Taistele sarvisuolaa vastaan ​​käyttämällä luonnollisia kotihoitoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä

Sarvisuola ei ole onnekas apila. Sängyn löytäminen puutarhasta tekee vain harvat puutarhurit onnelliseksi. Se on ärsyttävää rikkaruohoa, joka voi kasvaa yllättävän suuria alueita muutamassa viikossa räjähtävillä siemenpalkoilla ja syvälle kasvavilla maanalaisilla juoksijoilla. Sen vetäminen tuskin auttaa tässä, koska juuret ovat edelleen jumissa puutarhan maaperässä. Tämä voi pilata nurmikon ja kukkapenkin nopeasti. Joten kuinka voit pysyvästi taistella ärsyttävää sarvipäistä puusuolaa vastaan? Loppujen lopuksi ei saa käyttää rikkakasvien torjunta -aineita, jotka vahingoittavat puutarhassa jäljellä olevia koristekasveja. Varat voivat olla myös vaarattomia lapsille, lemmikeille ja muille kotitalouden jäsenille tai pölyttäjille. Tämän päivän artikkelissa haluamme esitellä teille joitain luonnollisia ja ympäristöystävällisiä kotihoitoja, joilla voit torjua puusuolaa.

Sarvisuola voidaan tunnistaa heti sen tyypillisistä lehdistä

Taistele puusuolaa vastaan ​​luonnollisilla kotihoidoilla ja ympäristöystävällisillä menetelmillä

Tärkeitä faktoja, jotka kannattaa tietää sarvipuusta

Voit voittaa tämän vihannesvihollisen vain, jos tiedät sen luonteen. Sarvinen puusuola, joka tunnetaan paremmin kasvitieteellisesti Oxalis corniculata -nappulana, tunnetaan myös nimellä sarvinen puusuola tai sarvikasvi.

Usein sen voi sekoittaa pystysuoraan puusuolaan (Oxalis stricta). Vaikka tämä on visuaalisesti samanlainen kuin sarvikasvi, se kasvaa pääasiassa yksivuotisena kasvina.

Sarvisuola on kotoisin Välimereltä ja Kaakkois -Aasiasta. Nykyään se on laajalle levinnyt lähes kaikkialla maailmassa. Kun tätä suolaheinälajia hallitaan, sitä käytetään usein koristekasvina kivikkopuutarhoissa, mattovuoteissa tai yksinkertaisesti ruukuissa. Atropurpurea-lajike on erityisen visuaalisesti houkutteleva punertavan violetilla kolmilehtisellä lehdellään ja kirkkaan keltaisilla kukillaan.

Kuten nimestä voi jo nähdä, sarvipäinen suola kuuluu suolaheinäperheeseen (Oxalidaceae). Monet lajit, mukaan lukien puusuola, ovat syötäviä, mutta sisältävät oksaalihappoa ja maistuvat siksi erittäin hapanta. Kasvi on runsaasti C-vitamiinia ja sen lehdistä voidaan valmistaa limonadimainen juoma. Kuten teetä, voit infusoida tuoreita lehtiä kuumaan veteen 10 minuutin ajan, makeuttaa haudutuksen pienellä hunajalla ja nauttia sen jäähtyneenä. Voit myös lisätä tuoreita lehtiä salaatteihin visuaalisesti.

Tiesitkö, että sarvikasvi on todella syötävää?

Puusuola torjuu oksalia metsässä käyttämällä luonnollisia kotihoitoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä

Se maistuu samanlaiselta kuin sitruuna ja sitä voidaan jopa kasvattaa satona

Sarvisuola taistelee oksalisia vastaan ​​salaateissa käyttämällä luonnollisia kotihoitoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä

Puutarhassa sarvipäinen suolaheinä kestää melkein kaikki olosuhteet. Se on kuivuutta kestävä, rakastaa lämpöä ja voi menestyä erittäin ravinteikkaissa tai emäksisissä maaperissä. Olipa aurinko tai varjo, tämä kasvi tuntuu hyvältä kaikkialla. Hapan maun vuoksi tuholaiset hyökkäävät rikkaruohoihin harvoin.

Valitettavasti kitkeminen ja vetäminen ei auta taistelussa sarvipäistä puusuolaa vastaan. Itse asiassa tämä voi pahentaa ongelmaa paljon, koska kapselin hedelmät avautuvat kosketettaessa ja heittävät monia pieniä siemeniä jopa 3 metrin korkeuteen puutarhaan. Pienillä siemenillä on erityinen rakenne, jonka ansiosta ne voivat kiinnittyä monille eri pinnoille kosketuksessa. Ne voidaan löytää tarkastelemalla vaatteita, lemmikkisi turkista, leikkurin teriä, vesiletkuja ja ruukkuja. Joten miten voit taistella sarvipäistä puusuolaa vastaan??

Nämä rikkaruohot voidaan tuoda puutarhaan milloin tahansa, missä tahansa ja aivan tiedostamatta

Sarvisuolat käyttävät luonnollisia kotihoitoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä torjuakseen oksalin kukinnan keltaisena

Taistele sarvisuolaa vastaan ​​luonnon rikkakasvien torjunta -aineilla

Kiimaista suolaa on vaikea torjua markkinoilla olevilla yleisillä rikkakasvien torjunta -aineilla. Tämä johtuu siitä, että ne voivat usein vahingoittaa muita kasveja ympäri. Monet näistä sisältävät myös kemikaaleja, jotka voivat olla vaarallisia myös lapsille, lemmikeille tai hyödyllisille pölyttäjille, kuten mehiläisille ja perhosille.

