Japanilainen puutarha – alkuperäisiä ideoita ulkokoristeluun

kivi puutarha kalliot kasvit silta

Pidätkö japanilaisesta puutarhasta? Oletko koskaan haaveillut oman luomisesta? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Annamme sinulle hienoja vinkkejä japanilaisen terassisi sisustamiseen. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle mielenkiintoisia ideoita ja esimerkkejä, jotka ovat erittäin hyödyllisiä Zen -puutarhan täydelliseen suunnitteluun.

Japanilainen puutarha tunnetaan edelleen kivikkopuutarhana. Se luotiin 1400 -luvulla omistautuneena zen -buddhalaisuuden filosofiaan. Veden puute on ominaista tämän tyyppiselle ulkoasulle.

Täydelliselle japanilaiselle puutarhalle on ominaista kivien huolellinen järjestely, mestarillisesti leikatut puut, sammal ja tietysti valkoiset kivet, jotka edustavat virtaavaa vettä. Kivipuutarhan ei välttämättä tarvitse olla suuri. Tärkeintä tässä on se, että se näkyy selvästi meditaatiopaikastasi.

Tyypillinen piirre on kallion suunta. Tässä on tärkeä tiukka kiviluokitus, joka sinun pitäisi tietää hyvin – matalia pystykiviä kutsutaan edelleen sielukiviksi, korkeita pystykiviä ovat kehon kivet, litteät sydämen kivet, kaarevat oksakivet ja tukikivet ovat edelleen tunnetaan härkäkivinä. Kiviä käytetään maisemointiin. “Valtameren” ympyrän kehyksiä varten käytetään pääasiassa pieniä, pyöreitä kiviä, “vuorille” – karkeita ja teräviä reunoja. Kivet on yleensä sijoitettu kolmiin – yksi korkea keskellä ja kaksi pienempää kummallakin puolella symboloivat perheenjäseniä – aviomies, vaimo ja lapsi.

Hiekan käyttöä ei suositella, koska toisin kuin pikkukivet, se voidaan tuhota nopeasti. Pienillä koristekivillä voit muodostaa aaltoja, jotka edustavat levotonta veden pintaa. Japanilaisessa puutarhassa voi olla myös kivieläinhahmoja, jotka välittävät erilaisia ​​metaforisia viestejä.

Japanilaiselle puutarhalle on ominaista houkutteleva kivikoristelu 

viehättävä kivipuutarha japanilaiseen tyyliin

 Joki kivistä ja kivisilta

japanilaisen puutarhan jokikiviä  Alkuperäinen ympyräkoriste puun ympärilläjapanilainen puutarhaympyrä kivet puu

 Kivet on asetettu tiukastijapanilaisten puutarhakivien symbolit  Tasainen kivipuutarhapolku ja mielenkiintoinen istutusmielenkiintoinen design puutarha japanilainen kosketus

Teksti Katjan kanssa