Valmistautuminen tulevaa kevättä varten – kuinka uudistaa puutarhaasi

Puutarhan uusimisideoita kevätkiipeilykasveihin

Kevätprojekti: puutarhan uusiminen

Luulen, että olen jo viettänyt keskimääräistä enemmän aikaa ulkona. Halusin viettää kaksi päivää remontissa ja mielestäni siitä on tullut nyt kuusi. Se on melko tyypillistä, kun tehdään taloprojekteja. Aloitat melko vaatimattomasti ja huomaat yhä enemmän alueita, joita voitaisiin todella maustaa.

Mutta koska tämä sekoitus ei ole liian kuuma eikä liian kylmä sää, jotenkin et voi auttaa sitä! Tunnet tarvetta olla koko ajan ulkona.

Kaikki alkoi kaksi viikkoa sitten. Katselin ulkoaluetta ja huomasin, että kukkivista kasveista ja kirkkaasta auringosta huolimatta se ei ollut vielä valmis kevääseen.

Sitten tein heti muutamia kaunistamistoimia, joihin sisältyi sekä Xeriscape -maisemointi että edulliset DIY -projektit. Katsotaan yhdessä muutamia kuvia tästä prosessista?

Upea ulkoilu keväälle

Puutarhan uusimisideoita kevään kukat ruusu

Aloitetaan maasta

Näin minä ainakin tein. Muutin kotiimme vasta vuosi sitten, ja siksi kaikki oli edelleen laiminlyöty. Siksi valitsin tänä vuonna Xeriscape Landscapingin. Otin rikkaruohot pois ja peitin maan esteen kanssa. Sitten istutin vähän kuivasietoisia vihreitä kasveja, jotka sopivat täyteen aurinkoon. Kauempana lisäsin kalkkikiveä ja veistoksellisia kiviä. Prosessi on osoittautunut paljon odotettua helpommaksi. En malta odottaa, että kasvit alkavat ja kukkivat.

Xeriscape -maisemointi

Puutarhasuunnittelu, jossa on maallisia sorakiviä puutarhan uudistamiseksi

Lisäksi etsin maaperästä kuivia lehtiä ja varret. Leikkasin sen takaisin niin paljon kuin oli tarpeen. Alla olevana esimerkkinä näet kotiruohon. Olen leikannut kuivatut varret niin pitkälle, ettet näe niitä. Tämä kasvi tuottaa violetteja kukkia ja pidän erityisesti sen kyvystä kasvaa ympäri vuoden.

Kotimainen yrtti

uudistaa puutarhapuutarhasuunnittelua pikkukivillä ikivihreä kävelytie

Ennen talvea dichondra lehdineen putosi kauniisti alas terassini reunoille. Vuoden kylminä vuodenaikoina olimme yllättyneitä liian alhaisista lämpötiloista. Tästä vain muutama varsi on jäänyt sinne tänne. Joten otin jonkin verran maaperää lapiolla ja täytin reiät uusilla kasveilla. Kyllä, maaperän pinnan virkistäminen on myös erittäin tärkeää. Toivon, että kasvi näyttää rehevän ulkonäkönsä uudelleen seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.

Maan pinnan virkistäminen

uudistaa puutarhapuutarhasuunnittelua sorakivillä

Virkistä muita kasveja ruukuissa

Olen käyttänyt paljon aikaa kasvien elvyttämiseen. Opin Xeriscape -maisemointimenetelmät ja otin vihreän aukon täytön käyttöön. Myös tässä tapauksessa talvi on osoittautunut vaikeaksi testiksi vihreille kasveilleni. Joten toin heidät kotiin välillä ja peitin ne joskus lämmittämään niitä. Mutta jotkut olivat jäätyneitä joka tapauksessa, ja minun täytyi sanoa heille hyvästit. Näin oli saniaisen kanssa taloni sisäänkäynnin lähellä. Kasvi on täydennettävä tuoreella valikoimalla.

Elvyttää kasvit

Uudista ulkoalueet ja puutarhat kukkaruukkuille

Näetkö nurmen suihkulähteen alla? Tämä on myös seurausta talvikaudesta. Lisäksi oli aika vaihtaa eri ruukut niihin, jotka antavat rohkean lausunnon. Siksi valitsin syvän kastanjanruskean potin, jonka näet alla olevasta kuvasta.

