Venus flytrap Eksoottinen lihansyöjä harjoittaa hoitoa ja triviaa

Venus -kärpäsloukku (Dionaea muscipula) on yksi luonnon todellisista uteliaisuuksista. Näyttää siltä, ​​että se tuli toiselta planeetalta, ehkä Venukselta. Monet kasvitieteilijät ihailevat hänen poikkeuksellisia taitojaan, ja jopa Darwin kuvaili häntä “maailman upeimmaksi kasviksi”. Yhtä hyvin kuin muut lihansyöjät Venus -kärpäslohi elää subtrooppisissa pokosiinisuoissa, joissa maaperä ei tarjoa tarpeeksi ravintoaineita normaalille kasville selviytyä. Siksi se on kehittänyt ainutlaatuisia mekanismeja hyönteisten, matojen ja jopa pienten selkärankaisten, kuten sammakoiden, liskojen ja hiirien, kaappaamiseen ja sulattamiseen. Pienet tuntoharjakset laukaisevat ansan sulkeutumaan. Saalis liukenee sitten ruoansulatuseritteillä, jotka kasvi erittää ja käytännössä pelkistetään nestemäiseksi lannoitteeksi. Mitä tulee Venus -kärpäslohen hoitoon, olet todennäköisesti yllättynyt siitä, että se on itse asiassa suhteellisen vaatimaton koristekasvi. Lisätietoja tästä on seuraavilla riveillä.

Venuksen kärpäsloukkujen hoito on hyvin yksinkertaista, kunhan tiedät perusasiat

Venus Flytrap Care ja trivia harjoittavat eksoottista lihansyöjää ja naurunloukkua

Venuksen kärpäsloukku Eksoottinen lihansyöjä -pieni kärpäsloukku harjoittaa huolenpitoa ja mielenkiintoisia faktoja

Sijainti

Venuksen kärpäset eivät ole mehikasveja, mutta ne tarvitsevat yhtä paljon suoraa auringonvaloa terveen kasvun kannalta – vähintään 6–10 tuntia päivässä, mieluiten 12. Joten valitse kevyt ikkunalauta, josta on näkymä itään, länteen tai etelään. Keinotekoinen valaistus voi myös olla hyvä vaihtoehto. Aseta Venus -kärpäsloukku osittain varjoon kesäkuukausien aikana palovammojen välttämiseksi. Voit heti havaita auringonvalon puutteen, koska se saa lehdet roikkumaan ja menettävät ominaisen punaisen pigmenttinsä.

Löydät erityisiä LED -kasvavaloja jokaisesta puutarhakeskuksesta

Venus Flytrap Care ja mielenkiintoiset tosiasiat harjoittavat eksoottista lihansyöjäperhoa terraarioiden sammalta

Jos Venugs -kärpässielläsi on kirkkaan punaiset suut, se on onnellinen ja hyvin ruokittu

Venus Flytrap Eksoottinen lihansyöjäkärpäs betoniruukussa harjoittaa huolenpitoa ja triviaa

vettä

Venus -kärpäsloukun pohja on pidettävä kosteana koko ajan. Tästä syystä monet ammattitaitoiset puutarhurit suosittelevat niiden kasvattamista suljetuissa terraarioissa, vivariumeissa tai kasvihuoneissa kosteuden lisäämiseksi. Käytä kasteluun vain sadevettä, tislattua tai deionisoitua vettä. Hanavesi, pullotettu vesi ja suodatettu vesi sisältävät yleensä liikaa emäksisiä mineraaleja, jotka voivat helposti tappaa kasvin. Älä myöskään koskaan kastele Venus -kärpäslohkoa ylhäältä. Sen sijaan täytä pannu ja tyhjennä se muutaman minuutin kuluttua.

Kuka olisi uskonut, että liian monet ravintoaineet voivat tappaa lentäjän?

Venus -kärpäsloukku Eksoottinen lihansyöjäterraariolasi -kärpäsloukku on koulutettu hoitoon ja hyödylliseen tietoon

Valitse luovia terraarioita, jotka ovat käytännöllisiä ja koristeellisia

Venus Flytrap Care ja trivia harjoittavat eksoottista lihansyöjää

Mitä mieltä olet tästä kammottavasta zombie -koristuksesta??

Venus Flytrap Care ja trivia harjoittavat eksoottista lihansyöjän hauskaa terrarium -zombien lasia

Maaperä ja istutus

Luonnossa Venuksen kärpäsloukut kasvavat aliravittuilla, happamilla ja hiekkaisilla maaperillä. Kotona sinun pitäisi jäljitellä näitä ankaria olosuhteita. Ravinteiden ylikuormitus on itse asiassa haitallista kasville. Venuksen kärpäsloukkujen paras ruukkumaa on turvesammal ja kalkkiton puutarhahiekka tai perliitti. Virheiden välttämiseksi suosittelemme, että ostat erityisen sekoitetun maaperän Venus -lentäjille ja muille lihansyöjille. Löydät nämä useimmista suurista asiantuntija- ja puutarhanhoitokeskuksista. Kun valitset astiaa, valitse syvä ruukku, joka mahdollistaa hyvän juuren kehityksen. 10-15 cm ruukku riittää aikuisille kasveille. Aseta Venus -kärpäsloukku uudelleen joka kevät.

