Puutarhaloungen perustaminen – mitkä huonekalut sopivat ulko -olohuoneeseesi?

Ensimmäisen lämpimän aallon myötä kevät on jo ilmoittanut itsensä. Joten uusi kesäkausi ei ole pitkä. Pian on taas puutarhan aika! Enemmän kuin missään muussa vuodessa kaipaamme raitista ilmaa ja imartelevia auringonpaisteita. Haluaisimme siirtää olohuoneemme ulos. Onneksi se on mahdollista. Oikeiden puutarhakalusteiden ja -tarvikkeiden avulla voit perustaa kodikkaan ja kutsuvan puutarhaloungen ilman ongelmia. Et voi vain rentoutua parina tai yksin, vaan myös viettää lukemattomia tunteja yhdessä koko perheen ja ystävien kanssa.

Puutarha-lounge 5-paikkainen puutarha-istuinryhmä, joka on valmistettu beigestä kankaasta ja kalkittu kiinteästä akaasiapuusta

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset puutarhakalusteet?

Ensinnäkin: ei pidä säästää väärään päähän. Toisin sanoen, kun valitset puutarhakalusteita, sinun on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota parhaisiin ja korkealaatuisiin valmistajiin ja toimittajiin. Huoneessa on modernit puutarhakalusteet ja Puutarhaistuimet Maisons du Mondelta Olet esimerkiksi ehdottomasti hyvissä käsissä ja voit tuntea olosi paljon rennommaksi puutarha -loungea asentaessasi.

Kuitenkin, sinun pitäisi kysyä ja miettiä seuraavia kysymyksiä etukäteen:

  • Kuinka moni käyttää puutarhaloungea useimmiten?
  • Kuinka usein ja mihin tarkoitukseen puutarhaa käytetään??
  • Mikä on elämäntapasi? Keräättekö mieluummin puutarhaloungessa syömään tai rentoutumaan? Ehkä näiden kahden yhdistelmä on sinulle paras ratkaisu?
  • Kuinka paljon tilaa sinulla todella on käytettävissä? Olisiko suuri puutarhaistuinryhmä paras vaihtoehto tai kapeammat puutarhakalusteet, joissa on vähemmän istuimia, sopisivat paremmin asumistilanteeseesi?
  • Entä huonekalujen hoito ja talvehtiminen? Haluatko sijoittaa siihen enemmän tai vähemmän aikaa ja vaivaa? Talvella on riittävästi säilytystilaa puutarhakalusteille?
  • Mitä muita lisävarusteita pitäisi lisätä??

puutarhakalusteet-6-istuimella-antrasiitti-harmaa-ja-matala pöytä-1000-2-34-187240_8

Mitkä materiaalit sopivat parhaiten puutarhaloungiisi??

Täältä löydät tietoa parhaista ja käytetyistä materiaaleista hyviin puutarhakalusteisiin, jotta voit paremmin perehtyä valintaasi tehdessäsi.

Lehtipuut

Puu on yksinkertaisesti ajaton. Sen lämmin, luonnollinen karisma ja miellyttävä tunne auttavat sinua tuntemaan olosi mukavaksi ja turvalliseksi heti. Toisin kuin sisustus, valitettavasti kaikki metsät eivät sovi puutarhaloungeesi. Siksi sinun pitäisi valita vain niin sanotut kovapuut. Ennen kaikkea akaasia ja tiikki sekä eukalyptus ja mänty. Jos valitset puiset terassikalusteet, sinun pitäisi ehdottomasti FSC® -sertifioidut tuotteet varmistaa, että ne ovat peräisin kestävästä metsätaloudesta. Tällä tavalla tietoisesti suojelet ympäristöä.

puutarha-lounge 4-5-paikkainen-puutarhakalusteet, jotka on valmistettu alumiinista ja kiinteästä akaasiapuusta

Synteettinen hartsipunos

Tämä materiaali, joka tunnetaan myös nimellä polyrattan, on yksi suosituimmista helppokäyttöisistä ja kestävistä puutarhakalusteista. Tämä vettähylkivä ja säänkestävä materiaali on täydellinen vaihtoehto todelliselle rottinkille, ja sitä tarjotaan litteänä nauhana tai pyöreänä punoksena. Siinä on suuri joustavuus ja pieni paino.

