Suunnittele puutarhanhoito ja maisemointi pienellä vedellä

 puutarhanhoito ja maisemointi kastelujärjestelmä

Puutarhanhoito ja maisemointi

Termi Xeriscape tarkoittaa muotoilufilosofiaa, joka auttaa sinua luomaan kauniin, ympäristöystävällisen ja terveellisen ilmapiirin. Se luotiin Denver Waterissa vuonna 1981 ja se tarkoittaa uutta ja kokonaisvaltaista lähestymistapaa veden säästämiseen.

Prosessi koostuu seitsemästä periaatteesta, jotka yhdessä luovat hyvin toimivan, integroidun periaatteen Puutarhanhoito ja maisemointi saavuttaa.

Jos asut kuivuudelle alttiilla alueella tai olet yksinkertaisesti kiinnostunut huolettomasta maaseudun elämästä, harkitse tätä menetelmää.

Seitsemän Xeriscape -periaatetta

 puutarhanhoito- ja maisemasuunnitteluohjeet

1. Luo kattava asuntosuunnitelma

Aloita hyvin suunnitellulla suunnittelulla, jossa otetaan huomioon maisemasi ja elämäntyylisi erityispiirteet. Tämä sisältää maan tyypin, auringon ja varjoalueet. Jatka maaston (mukaan lukien vesijärjestelmä), näkymien ja olemassa olevien kasvien analysointia. Kaikki nämä tulee huomioida ja käsitellä erikseen. Yhtä tärkeää on ymmärtää paremmin oma käyttö ja päättää, miten tilaa käytetään parhaiten. Ruoka ja viihde, leikkialueet, ruoantuotanto, yksityisyys ja niin edelleen voidaan aina sisällyttää suunnitteluprosessiin.

Integroi nurmikko

puutarhanhoito tai maisemointi talo talo niittyikkuna

2. Luo vähän huoltoa vaativia nurmikoita

Asenna nurmikot paikoilleen. Ne voivat toimia loistavasti leikkialueina eläimille ja ihmisille. Harkitse kuivuutta sietävien ja kotoperäisten ruohojen käyttöä. Ne vaativat enemmän vettä ja lannoitusta, ja monissa tapauksissa niitä voidaan leikata harvemmin.

Esimerkiksi kynsilanka ja siniruoho ovat kuivaa tolranttia. Nämä ovat viileän kauden kasveja, jotka kestävät hyvin jalkojen kiristystä. Sinun tulisi etsiä vähän kasvavia kotiruohoja tähän ja lämpimiin vuodenaikoihin, jotka sopivat hyvin monien asuntojen kanssa.

Puutarha ja maisemointi oikeilla kasveilla

puutarhanhoito ja maisemointi kukkaruukkujen istutus

3. Käytä sopivia kasveja ja ryhmittele ne niiden vesitarpeen mukaan

Kuivuutta sietävien, kotoperäisten tai mukautuvien kasvien tulisi muodostaa suurin osa väripaletistasi. Kasvit, jotka tarvitsevat enemmän vettä, kuten syötävät, ja säiliökasvit olisi myös ryhmiteltävä paremman kastelun vuoksi.

Katso maisemaominaisuuksistasi, missä hydrozoneissa on järkevintä. Lisäksi etelään suunnattu rinne on ihanteellinen paikka kasvien kasaamiseen ryhmissä ilman suuria kustannuksia.

Matala vyöhyke voi osoittautua sameaksi. Se voi olla myös erillinen alue vihreille, joilla on keskimääräiset ja korkeat vesivaatimukset.

Paranna maapallon laatua

puutarhanhoito ja maisemointi maan kädet

kastella

kastelu puutarha ja maisemointi

4. Paranna maaperän laatua tarvittaessa

Testaa maaperä ennen kuin alat asentaa nurmikkoa siihen. Voit tehdä tämän ottamalla näytteitä eri laboratorioista. Maanparannusaineet on mukautettava istutettaviin kasveihin. Alkuperäiset kasvit tarvitsevat sitä todennäköisesti vähän, kun taas raaka -aineet tarvitsevat niitä enemmän.

Parannettu lannoitus, kyky pitää vettä ja ylimääräiset elintarvikkeet kasvien terveydelle ovat kaikki hyötyjä, jotka voivat johtua maaperän parantamisesta.

5. Veden tehokkuus

Hyvin suunniteltu kastelujärjestelmä voi säästää paljon vettä, jos se on asennettu oikein. Nykyaikaiset lisävarusteet, kuten älykellot, maaperän kosteusanturit ja sateensuojajärjestelmät, pitävät veden paitsi säästävät aikaa ja rahaa. Sinun tulee myös tarkkailla kasvejasi ja kastella niitä vain silloin, kun se on kiireellisesti tarpeen. Tämä on parempi kuin tietyn suunnitelman noudattaminen.

Käytä orgaanista multaa

puutarhanhoito ja maisemointi betonin askelkivien istutus

6. Käytä orgaanista multaa

7 cm: n kerros multaa auttaa vähentämään veden haihtumista, maaperän lämpötiloja, hidasta maaperän eroosiota ja tiivistymistä sekä rikkaruohoja.

Mulch auttaa myös lisäämään väriä ja tekstuuria maisemaan.

Rikkakasvien rikkaruohot

puutarhanhoito ja maisemointi

7. Harjoittele sopivaa maisemointia

Tämä tarkoittaa, että sinun on kasteltava riittävästi, rikkakasveja ja lannoitettava kasveja. Sinun on myös ylläpidettävä ja valvottava kastelujärjestelmää. Joten maisema pysyy kauniina ja säästät myös vettä.