Puutarhasuunnittelu ja käytännöllisiä vinkkejä sarvipäisten violettien kanssa

Orvokkien lisäksi sarvipäiset orvokit ovat muita erittäin suosittuja lajeja violettien suvusta. Nämä Pyreneiltä peräisin olevat herkkäveriset kukat näyttävät erittäin koristeellisilta. Juuri tästä syystä ne ovat niin suosittuja. Lisäksi niiden suosio on helppo huoltaa. Ne menestyvät ilman ylimääräistä ulkopuolista apua ja ovat tunnettuja villistä kasvustaan. Sinun ei tarvitse huolehtia siemenistä ollenkaan, koska nämä monivuotiset kasvit tulevat maasta itsestään ensi keväänä. Eri varjostetut sarvipäiset orvokit sekoittuvat hyvin keskenään. Joten ensi vuonna he yllättävät sinut täysin uusilla sijainneilla ja muunnelmilla.

Jos kuitenkin haluat hallita näitä prosesseja, sinun on käytettävä orvokkeja tai muita kukkia. Sarvipäiset orvokit sopivat paremmin epäviralliseen puutarhan suunnitteluun.

Seuraavassa annamme sinulle pienen yleiskatsauksen näistä kasveista tärkeimmistä tosiasioista. Päätämme katsauksella niiden koristemahdollisuuksista.

Punaiset sarvipäiset orvokit ovat puhdasta iloa puutarhan ystäville

punaiset sarvipäiset orvokit kauniita

Kukinta ja hoito

Sarvelisten orvokkien kukinta -aika on melko pitkä. Voit odottaa tämän huhtikuun ja syyskuun alun välisenä aikana. Tänä aikana uusia kukkia muodostuu jatkuvasti. Koko ajanjakso maaperään asettamiseen tai kukkaruukkujen siirtämiseen ulos ei kuitenkaan ole sopiva. Maaliskuussa ja huhtikuussa voit tallentaa kukat tilapäisiin kukkaruukkuihin ensimmäistä kertaa ja odottaa, kunnes ne saavuttavat kohtuullisen koon.

Vaikka ne kukkivat tämän ajan loppuun mennessä, kevään pakkanen voi tuhota ne. Tänä aikana sinun pitäisi siirtää ne vain kukkaruukkuihin. Joten voit aina tuoda ne sisälle muutaman päivän huonolla säällä.

Sarvivioletilla pääset nopeasti värikkääseen puutarhaan

värikkäitä puutarhahunajavioletteja

Liiku ulos

Toukokuussa voit tuoda sarvipäiset orvokit ulos. Viimeistään kesäkuun alussa. Sen jälkeen alkaa kukinnan jälkeinen aika. Tätä seuraa epämiellyttävä aika laskeutua maahan.

Sarvipäiset orvokit eivät ole erityisen vaativia maaperän laadun tai auringon suhteen. Ne voivat myös kasvaa hyvin osittain varjossa. Maaperä ei saa vain kastua. Näistä olosuhteista riippumatta tuskin voit mennä vikaan.

Ostat ensin hunajavioletit tällaisissa pienissä kukkaruukkuissa

sinisiä kukkia ostaa

Kasvit kiittävät kuitenkin hyvästä hoidosta. Ne kasvavat erityisen hyvin humuspitoisessa, hyvin lannoitetussa maaperässä. Sen tulee olla hyvin valutettu ja löysä.

Säännöllisellä kastelulla olisi myös positiivinen vaikutus. Käsittely nestemäisillä lannoitteilla on suositeltavaa keväällä ja loppukesällä.

Sarveisten orvokkien luonnollinen leviäminen voidaan pysäyttää vain erittäin voimakkaalla pakkasella talvella. Jos haluat suojautua tällaisilta tilanteilta, voit talvehtia joitakin kasveja pistokkaina tai pistokkaina ja jakamisena.

