Ruusulaji – ihana juhla aisteille

ruusutyypit kollaasi

Erilaiset ruusut ja niiden paikka pihallasi

Voidaan sanoa, että useimmissa eurooppalaisissa perinteissä on ollut vuosisatojen ajan yleinen käytäntö, että puutarhassa on paljon upeita ruusutyyppejä. Jos katsot kaikkea nykyaikaisesta näkökulmasta, se on vieläkin hienompaa. Koska sinulla on monia nykyisiä, moderneja ruusutyyppejä, joita voitaisiin käyttää vielä värikkäämpään ja tuoksuvampaan puutarhaan.

Ruusulaji puistoissa ja edustavissa puutarhoissa

ruusut tyypit kukat aallot värikkäitä

Yksi viehättävimmistä ominaisuuksista, jotka tekevät ruusuista erottuvia, on niiden kyky saada meidät unelmoimaan. Miten teet sen? Ne saavat meidät ajattelemaan suuria puistoja ja puutarhoja romanttisista saduista, kuvista ja elokuvista. Koska juuri siellä niitä on käytetty laajalti pitkään.

Syy tähän on ennen kaikkea niiden suuri koristeellinen potentiaali. Tämä johtuu kukista. Kaikilla ruusuilla on upeita, upeita kukkia. Ne osoittavat niin suuren valikoiman vivahteita ja sävyjä, että voit käytännössä maalata vaikuttavia kuvia heidän kanssaan puistoissa ja puutarhoissa.

Upea englantilainen ruusutarha

ruusutyypit värikäs seos

Ruusujen koko on myös hyvin erilainen eri lajikkeille. Ne voivat olla hyvin pieniä ja koristeellisia, eli todella pieniä ruukkukasveja. Mutta ne voivat olla myös erittäin suuria pensaita. Yhdessä tapauksessa voit tehdä ikkunasta viehättävämmän. Toisessa esimerkiksi voit peittää ruman aidan ja tehdä siitä elävämmän ja upeamman.

Värikkäitä ruusuja

Tiesitkö, että ruusulajien joukossa on myös niitä, joissa on kirkkaita kukkia? Nämä voivat auttaa välttämään liian “steriiliä” ulkonäköä muuten täysin luotulla pihalla.

Puhdasta värin iloa

ruusulaji värikäs puutarha

Ruusun kukat ja niiden ihanat aromit

Erittäin lämpiminä kuukausina – toukokuusta syksyyn, voit kokea ruusujen suuren kukinnan ajan. Jos istutat monia erilaisia ​​ruusutyyppejä, puutarhasi näyttää yhdeltä suurelta, kauniilta kimpusta tänä aikana. Lisäksi sieltä leviää suuria tuoksuja. Ei vain sitä. Upeat, sileät, kiiltävät lehdet edustavat myös erityistä, suurta omaisuutta, jonka kautta ruusut voivat piristää puutarhaa.

Rosa Damascena – maailmankuulu bulgarialainen ruusu

ruusutyypit bulgarian ruusu vaaleanpunainen

Mihin kannattaa istuttaa erilaisia ​​ruusuja?

Mitä sinun pitäisi tehdä, jotta voit nauttia monista väreistä, vivahteista ja muodoista? Vain istuttaa ja antaa kaiken kasvaa? Kyllä, voit istuttaa ruusut siten, että ne maalaavat makuusi sopivan kuvan. Kuitenkin, jotta et kokisi pettymystä työsi suhteen, sinun on noudatettava muutamia tärkeitä sääntöjä. Koska ruusuista ja niiden tyypistä riippuen on olemassa erilaisia ​​paikkoja, jotka sopisivat istutukseen.

Miniruusutyyppejä tulee käyttää erillisellä reunalla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sitä puutarhan pienen kadun reunustamiseen. Tämä on loistava tapa korostaa niiden muotoa.

Tämäntyyppinen ruusu sopii myös hyvin arcadeihisi

ruusu arcades pieniä kukkia

Matalakasvisten ruusulajien avulla voit myös luoda upeita värikkäitä hahmoja leveille viheralueille. Tasainen pensasrakenne ja istutus 25-30 cm: n etäisyydellä takaavat erinomaiset tulokset.

