Syksyn puutarhanhoito – mitä tehtävälistallasi on?

Syksy etenee hitaasti ja sen voi tuntea joka päivä. Päivät lyhenevät, lämpötilat laskevat, sataa usein ja aurinko paistaa vain satunnaisesti harmaiden taivaanpilvien läpi. Mutta se ei ole syy harrastepuutarhureille ripustaa päätään. Mutta päinvastoin! Tiedät tarkalleen kuinka kaunis syksy voi olla puutarhassa! Siellä voit ihailla syksyn kukkien loistoa ja katsoa ylpeänä taaksepäin omaa työtäsi koko puutarhanhoitokauden ajan. Koska kuukausien työläs puutarhanhoito maksaa nyt. Syksyllä korjaat sen, mitä piha ja puutarha ovat tuoneet, ja yrität säilyttää kaiken syötävän pitkäksi talveksi. Se tarkoittaa taas paljon puutarhanhoitoa. Mutta mitä sinun pitäisi tehdä tehtäväluettelossasi ja mihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota puutarhassa, haluamme paljastaa sinulle tässä artikkelissa.

Puutarhanhoito ei voi lopettaa syksyllä, tehtävälista on melko pitkä.

Puutarhanhoito syksyllä

 • Runsaasti satoa ja puutarhanhoitoa syksyllä

Kaikille harrastajapuutarhureille hedelmien ja vihannesten sato on etusijalla ja on heidän tärkein prioriteettinsa. Keväällä kasvatetut hedelmät ja vihannekset ovat nyt kypsiä ja ne on kerättävä. Mutta se ei lopeta asiaa.

On parasta järjestää kuiva ja pimeä paikka, jossa säilytät sadon talvikuukausina. Tämä voi olla kellari tai muu huone, mutta sen on joka tapauksessa oltava ilmavaa ja viileää. Siellä voidaan säilyttää omenoita, päärynöitä ja perunoita. Kurpitsat voivat pysyä ulkona puutarhassa pidempään hyvällä säällä, jotta ne kypsyvät kunnolla. Voit käyttää niitä myös Halloweenina ja luoda sopivia koristeita sisä- ja ulkotiloihin.

Koristele myös puutarhan sängyt kurpitsilla ja tervetuloa syksyn juhliin!

Koristele puutarhanhoitoa syksyllä kurpitsilla

Jos puutarhassa on paljon hedelmäpuita ja ne kantavat nyt makeita hedelmiä, voit hankkia muurauspurkit kellarista ja ryhtyä heti töihin! Herkullinen kotitekoinen hillo, joka on valmistettu omenoista, päärynöistä tai viikunoista, on tervetullut jokaiselle pöydälle talvella. Voit käyttää sitä myös erityisen maukkaiden kakkujen leipomiseen, kun ulkona sataa lunta. Marinoidut vihannekset ovat aina hyödyllisiä, ne maistuvat ihanalta, varsinkin talvella.

 Hae muurauspurkit kellarista ja ryhdy töihin nyt!

Puutarhanhoito syksyllä

 • Syksyn puutarhanhoito tarkoittaa edelleen puutarhan valmistelua tulevaa talvea varten

Olemme jo antaneet verkkosivuillamme vinkkejä syksyn puutarhan valmisteluun tulevaa kylmää talvikautta varten. Tältä osin tehtävien, kuten sipulikukkien istuttaminen, pensasleikkaus, ruusupensaiden istuttaminen ja paljon muuta, on epäilemättä oltava tehtäväluettelosi kärjessä. Nyt haluamme lisätä jotain:

 • Syksyllä voit kerätä yksivuotisten kukkien ja puutarhakasvien siemeniä, laittaa ne paperipusseihin ja säilyttää niitä kuivassa ja pimeässä paikassa seuraavaan kevääseen asti;
 • Syksyn aikana sinulla on vielä mahdollisuus kerätä yrttejä ulkona puutarhassa ja kuivata ne. Sitten sinulla on aina jotain tuoksuvaa keittiössä talvella;
 • Monivuotiset kasvit, kuten koiranputket ja delphiniums, voidaan parhaiten moninkertaistaa jakamalla ne;
 • Ikivihreitä puita, kuten muratteja, voidaan istuttaa syksyllä, ne ovat kestäviä ja kestävät alhaiset lämpötilat ulkona;
 • Nyt sinun on löysättävä maaperä ja rikastettava sitä lannoitteilla:
 • Syksyllä sinulla on vielä mahdollisuus istuttaa nuoria puita;
 • Älä unohda leikata ja lannoittaa nurmikkoa uudelleen viimeistään lokakuun puolivälissä;
 • Puutarhan maaperään pudonneet lehdet on kerättävä ja hävitettävä!

