Suojakasvien ostaminen – 7 vinkkiä harmoniseen ja moderniin puutarhan suunnitteluun

Nykyaikaisessa puutarhasuunnittelussa puutarha edustaa sisäisen olohuoneen laajennusta, ja puhtaasti visuaalisesti sisä- ja ulkotilojen väliset rajat hämärtyvät yhä enemmän. Näin ollen on erityisen trendikästä, että puutarhan muotoilun muodot ja värit vastaavat sisätilojen muotoja ja värejä. Lisäksi on moderni lisätä toiminnallisuutta puutarhan suunnitteluun. Näin käytät ulkoaluetta tehokkaasti, ja etenkin kesäkuukausina puutarhaelämä on käytännöllisempää ja paljon rentouttavampaa. Pensaskasvit ovat sopivia ja korvaamattomia harmonisten ideoiden toteuttamisessa puutarhassa. Jos sinä Osta pensaskasveja täältä löydät 7 vinkkiä suunnitellaksesi sinulle sopivan modernin puutarhakonseptin.

Hedge kasvit mielenkiintoinen rakenne moderni puutarha suunnittelu

Vinkkejä puutarhan pensaskasvien värien valitsemiseen

Mitä värejä haluaisit saada puutarhaan? Haluatko vihreän muotoilun ympäri vuoden vai pidätkö eri vuodenaikojen vaihtelevasta väripaletista? Molemmat vaihtoehdot ovat käytettävissäsi. Esimerkiksi, jos pidät ikivihreästä pensaskasvista Osta kirsikkalaakeri, näkökentässäsi on lehtikuomu ympäri vuoden.

Lehtipuiden suojaukseen suosittelemme kuitenkin valitsemaan suojakasveja, joilla on mielenkiintoinen haara.

Silloin kasvit näyttävät houkuttelevilta ja täynnä luonnetta myös talvella lehtien puutteesta huolimatta.

moderni puutarhan suunnittelu kirkkaat lehdet

Lomakkeet

Eri pensaskasveilla on eri muotoiset lehdet ja oksat. Tämä on erittäin tärkeää puutarhan ulkonäön kannalta riippumatta siitä, valitsetko ikivihreitä vai lehtiä pudottavia kasveja. Alkuperäiset haaramuodot tulevat omakseen varsinkin talvella, kun lehdet putoavat. Varmista, että valitsemasi pensasaidan muodot vastaavat sisustustasi. Tämä takaa sisä- ja ulkotilojen harmonisen vaikutelman. Kuten aiemmin mainittiin, tämä on myös erittäin moderni juuri nyt!

moderni puutarhan suunnittelu violetissa varjossa

Suojakasvien rakenne ja kukat

Nykyisten puutarhatrendien mukaisesti monet modernit puutarhasuunnittelukonseptit perustuvat minimalismiin. Usein rajoitut lähes yksinomaan suojakasveihin ja vihreään väriin eri vivahteissa. Siksi huomio kohdistuu sitäkin enemmän lehtien erilaiseen tekstuuriin. Jos etsit muutamia kukkivia lajeja täällä ja siellä, lisäät hienovaraisia ​​visuaalisia aksentteja puutarhaan.

moderni puutarha, jossa on paljon punaisia ​​marjoja

Päätä itse, kuinka paljon vaivaa pensaskasvit maksavat sinulle

Tarvittavan hoidon määrä vaihtelee huomattavasti suojakasvin tyypistä riippuen. Jotkut kasvit ovat huomattavasti vaativampia valon ja veden suhteen, kun taas toiset kehittyvät hyvin monenlaisissa olosuhteissa. Jotkut lajit kasvavat nopeammin ja niitä on leikattava useammin, ja toiset vaativat paljon vähemmän työtä. Ennen kuin ostat pensaskasveja, mieti, kuinka paljon aikaa vietät puutarhassa myöhemmin!

moderni puutarhasuunnittelu - upeat kulmikkaat lehdet

Määritä suojakasvien toiminta

Pensaskasvit voivat täyttää erilaisia ​​tehtäviä puutarhassa. Useimmiten ne toimivat ensisijaisesti yksityisyysnäytönä ja varsinkin ikivihreät lajikkeet ovat ihanteellisia. Voit myös käyttää pensaskasveja rakentaaksesi puutarhaan rakenteen ja luoda erilaisia ​​vyöhykkeitä aivan kuten avoimessa asuintilassa. Kauniita esimerkkejä tästä löytyy sekä klassisista että moderneista puutarhasuunnitteluideoista.

moderni puutarhasuunnittelu, jossa punaisia ​​ja valkoisia marjoja

Yhdistä hyvin muihin puutarhaelementteihin

Suojasi lisäksi muiden kasvien ja ulkokalusteiden tulee olla sopusoinnussa keskenään. Nykyaikaiset puutarhatrendit muuttavat puutarhan ulko -olohuoneeksi, joten puutarhan pitäisi tarjota mukava tunnelma ja kodikas tunnelma. Tekstuurien ja muotojen tulisi täydentää toisiaan täällä harmonisen kokonaiskuvan luomiseksi. Sama koskee eri ulkoalueiden toimintoja. Voit esimerkiksi kehystää ruokailutilan pensaskasveilla. Voit myös suojata rentoutumisaluetta uteliailta katseilta suojauksen avulla.

upeat lehdet moderni puutarhasuunnittelu

Suojakasvit puutarhan suunnitteluun tietyllä tyylillä

Puutarha, jossa on pensasaidat, voidaan tehdä eri tyyleillä. Tässä tapauksessa moderni puutarhasuunnittelu ei tarkoita saumatonta, futuristista tai hienostunutta. Moderni puutarha täydentää sisustusta ja antaa sinun rentoutua ja tuntea olosi hyväksi siellä. Jotta puutarhan suunnittelun ja sisätilojen suunnittelun välille saataisiin mahdollisimman suuri harmonia, niiden on vastattava asianmukaisesti. Jos sisustus on sisustettu retrotyyliin, puutarhassa tulisi olla samanlaisia ​​tyylielementtejä eikä sen pitäisi olla täysin epätavallinen.

Anna luovuutesi kulkea vapaasti ja suunnittele puutarhasi harmonisesti, jotta olet oikeassa trendissä. Siellä vietät varmasti kauneimmat kesäajat! Juuri sitä haluamme sinun tekevän!