Wegwarte – vuoden 2020 lääkekasvilla on paljon tarjottavaa

Sikuri – tämä kotoperäinen, kestävä monivuotinen kasvi tarjoaa meille paljon nautintoa ja terveyttä. Sitä kutsutaan edelleen sikuriksi sen latinalaisen nimen (Cichorium intybus) mukaan, mutta sillä on myös useita suosittuja nimiä. Auringonkukka, sininen ohdake, vesisuojus, kanin maito ja yrttikahvi ovat vain muutamia niistä. Vaikka sikuri on tunnettu yli 5000 vuotta ja sitä on todennäköisesti kasvatettu ja käytetty muinaisessa Egyptissä, se on unohdettu väärin nykyään. Se on vasta äskettäin tullut suositummaksi etenkin sikurikahvin ainesosana, jota yhä useammat pitävät trendikkäänä kahvin korvikkeena. Seuraavilla riveillä haluamme kertoa sinulle enemmän sikurista ja sen terveydellisistä eduista ja antaa sinulle muutamia hyviä vinkkejä.

Sikurin kauniit kukat avautuvat auringossa

kauniita sikurin kukkia

Miksi sikuri on niin terveellistä??

Sikurit kuuluvat suureen Asteraceae -perheeseen. Tämä tarkoittaa, että ne liittyvät läheisesti juurisikuriin ja radicchioon ja niiden maussa on tyypillinen katkera sävy. Ja juuri tämä tekee heistä jotain hyvin erityistä. Ei turhaan ollut vuoden 2020 juurikassikuri NHV Theophrastus valittu.

Koska se sisältää paljon uskomattoman terveellisiä aineita, kuten katkeraa ja tanniineja, eteerisiä öljyjä, cichoriinia jne. Ehkä tärkein sikurin ainesosa on ns. Inuliini. Se on polysakkaridi, joka hajoaa vain suolistossa eikä tällä tavalla vaikuta negatiivisesti verensokeritasoon. Inuliini on myös liukoinen, prebioottinen kuitu, joka varmistaa hyvän suolistoflooran. Siksi ainetta lisätään usein moniin probioottivalmisteisiin.

Herkkää kauneutta ja terveellisiä vaikutuksia yhdessä

vuoden kuuma kasvi wegwarte

Terveellisten ainesosiensa vuoksi sikuria käytettiin jo keskiajalla ruoansulatus- ja pernasairauksiin sekä kihtiin, reumaan ja ruokahaluttomuuteen. Itse asiassa kasvi voi olla erittäin hyödyllinen tällaisissa valituksissa, koska se stimuloi ruoansulatusta, puhdistaa maksan, pernan ja munuaiset ja samalla tehostaa aineenvaihduntaa.

Sikurin salaisuus ei ole herkissä, sinisissä kukissa, jotka ilmestyvät vasta aamulla aikaiseen iltapäivään, vaan syvälle juuriin. Koska siellä on suurin osa parantavista aineista. Siksi juuria käytetään pääasiassa. Ne voidaan keittää vihanneksiksi tai käsitellä kahviksi kuivatussa ja paahdetussa muodossa. Lisätietoja siitä alla.

Sikuri ja sen komponentit biologisesta näkökulmasta

vuoden yleisin sikurin lääkekasvi

Kauniit kukat ovat myös syötäviä ja niitä voidaan lisätä salaatteihin ja ruokiin

terve lääkekasvi pois

Sikurin kahvi

Kun harkitset sikurin terveyttä lääkekasvina, sinun ei pitäisi olla yllättynyt siitä, että siitä on tullut trendikäs kahvinkorvike. Mitä aiemmin pidettiin kahvina köyhille resurssien niukkuuden aikoina, on nyt taas muodissa. Monet ihmiset juovat sikurikahvia, jotka haluavat vähentää tai lopettaa kofeiinin kulutuksen. Tämä maistuu todella hieman pähkinäiseltä ja pysyy hyvin lähellä alkuperäistä kahvin makua. Lisäksi sikurikahvi on helposti sulavaa ja vaatii tervettä suolistoa ja vahvaa immuunijärjestelmää. Monet pitävät sitä myös tasapainottavana ja rauhoittavana toisin kuin stimuloiva kahvi. Toiset pitävät perinteisen kahvin ja juurisikurin sekoituksesta täydellistä kofeiiniannosta ja terveellistä hemmottelua.

Sikurikahvi on terveellistä ja herkullista

pois sikurikahvi terveenä

Kahvin valmistaminen sikurista tai tarkemmin sen juurista ei todellakaan ole niin vaikeaa. Joten jos haluat kokeilla sitä, se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Pohjimmiltaan sinun pitäisi ottaa vain juuret maasta, puhdistaa ne hyvin, pestä ne, leikata pieniksi paloiksi ja antaa niiden kuivua. Tämän jälkeen tämä paahdetaan ja jauhetaan jauheeksi. Tämä jauhe on sitten eräänlainen kahvin korvike, ja se keitetään ja seulotaan normaalisti. saattaa loppuun!

Tässä videossa koko valmistelu voidaan ymmärtää vielä paremmin

Voit myös käyttää kasvin muita osia ruoanlaittoon tai ruoan koristeluun

Vuoden Wegwarten lääkekasvi

Riippuen haluamasi kahvin määrästä, hanki tarvitsemasi juuret

wegwarten lääkekasvi

Tältä paahdetut juurikappaleet näyttävät

wegwarten juuret kahvi terveellistä

Hyödynnä tämä luonnonvaraisen luonnon aarre!

luo luonnollista puutarhasikuria

Sikurit ilahduttavat myös silmiämme taivaansinisillä kukillaan

Sikurin sikurin lääkekasvi 2020

Siellä on jopa vaaleanpunaisia ​​sikurihybridejä

vaaleanpunainen reitti vuoden terveellinen lääkekasvi

Sikuri on yksi mehiläisten suosituimmista ruoanlähteistä

Vuoden mehiläisystävällinen Wegwarte-lääkekasvi

Sikuri sai nimensä, koska se löytyy pääasiassa tien varresta

sikuri luonnonvaraisten kasvien vuoden lääkekasvi