Tyylikkäät kukka -astiat

puutarhauudistusideoita sisätilojen kasvit kukkaruukku kukkaruukut

Takapihani portaiden vasemmalla puolella on metallihylly. Täytin sen erilaisilla kasveilla ruukuissa. Monet näistä tarvitsivat hieman apua niiden asentamisessa uusiin laitossäiliöihin. Näin piti ja on tapahtunut talvikuukausina. Ruukkujen piti näyttää hieman paremmilta. Maustin joitain näistä hieman jääneellä maalilla. Tuloksen näet seuraavassa kuvassa.

Uudet kasvisäiliöt

Puutarhan uusiminen ideoita kevät kukkaruukku kasvit kasvien jalusta

Uudista ulkoalueet ja puutarhat virkistämään kukkaruukkuja ja kukkalaatikoita

Hyllyssä olevat ruukut eivät ole ainoita, joita olen koristanut hieman värillä. Valitsin yhteensä seitsemän ruukkua ja peppasin ne kaikki upealla tuoretta sinistä väriä. Yleinen varjostus loi yhtenäisen yleisilmeen ja auttoi minua käyttämään tuoretta sävyä ulkona. Sitten jaoin maalatut ruukut koko sisäpihalle.

Värilliset ruukut

kukkaruukku kasvit puutarhassa tuoreita puutarhaideoita

Tässä on toinen loistava idea kasvijärjestelyjen koristeluun. Saavutin tämän lisäämällä erilaisia ​​vihreitä kerroksia ja muotoja. Täytin sinisen ruukun korkealla ruoholla ja lisäsin porrastettuja kasveja dramaattisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Vihreän eri kerrokset ja muodot

Kukkaruukku kasvit puutarhan puutarhassa ideoita piha nurmikko

Lisäsin dichondraa saniaiseen samanlaisen vaikutuksen saamiseksi. Mutta olin poistanut osan varret etukäteen. Tässä toivon tällaista kaskadivaikutusta lähitulevaisuudessa.

Dichondra lisäsi saniaiseen

suunnitella ulkoalueita ja puutarhoja kukkaruukut kasvi ruukut kasvilajit

Useissa tapauksissa useamman kuin yhden kasvin ruukut menettävät matkan varrella viehätyksensä. Esimerkiksi alakerran kasvisäiliö näytti melko tyhjältä talvikauden jälkeen. Ryhmä sedum kasveja oli juuri oikea tässä tapauksessa.

Kyllä, se on oikein: älä koskaan unohda täyttää aukkoja

uudistaa puutarhan kukkaruukkuja puutarhan puutarhassa ideoita kasvien tyyppejä

Nyt on aika miettiä, ovatko kasvit oikeassa paikassa. Alla näemme useita betonilohkoja. Pieni vihreä näkyy kahdessa niistä. Siellä aiemmin olleet kasvit eivät selvinneet. Lisäksi meksikolainen höyhen ruoho tarvitsee paljon enemmän tilaa kuin mitä sillä on tällä hetkellä. Keskellä oleva aloe toimisi paremmin paikassa, jossa se voi kasvaa lyömättä kattoa. Olen siirtänyt nämä kasvit muihin ruukkuihin ja muihin paikkoihin, joissa ne voivat kasvaa paremmin ilman, että tunnelma rajoittaa niitä.

Oikein sijoitetut kasvit 

Suunnittele ulkoalue ja puutarha uudelleen

Lopuksi haluan näyttää teille muutaman kuvan sisäpihasta. Vihreä ruoho on edelleen siellä. En voi odottaa lisää kasveja kukkivan ja uuden vihreän kasvavan todella ja ruoho saa todella rehevän vihreän varjon.

Maatila yhdellä silmäyksellä

suunnittele etupihan ideoita kivillä nurmikon sora suunnittele puutarha uudelleen

Kiitos, että luit ulkoasun uudistamisesta. Teetkö pihalla kevätprojektia? Toivottavasti voisin auttaa sinua tässä.