Onneksi näiden ärsyttävien rikkakasvien torjunnassa on myös muutamia helposti saatavilla olevia, turvallisia, luonnollisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kemialle. Löydät monia niistä jopa keittiöstäsi. Jotta nämä olisivat tehokkaita, sinun on kuitenkin sovellettava niitä oikein. Seuraavassa on muutamia ehdotuksia sarvisen puusuolan torjumiseksi ja sen leviämisen estämiseksi.

Puusuolan siemenet voivat lentää jopa 3 metriä, kun kapselin hedelmät koskettavat niitä

Sarvisuola taistelee oxalis -siemenkapseleita käyttämällä luonnollisia kotihoitoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä

Tunnista ja tuhoa sarvipäinen suolaheinä aikaisin

Sinun on tarkistettava tuholaiset puutarhan niittyiltä ja kukkapenkeiltä vähintään kerran viikossa, Sairaudet ja tarkista rikkaruohot. Koska kuten useimmat elämän ongelmat, sarvipuuta on helppo torjua alkuvaiheessa.

Yksinkertaisesti kaivaa nuoret kasvit maasta, mukaan lukien niiden koko juuren. Sinun pitäisi tehdä tämä ennen niiden kukintaa, koska vasta sitten muodostuvat kapselin hedelmät, jotka ovat täynnä siemeniä. Kun olet poistanut rikkaruohot, peitä alue vähintään 5 cm paksuisella orgaanisella multaa. Tämä estää mahdollisten siementen tai nuorten kasvien itämisen.

Nämä rikkaruohot voidaan tuhota helposti ja nopeasti, kun ne ovat vielä nuoria

Taistele sarvisuolaa vastaan ​​luonnollisilla kotihoidoilla ja ympäristöystävällisillä menetelmillä tuhoamalla oksalia puutarhassa

Taistele vakiintunutta puusuolaa vastaan

Kun puunsuola on vakiintunut ja täysin kasvanut, sitä ei voida tuhota kitkemällä ja vetämällä sitä, kuten jo mainittiin. Nämä kotihoidot voivat auttaa sinua tässä:

Maissigluteenijauho: Tämä luonnollinen tuote on itse asiassa sivutuote, joka syntyy maissitärkkelyksen valmistuksessa. Puutarhassa maissigluteeni toimii kuin syntyvyyden hallinta kaikentyyppisille siemenille, myös puusuolalle. Ripottele kourallinen jauhoja rikkakasvien päälle ja ympärille, kaada ne hyvin ja anna kuivua. Älä kuitenkaan yritä tätä strategiaa ennen kuin koristekasvit ja hyödylliset kasvit ovat vakiintuneet, koska maissigluteeni tuhoaa myös hyödyllisiä siemeniä.

Löydät maissigluteenijauhoja pelletin muodossa jokaisesta puutarhakeskuksesta

Sarvisuola käyttää luonnollisia kotitalouskeinoja ja ympäristöystävällisiä menetelmiä torjumaan maissigluteenijauhorakeita

DIY-rikkaruohosuihke: Sekoita suihkepullossa omenaviinietikkaa, suolaa ja astianpesuainetta, ravista hyvin ja suihkuta ärsyttävän rikkaruohon päälle. Ole kuitenkin varovainen, koska kuten monet muutkin luonnolliset rikkakasvien torjunta -aineet, tämä suihke ei voi erottaa rikkakasveja muista kasveista.

Erikoistuneet rikkakasvien torjunta -aineet: Pienille rikkakasvien hyökkäyksille, kun taas luonnolliset kotihoidot voivat olla erittäin tehokkaita ratkaisemaan ongelman lopullisesti. Kuitenkin, jos puutarhaasi tunkeutuu suuria määriä metsäsuolaa, erikoistuneet rikkakasvien torjunta -aineet ovat järkevämpi ratkaisu. Useimmissa suurissa puutarhakeskuksissa tai verkkokaupoissa on nyt erityisesti kehitettyjä tuotteita, jotka tuhoavat erityisesti happolajit ja ovat vaarattomia nurmikollesi, koristeellisille ja hyödyllisille kasveille tai eläimille.

Joissakin tapauksissa et voi enää luottaa pelkästään kotihoitoihin

Taistele sarvisuolaa vastaan ​​luonnollisilla kotihoidoilla ja ympäristöystävällisillä menetelmillä, käytä rikkakasvien torjunta -aineita kohdennetusti

Sarvinen puusuola on rikkaruoho, joka vaatii paljon vaivaa ja omistautumista, jotta se tuhotaan pysyvästi. Se voi ilmestyä uudestaan ​​ja uudestaan ​​puutarhassa, ja se tulisi kaivaa maasta aikaisin.

Nurmikon leikkaaminen voi pahentaa apilan hyökkäystä

Sarvisuola torjuu oksalia luonnollisilla kotihoidoilla ja ympäristöystävällisillä menetelmillä, älä tuhoa sitä leikkaamalla

Sarvisuola käyttää luonnollisia kotilääkkeitä ja ympäristöystävällisiä menetelmiä torjumaan pieniä keltaisia ​​kukintoja


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80