Koristeelliset ruusupensaat ovat hyvin tyypillisiä puisto- ja edustavaan puutarhan suunnitteluun. Ne saavuttavat koon 80-120 cm. Ne eivät haaraudu säännöllisesti, niillä on sileät lehdet ja ne kestävät upeasti kylmää. Ne voivat toimia upeasti yksityisyysnäytönä ja reunustaa erilaisia ​​puutarhan alueita.

Neljä yleisintä ruusutyyppiä kuuluvat kiipeilykasvien ryhmään. Ne saavat upeat ristikkorakenteet ja katetut istuinalueet näyttävät upeilta ja värikkäiltä. Voit käyttää sitä luomaan ruusukaaren sisäänkäynnille tai jopa tunnelin. Ruusut voivat kasvaa 2-3 metrin korkeuteen. Yhdistelmä muiden kiipeilykasvien kanssa näyttää upealta.

Majesteettinen seinärakenne

ruusulajien arcades -seinäkoriste

Ruusut erittäin korkeilla sauvoilla

Tämän tyyppisille ruusuille on ominaista melko korkeat sauvat ja kauniit, upeat kukat, jotka lepäävät niiden päällä. Kuten kaikki muutkin, ne kukkivat koko kesän. Näitä käytetään usein yksittäin jaettuna kuten aksentteja viheralueilla. Ne voidaan myös istuttaa käytäviin viereisiin riveihin. Muista, että 1–2 metrin etäisyys on välttämätön.

Upea ruusupuu täynnä kukkia

ruusutyypit ruusupuu vaaleanpunainen

Lopussa on joitain yleisiä vinkkejä, jotka ovat tärkeitä kaikentyyppisille ruusuille. Ennen kaikkea lumoavat kukat tarvitsevat aurinkoisia paikkoja puutarhassa. Sinun on myös huolehdittava asianmukaisesta päivittäisestä hoidosta, jotta voit saavuttaa hyviä tuloksia.

Juhla silmille

ruusulaji klassinen punainen vaaleanpunainen keltainen valkoinen

Kiharaiset terälehdet oranssina ja keltaisena

ruusutyypit kukkivat kiharat

Upea musta ruusu

ruusulaji tummanpunainen musta

Kukkahälytys punaisena

ruusutyypit puutarharuusut punaiset

Ainutlaatuinen sitruunankeltaisena

ruusut lajit keltaiset puutarharuusut

Ihana unelma violetissa

ruusutyypit klassinen vaaleanpunainen

Kesäpuutarha kuin sadusta

ruusulajit pienet kukat vaaleanpunainen valkoinen

Epätavallista kauneutta herkässä violetissa

ruusutyypit violetti ruusu

Tuhkaa ja herkkää samaan aikaan

ruusutyypit keltainen historiallinen ruusu

Rose arcades vaaleanpunaisena

ruusutyypit metallinen arcades vaaleanpunainen

Klassiset oranssinpunaiset kukat

ruusulaji oranssi puutarha

Maaginen ja joustava puutarhassa

ruusut lajipuisto pensaat

Rosa Rugosa – erehtymätön japanilainen ruusu

ruusutyypit rosa rugosa japanilainen

Vintage pinkki hienoilla kukilla

ruusutyypit vaaleanpunaisia ​​herkkiä kukkia

Wisley Rose – vanha englantilainen lajike

ruusut lajikkeet vaaleanpunainen vanha lajike wisley englanti

Maaliroiskeet vaaleanpunaisena ja valkoisena

ruusutyypit vaaleanpunainen valkoinen sekoitettu

Viehättävä kolmikko

ruusutyypit vaaleanpunainen valkoinen punainen

Romanttinen vesipisaroilla

ruusut tyypit punaisia ​​vesipisaroita

Soikeat muodot, lempeä tuoksu

ruusutyypit vintage vaaleanpunainen

Erittäin erikoinen luonnon helmi

epätavallisen värikkäitä ruusutyyppejä

Pehmeä vaaleanpunainen silmukoilla

ruusutyypit vintage vaaleanpunainen

Merkittävä punaisen ja valkoisen värin kaksikko

ruusulaji valkoinen punainen kukka