Löydät vielä enemmän asiantuntijavinkkejä huoltoon ja kattavan yleiskuvan erityiskysymyksistä seuraavassa artikkelissa.

Sarvipäiset orvokit kasvavat hyvin monien muiden kasvien rinnalla

yhdistelmä muita tyyppejä suuri puutarha

Suunnitteluvaihtoehdot

Olemme nyt omistautuneet puutarhan suunnitteluvaihtoehtojen aiheeseen. Sarviviolettien koristeellinen vaikutus inspiroi monia erilaisia ​​ideoita. Ripustuskorit ovat erittäin suosittuja. Kukkaruukkuissa niitä koristavat seinät, parvekkeet ja terassit. Onko sinulla puutarhassa epävirallista aluetta tai haluatko sisustaa sen täysin maatilan tyyliin, anna sarvipäisten orvokkien kasvaa villinä.

Sopivia astioita olisivat ne, jotka muodostaisivat voimakkaan kontrastin sarvipäisten violettien kanssa. Nämä ovat korikorit, sinkkikulhot ja vastaavat. Mitä yksinkertaisempi muoto ja mitä neutraalimpi varjostus, sitä enemmän kukat tulevat omaan muotoonsa.

DIY -kylvökone sarvivioletilla

diy planter sarvi violetit

Kauhoissa ja laatikoissa

Jos haluat korostaa tiettyä puutarhan aluetta, reunusta se sarvivioletilla. Ne ovat myös aivan kuivilla kiviseinillä, puutarhapolkujen reunalla tai kukkapenkeillä, vaikka ne olisivat pienempiä. Isommat sopisivat kauhoille ja laatikoille.

Yleensä nämä kasvit toimivat pääasiassa aksentteina. Ne ovat houkuttelevia, mutta liian pieniä ja herkkiä täyttämään suuremman alueen väreillä. “Isosisko” eli orvokki sopisi tähän.

Yksivärinen ulkonäkö tuskin olisi mahdollista sarvipäisten violettien kanssa. Eri silmiinpistävät värit – violetti, keltainen ja punainen sekoittuvat hyvin nopeasti keskenään. Jos haluat yksivärisen ulkonäön, sinun tarvitsee vain valita yksi väri. Tällä hetkellä värikäs ulkonäkö ja erityisen dramaattiset lajikkeet epätavallisissa sävyissä, kuten musta tai tummanvioletti, ovat kuitenkin moderneja.

Löydät sarvivioletteja monissa upeissa väriyhdistelmissä

violetti valkoinen näyttää hyvältä

Toisaalta sarvipäiset orvokit ovat ihanteellisia hedelmäpuiden rungon, mutta myös deutzian tai peruukipensaan, sekä muiden lehtipuiden alikasveina..

Oletko mielissään upeista DIY -istutuskoneista, joissa on sarvipäisiä orvokkeja? Ne olisivat täydellisiä terassille, eikö niin? Tässä on hieno video aiheesta!

Sininen ja keltainen – ihana yhdistelmä sarvipäisille orvokkeille

sinisiä keltaisia ​​suuria kukkia

Keltaiset kasvit, joissa on mustat raidat – rikkautta puutarhaan

kelta-kukka-mustilla raidoilla

Kelta-punaisilla sarvipäisillä violetilla asetat puutarhaan upeita aksentteja

kirkkaan keltainen punaisella

Sininen, valkoinen ja violetti sekoittuvat tässä kukassa

vaalea-tumman sininen-valkoinen

Sarvipäiset orvokit maalauksellisena inspiraationa

viehättävä esitys

Yhden värin kiimaiset violetit ovat enemmän harvinaisuuksia

yksivärinen sarvinen violetti harvinaisuus

Sarvipäiset orvokit – punainen aksentti monien vihreiden lajien välillä

muut sarvet violetit muut kukat

Kiimaiset violetit sopivat hyvin tulppaanien kanssa

kivi kukkaruukku puutarha sarvi violetit muut

erilaisia ​​kangasvaihtoehtoja