Sisäbambu sisätiloihin – koristeellinen ja helppohoitoinen

vinkkejä bambun istuttamiseen sisätiloissa

Sisäbambu – hyödyllistä tietoa, vinkkejä ja temppuja

Kasvien tuntijat arvostavat bambukasvin ominaisuuksia, koska kuten tuskin mikään muu sisäkasvi, huonebambu, joka on paljon pienempi kuin perinteinen bambu, herättää tuoreuden asuintilassa hetkessä – eikä myöskään ole todella vaativa. Huonebambu – jota usein kutsutaan myös onnekkaaksi bambuksi – kuuluu lehtivihreisiin, ja sitä pidetään erittäin säästökasvina ja tuo loma -tunnelman omaan kotiin.

Ripaus eksoottista omaan neljään seinään

Haluatko antaa asunnollesi hieman raikkautta ja eksoottisuutta pienellä vaivalla? Sitten ehkä huoneen bambu on oikea valinta. Kasvien ystävät voivat tuskin mennä vikaan huoneen bambusta – ainakin jos he noudattavat seuraavia hoito -ohjeita ja sijaintisuosituksia:

  • Valo: Huoneen bambu ei kestä suoraa auringonvaloa, mutta se ei myöskään saa olla liian tumma. Vaalea, osittain varjostettu paikka on ihanteellinen. Muuten huonebambu ei myöskään siedä vedoksia.
  • Kastelu: Onnekas bambu tarvitsee suhteellisen suuren määrän vettä, ja sitä tulisi kastella aikaisin aamulla ja myöhään illalla, etenkin kesäkuukausina. Ruukkubambusta on kuitenkin tärkeää varmistaa, ettei juurille muodostu vettä. Kun bambu on vesimaljakassa, juurien tulisi kellua vapaasti. Bambu kasvit rakastavat kostutusta vesisumuttimella.
  • juuri & Maa: Bambun juuret tarvitsevat tarpeeksi tilaa, jotta ne voivat kehittyä vapaasti. Ihannetapauksessa bambukasvi istutetaan löysään humukseen.

Täydellinen Feng Shui -koristeeseesi

sisätilojen bambu sisä huonekasvien hoito vinkkejä

Bambu ihanteellisena koristekasvina

Bambukasvi on niin suosittu monien ihmisten keskuudessa, koska se antaa sisustukselle tietyn lomatunnelman hyvin lyhyessä ajassa ja kaunistaa huoneet nopeasti ja helposti. Suuremmassa ruukussa tai kylpyammeessa yksittäinen bambukasvi voi heti korostaa aksenttia ja tulla huoneen tukevaksi koriste -elementiksi. Jopa yksittäisten, kuivien lehtien tai ruskeiden lehtien kanssa, bambun omistajien ei tarvitse panikoida – useimmissa tapauksissa tämä kasvilaji toipuu erittäin hyvin ja voi loistaa uudelleen täydessä kauneudessaan. Kuivilla alueilla kastelutottumukset on tarkistettava, ja monissa tapauksissa voit myös uudelleenasentamisesta voi olla apua. Kevyempinä kuukausina kevään ja syksyn välisenä aikana huonebambu voi myös kaunistaa parvekkeen tai terassin helposti kotona. Koska huonebambu ei kuitenkaan ole talvikestävä, se kuuluu jälleen paikkaan, jossa huoneenlämpö on ennen pakkasta.

Tuo harmoniaa ja tasapainoa kotiisi

huoneen bambu sisätilat

Onko lannoituksessa järkeä??

Jotta huoneen bambu todella asettaisi kodin kauniin aksentin, sen pitäisi kasvaa voimakkaasti ja optimaalisesti. Yleensä tämä voidaan saavuttaa vain säännöllisellä lannoitteella – mieluiten vähintään kerran vuodessa. Huonebambusta on markkinoilla erityisiä lannoitteita, jotka tarjoavat niille kaikki tärkeät ravintoaineet. Talvikuukausina lannoitus ei ole tarpeen, koska kasvi on uudistumisvaiheessa ja se on jätettävä yksin, jos mahdollista.

Bambu on täydellinen huonekasvi kylpyhuoneeseesi

vinkkejä huoneen bambusta sisätiloihin