Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhaan

Kun katsot valokuvaa ruudukon kukasta ensimmäistä kertaa, on vaikea uskoa, että se ei ollut Photoshop -kepponen. Kukilla on epätavallinen, melkein luonnoton värikuvio, joka näyttää melkein siltä kuin se olisi hyppäänyt fantasiamaailmasta.

Jos olet Lewis Carrollin kirjojen fani, ruudukon kukka on välttämätön puutarhassa. Tiedät luultavasti, että vaikka pelikortit toimivat kirjan “Liisa ihmemaassa” pääaiheena, shakkilauta valloitti kohtauksen jatko -osassa “Liisa peilien takana”..

Ruutukuvalla voi olla myös johtava rooli kevätpuutarhassa. Ainutlaatuisen karismansa ansiosta se kiinnittää välittömästi kaikkien huomion. Tämän päivän artikkelissa esittelemme sinulle tämän kauniin kasvin ja annamme sinulle tärkeitä hoitovinkkejä. Voit siis nauttia upeasta kukkien taikuudesta monta vuotta!

Shakkikukka on ihana koristekukka, joka on kotoisin meiltä

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhan puutarhan istutusideoiden hoitovinkkeihin

Ainutlaatuinen terälehtien kuvio on todellinen katseenvangitsija

Ruudukon kukka luo maagisen kukkapään kevätpuutarhaan

Ruudukon kukka on todellinen katseenvangitsija kevätpuutarhassa

Ruudukon kukka, joka usein tunnetaan vain nimellä shakkikukka, kiebitzel tai kukuk -mansetti, on latinalaisella nimellä Fritillaria meleagris ja kuuluu liljaperheeseen. Niiden roikkuvat kukkapäät on kuvattu useiden saksalaisten yhteisöjen vaakunoissa. Se on laajalle levinnyt kaikkialla Euroopassa ja Länsi -Aasian alueilla, mutta sitä uhkaa valitettavasti sukupuutto monin paikoin. 1700 -luvulla ruutukukka oli yksi ranskalaisen barokkipuutarhan suosituimmista koristekasveista. Vuonna 1993 se valittiin jopa Vuoden kukkaksi.

Ruudukon lisäksi kukkakuvioita verrataan usein käärmeen mittakaavaan tai helmikanan höyhenpeiteeseen. Ruudukon kukka saavuttaa enimmäiskoko noin 30 cm ja kukkii maaliskuusta toukokuuhun lajikkeesta riippuen valkoisena, tummanpunaisena, ruusunpunaisena tai violettina. Koko kasvi, kukat ja pienet maanalaiset sipulit mukaan lukien, on erittäin myrkyllinen ihmisille ja eläimille. Perheiden kanssa, joilla on uteliaita pikkulapsia tai napostavia lemmikkejä, tulisi siksi tehdä ilman sitä ja käyttää eri kukkaa kevätpuutarhassaan.

Shakkikukat menestyvät upeasti muiden puutarhan kukkien, kuten liljojen, nosturien, kilpilehtien jne..

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevään puutarhapuutarhahoidossa

Ne toimivat myös kauniina leikkokukkina, erityisesti yhdessä muiden luonnonvaraisten ja niittyjen kukkien kanssa

Ruudukon kukka luo maagisen kukinnan kevätpuutarhassa leikkokukkia luonnonkukkia

Viljely ja sijainti

Lähes kaikki Fritillaria-suvun lajit tarvitsevat täyttä aurinkoa eli vähintään 6-8 tuntia joka päivä menestyäkseen hyvin kasvukauden aikana. Erityisesti ruudukon kukka tuntuu onnellisimmalta kostealla, kohtalaisesti typpipitoisella, neutraalilla tai hieman happamalla savi- ja savimaalla.

Kukkakaupasta tai verkosta ostamasi sipulit kannattaa istuttaa syksyllä, tarkemmin elokuussa tai syyskuussa. Tämä varmistaa, että kukat nousevat maasta ja kukkivat keväällä. Pienet sipulit istutetaan noin 5 cm: n syvyyteen, yhtä kaukana toisistaan. Tämä takaa optimaalisen ja terveen kasvun. Fritillaria -suvun sipulilla on erittäin epämiellyttävä haju, jota emme voi tuntea, mutta joka pitää useita tuholaisia ​​loitolla.

Kukinta -ajan jälkeen huomaat nopeasti, että ruudukon kukkasi lehdet alkavat kuihtua ja kuolevat. On tärkeää, että et poista sitä ennen kuin se on täysin kuiva. Se todella ravitsee sipulia ja antaa sille voimaa itää jälleen voimakkaasti ensi vuonna.

Täysi aurinko ja korkea maaperän kosteus ovat kaikki shakkikukkien tarpeet

Ruudukon kukka luo maagisen kukinnan kevätpuutarhan auringonlaskun kukassa

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevään puutarhapuutarhaideoihin

Kertolasku

Ruudukon kukka muodostaa joka vuosi pieniä tytärsipulia kukinnan jälkeen. Jos annat näiden kahden kasvaa yhdessä, näet pienempiä ja pienempiä kukkia, joiden käyttöikä on lyhyempi ensi vuonna. Tämän välttämiseksi kaivaa sipulit ja erota ne varovasti pian sen jälkeen, kun lehdet ovat täysin kuolleet. Sitten istuta tytärsipulit 3-5 cm: n päähän emosta ja kastele ne perusteellisesti.

Kaikki fritillaria -sipulit jakautuvat kummallisesti keskelle

Ruudukon kukka luo taianomaisen kukinnan kevätpuutarhaan ja istuttaa pieniä sipulia

Vesi ja lannoite

Kuten edellä mainittiin, ruudukon kukka rakastaa kosteaa, lähes soista maaperää. Vuodenajasta riippumatta maapallon ei pitäisi koskaan kuivua kokonaan. Paras aika kastaa kasveja on aikaisin aamulla. Tiputusjärjestelmä tai puutarhan lampi on ihanteellinen ratkaisu pitämään kaikki vettä rakastavat kasvit onnellisina ja kosteina aina.

Lannoituksen kannalta se, että ruutulauta kukkii upeasti, tarvitsee vain kevyesti levittää nestemäistä lannoitetta, jolla on korkea typpipitoisuus kerran vuodessa kasteluveden kanssa. Tämä voidaan myös valmistaa helposti kotona kompostista tai kompostivedestä, kahvijauheesta tai teestä sekä jauhetusta banaaninkuoresta.

Shakkikukat ovat joitain harvoista kasveista, jotka kestävät kastumista

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhan kauniisiin puutarhakasveihin

Ne pitävät tuholaiset loitolla, mutta ovat todellisia mehiläisten ja perhosten magneetteja

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhan mehiläisten magneettikukiin

Ruutukukka on todella lumoava koristekasvi puutarhaan. Se tekee vaikutuksen upeilla kukillaan ja tarjoaa mukavan muutoksen tyypilliseen kevätpuutarhaan, joka on täynnä tulppaaneja ja narsisseja.

Ruudukon kukka luo maagisen kukinnan kevätpuutarhaan

Samoin kuin muut sipulikukat, shakkikukat voivat menestyä ruukuissa

Ruutukukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhakasveihin myös ruukkuihin

Nämä koristekasvit näyttävät uskomattoman salaperäisiltä ja fantastisilta

Ruudukon kukka luo maagisia kukkia kevätpuutarhassa kauniita leikkokukkia koristekukkia

Ruudukon kukka tuo taianomaisen kukinnan kevätpuutarhaan ja erikokoisia leikkokukkia