvia -puutarhan yrttipuutarhakasvit pitävät ärsyttävät olennot loitolla

Keltaisia ​​kehäkukkia voidaan kuivata ja käyttää teen valmistukseen ja kotitekoiseen kosmetiikkaan

Keltaiset marigolds -puutarhakasvit

Hyvin testattu luonnollinen menetelmä hyttysiä vastaan ​​ovat talon lähelle istutetut tomaatit.

Puutarhakasvit, jotka kasvattavat tomaatteja puutarhassa