Metallit

Alumiinia ja ruostumatonta terästä käytetään useimmiten puutarhakalusteiden, kuten sarjojen, sohvien, pöytien tai kokonaisten puutarhaistuimien valmistuksessa. Useimmissa tapauksissa metallit on lisäksi suojattu epoksipinnoitteella. Puutarhakalusteiden kehykset tai jalat on yleensä valmistettu metallista ja yhdistetty puuhun, puun jäljitelmään tai synteettiseen hartsiverkkoon.

puutarha lounge perustettu terassi puutarha istuinalue

Ulkotekstiilit

Ilman oikeita tekstiilejä tyynyjen, istuintyynyjen ja tyynyjen muodossa jopa laadukkaimmat puutarhakalusteet ovat kuin "alasti". Tämä on ainoa tapa varmistaa optimaalinen istumismukavuus. Lisäksi ulkotekstiilien tulee kestää riittävästi UV- ja vedenkestävyyttä ja olla optimaalisesti helppohoitoisia. Esimerkiksi irrotettavia kankaalle tyynyliinoja, joissa on helmivaikutus, suositellaan.

Entä tyyli ja muotoilu?

Sisustustyylin osalta sama pätee omiin neljään seinään yleensä. Periaatteessa ei ole olemassa oikeaa tyyliä. Voit perustaa puutarhalounun täysin vapaasti oman makusi ja henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Ehkä haluat olla viihtyisämpi Maalaistalon tunnelma rentoudu tai mieluummin nostalginen vintage -tyyli. Jotkut sitä vastoin eivät voi kuvitella puutarhassa muuta kuin minimalistista muotoilua, ja toiset haluavat loputtoman lomatunnelman Välimeren tai etnisen tyylin puutarhakalusteilla. Voit tietysti myös orientoitua uusimpien puutarhakalusteiden trendien mukaan ja saada niistä inspiraatiota puutarhan keidasasi perustettaessa.

puutarha-lounge 4-5-paikkainen-nurkka-puutarha-sohva, valmistettu mustasta alumiinista

Miten puutarhakalusteet hoidetaan??

Useimmat modernit puutarhakalusteet pisteytetään periaatteessa optimaalisen helpon hoidon ansiosta. Jokainen materiaali tarvitsee kuitenkin paljon hoitoa ja suojaa. Sinun on esimerkiksi öljyttävä puiset puutarhakalusteet vähintään kerran vuodessa, jotta voit nauttia niistä pidempään. Voit pyyhkiä lian ja pölyn säännöllisesti pehmeällä liinalla ja miedolla saippuavedellä. Pyyhkiminen kostealla liinalla on myös osa metallista, puun jäljitelmästä ja synteettisestä hartsiverkosta valmistettujen puutarhakalusteiden huoltoa. Suurin ero on huonekalujen talvehtimisessa. Itse asiassa, jos arvokkaat puutarhakalusteesi on valmistettu puusta tai metallista, sinun kannattaa ehdottomasti jättää se talveksi suojattuun talvikauteen. Keinotekoinen punos voi sen sijaan jäädä ulkopuolelle. Huonekalut tarvitsevat kuitenkin ainakin erityisiä UV-suojattuja ja vettä hylkiviä suojapeitteitä.

Johtopäätös:

Valitse vain paras puutarha -aulaasi. Löydä oikeat puutarhakalusteet, jotka sopivat parhaiten makuusi ja elämäntapaasi, ja luota aina luotettaviin, korkealaatuisiin valmistajiin ja toimittajiin. Lisää muita sisustuselementtejä, kuten ulkomattoja, päivänvarjoja ja harmonista valaistusta, ja luo oma hyvinvointikeidas puutarhassa!

puutarha lounge perustaa rottinki puutarhakalusteet