Kaatuneet lehdet on kerättävä ja hävitettävä syksyllä.

Puutarhanhoito syksyn lehdissä

Miten löydät yllä luetellut velvoitteet? Kyllä, olemme samaa mieltä, se tarkoittaa valtavaa puutarhanhoitoa syksyllä! Valitettavasti mitään ei voida ylittää, periaatteessa mitään ei voi jättää pois tästä luettelosta! Olet varmasti samaa mieltä siitä, että syksyllä tapahtuvan puutarhatyön tavoitteena on valmistaa ulkoalue mahdollisimman täydellisesti tulevaa puutarhanhoitoaikaa varten. Ja se on tärkeää jokaiselle harrastajapuutarhurille, eikö olekin?

Syksyn puutarhanhoito tarkoittaa tavaroiden puhdistamista ja hävittämistä!

Puutarhanhoito syksyllä, puutarhan siivoaminen

 • Pidä puutarha -allas tai lampi puhtaana

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä haluamme kiinnittää huomionne toiseen syksyllä tapahtuvaan puutarhanhoitoon, nimittäin uima -altaan tai puutarhalammen huoltoon. Jokainen, jolla on sellainen, tietää tarkalleen, kuinka paljon vaivaa ja työtä tämä puutarhan erityinen kohokohta vaatii. Kyllä, mutta puutarhalampi tai uima -allas tuo monia positiivisia tunteita. On puhdasta iloa istua ulkona puutarhalammen rannalla lämpiminä kesäiltoina ja kuunnella lintujen siristämistä. Vesilammissa kukoistavat kauniit lumpeet ja muut vesikasvit, jotka ovat erityisen katseenvangitsija puutarhassa lämpiminä kuukausina. Lampi lisää ehdottomasti romanttista tunnelmaa puutarhaan ja toimii useimmissa tapauksissa täydellisenä ulkoilualueena.

Puutarha -allas on pidettävä puhtaana syksyllä ja valmisteltava talveksi

Puutarhanhoito syksyn puutarha -altaassa

Ja jos sinulla on uima -allas, voit kutsua itseäsi onnekkaaksi. Uiminen siellä on valtavaa, kun sää on mukava eikä sitä voida mitata työläällä huolellisuudella. Mutta nyt sinun on toimittava erityisesti pitääksesi ulkouima -altaan puhtaana. Sinun on kalastettava lehdet säännöllisesti veden pinnalta laskuverkolla syksyllä. Muuten ne vajoavat pian lammen pohjaan ja muodostavat lietettä. Jos joku on jo asettunut sinne, se on poistettava ennen talvea. Puutarha -allasta ei enää käytetä viileinä päivinä, joten sinun on puhdistettava ja peitettävä se nyt. Sen voi sitten käyttää uudelleen ensi vuonna.

Noudata neuvojamme tänään ja valmista puutarhaasi tulevaa talvea ja seuraavaa puutarhakautta varten syksyviikoilla. Syksyn puutarhanhoito maksaa itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa! Toimitus toivottaa hauskaa!

Puutarhalampi on heti havaittavissa ja tuo paljon raikkautta ulkoalueelle

Puutarhanhoito syksyisen puutarhalammen tuoreudessa ulkoalueella

Tässä rauhan keidas voit viettää tuntikausia ulkona ja unohtaa ajan

Puutarhanhoito syksyisessä puutarhalammessa

Syksyllä keräät mitä puutarhasi ja pihasi ovat tuoneet.

Nyt keräät kypsiä hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä ja varastoit ne sitten oikein

Syksy puutarhanhoito hedelmät vihannekset yrtit

 Vanhat, kuivat oksat ja oksat on hävitettävä

Puutarhanhoito, karsiminen, murskaus, pilkkominen, puutarhanhoitokausi

Nurmikko on leikattava uudelleen lokakuun puoliväliin mennessä

Puutarhanhoito leikkaa nurmikkoa syksyllä

Kukkapenkkien ympärillä oleva maaperä on löystettävä ja lannoitettava syksyllä

Puutarhanhoito syksyisessä maaperässä

Syksyllä voit istuttaa ruusupensaita tai siirtää nuoria puita

 Jos sato on niin runsas, olet hyvin varusteltu talvella

Syksyn puutarhanhoito

Koristele sisätiloissa ja ulkona kurpitsilla, syksyn kukilla ja marjoilla

Kurpitsat koristavat syksyn kukkien marjoja

Luovuuden ja mielikuvituksen avulla voit tehdä upeita syksyn koristeita itse kurpitsilla

Kurpitsan syksyn koristelu