Täydellinen Venus -flytrap -hoito jäljittelee täsmälleen niitä, joita löytyy ulkona

Venus -kärpäsloukku Eksoottinen lihansyöjä, punainen kärpässammakannu hoitaa sen ja antaa hyödyllistä tietoa

Venus Fly Trap Care ja hyödyllinen tieto harjoittavat eksoottista lihansyöjää punaisen suun venuksen kärpäsloukku

kukkii

Aikuiset Venus -kärpäset kukkivat yleensä keväällä. Kuitenkin, ellei sinulla ole paljon kokemusta Venus -kärpäslohkoista, ammattilaiset suosittelevat todella leikkaamaan kukan varren, kun se on noin 2 tuumaa pitkä. Kukkien ja siementen muodostuminen voi olla erittäin uuvuttavaa Venuksen lentäjille ja jopa tappaa ne. Useimmat kasvit kasvavat voimakkaammin kesällä, jos niiden kukinnan muodostuminen keskeytetään aikaisin.

Anna kasvin kukkia, pieniä mustia siemeniä muodostuu myöhemmin

Venus -kärpäsloukku Eksoottinen lihansyöjäkärpäsenkukka kukkii valkoista kaunista hoitoa ja hyödyllistä tietoa

Kukinta -aikana kärpäsetsät eivät syö pölytyksen sallimiseksi

Venus -kärpäslohi

Lepotila

Venuksen kärpäsloukut pitävät kauneusunet marraskuun ja helmikuun välillä. Kun sää viilenee vähitellen, kaikki lehdet kutistuvat ja muuttuvat mustiksi. Monet harrastuspuutarhurit ajattelevat sitten, että heidän kärpässäänsä on kuollut. Mutta ei ole syytä paniikkiin! Tämä on täysin normaalia. Sinun tarvitsee vain poistaa vanhat lehdet ja siirtää kattila viileään paikkaan. Ihanteellinen lämpötila lepotilan aikana on 0–11 astetta. Jotkut puutarhurit jopa laittavat Venus -kärpässänsä jääkaappiin! Hiljaisuudestaan ​​huolimatta kasvi tarvitsee vielä vettä ja aurinkoa, joten pidä maaperä edelleen hieman kosteana ja anna 4-5 tuntia valoa.

Lähes kaikki huonekasvit talvehtivat

Venus -kärpäsloukku Eksoottinen lihansyöjä -kärpäsloukku keraamisissa keraamisissa käytännöissä ja mielenkiintoisia faktoja

ruokinta

Koska Venuksen kärpäset saavat ravinteitaan pääasiassa lihasta eikä maasta, sinun on syötettävä niitä säännöllisesti. Perinteiset lannoitteet voivat itse asiassa vahingoittaa kasveja. Voit tehdä omia hyönteisiä, kuten perhosia, koita, leppäkerttuja, hämähäkkejä, kovakuoriaisia, sirkat ja muurahaisia saalis puutarhassa tai ostaa lemmikkikaupoista. Kuivatut verimatot, joita käytetään tyypillisesti kalaruoana, ovat myös hyvä idea. Pidä hyönteistä pinseteillä, kutita ansan tuntoharjakset laukaistaksesi sen ja anna kasvin hoitaa loput. Toista noin kerran viikossa.

Älä yritä syöttää Venus -kärpäsloukkuasi millekään muulle kuin hyönteisille äläkä laukaise ansoja tarpeettomasti. Jatkuva sulkeminen ja avaaminen on laitokselle erittäin uuvuttavaa. Jos löydät ansoja, jotka eivät enää sulkeudu, kun se laukaistaan, on mahdollista, että hän on äskettäin syönyt tai hän on loppunut energiasta ja kuolee pian. Asianmukaisella hoidolla Venus -lentäjät voivat elää 20 vuotta.

Venuksen kärpäsloukut eivät ole hyvä idea, jos pelkäät hyönteisiä

Venus Flytrap Care ja trivia harjoittavat eksoottista lihansyöjäloukkua hyönteisten suussa

Venuksen kärpäset ovat hämmästyttäviä pieniä kasveja, jotka eivät täytä lainkaan normeja. Niitä voidaan melkein pitää lemmikkeinä, ja niitä on erityisen mielenkiintoista katsoa syömisen aikana. Noudata Venus -kärpäshoitovinkkejä ja lisää eksoottinen lihansyöjä sisustukseesi.

Et voi mennä vikaan näiden Venus -kärpäshoitovinkkien kanssa

Venuksen kärpäshoito ja triviat harjoittavat eksoottisia lihansyöjien vaaleanpunaisia ​​sisäloukkuja houkuttelevasti

Venuksen kärpäsloukku Kattilassa oleva eksoottinen lihansyöjävauva harjoittaa hoitoa ja triviaa