Puutarhaideoita: vinkkejä täydelliseen korotettuun sänkyyn

Puutarhaideoita: korotetut sängyt

Etsitkö tuoretta ja samalla käytännöllistä ideaa puutarhaan? Korotetut vuoteet ovat vastaus tähän. Ne sopivat erinomaisesti tuottavan puutarhan luomiseen, joka näyttää myös todella hyvältä. Ammattimaisessa ympäristössä korotettuja vuoteita käytetään vihannesten kasvattamiseen. Mutta ne ovat myös hyvä valinta koristekasveille.

puutarhaideoita vinkkejä täydelliseen korotettuun sänkyyn

Korotettujen sänkyjen edut

Periaate on hyvin yksinkertainen: Korotetut vuoteet on täytetty ensiluokkaisella maaperällä, joka rikastuu arvokkailla ravinteilla ajan myötä. Sängyn lämpenevän reunan vuoksi se on varustettu integroidulla kompostijärjestelmällä. Lisäksi tällaisilla vuoteilla on myös muita etuja:

  • mukava työkorkeus
  • hyvä suoja tuholaisia ​​vastaan
  • optinen rikastus puutarhaan

Korotetut vuoteet ovat helppohoitoisia ja helppokäyttöisiä. Valmiit korotetut vuoteet säästää paljon työtä. Erikoisliikkeissä on lukuisia ja mielenkiintoisia tarjouksia. Käytännöllisissä korotetuissa vuoteissa on erilaisia ​​muotoja, kokoja ja värejä. Vakaan rakenteen ansiosta säätiötä ei tarvitse kaataa rakennettaessa korotettua sänkyä. Valmis korotettu sänky voidaan asentaa nopeasti melkein mihin tahansa.

Vinkkejä täydelliseen korotettuun sänkyyn

Riippumatta siitä, onko se rakennettu itse vai ostettu sarjana, tehokkaan korotetun sängyn syvyyden on oltava vähintään 20 cm. Runsaalla maaperällä täytettynä se on ihanteellinen kulmakivi vihannesten sadolle. Se on myös ihanteellinen kukkivien kasvien hedelmälliseen kasvattamiseen.

Käytä korotettuja sänkyjä seos, jossa on kaksi kolmasosaa löysää maata ja kolmasosa kompostia tai lannoitetta. Jos haluat kasvattaa siihen erityisiä kasveja, tarvitset sopivan Maaperän olosuhteet luoda:

  • Mineraalilannoitteet
  • Multaa
  • Sarvenlastuja tai sarvijauhoa

Vinkkejä:Suurin leveys 1,20 metriä mahdollistaa työskentelyn mukavasti kaikilta puolilta. Jos sänky on liian leveä, keskialueelle on vaikea päästä. Jos puutarhassa on edelleen uteliaita lasten käsiä, kannattaa käyttää riittävän korkeaa sänkyä. Näin vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä, ​​kuten varhaiselta vihannesten sadolta.

Koristele korotettu sänky

Jos korotetusta sängystä tulee suuri katseenvangitsija puutarhassa, on monia tapoja koristella sitä. Jos päätät valmiista korotetusta sängystä, saatavilla on erilaisia ​​malleja. Ulkoseinät voivat, esim. B. valmistettu puusta, metallista tai muovista. Mitä epätavallisempi muotoilu, sitä korkeampi hintalappu. Pienellä omalla aloitteellasi voit kuitenkin luoda mallin, joka sopii täydellisesti puutarhaan ja budjettiin.

Koko nostetun sängyn projektia ei tarvitse kehittää tai rakentaa alusta alkaen. Vaikka on olemassa hienoja ideoita itse tehdyille korotetuille vuoteille, valmiiden mallien ja aloitteiden yhdistelmä on usein helpompi valinta.

Värikäs korotettu sängyn muotoilu leikkisällä ilmeellä on mukava idea erityisesti lapsiystävälliseen puutarhaan. Sateenkaari, kimalaiset ja Co. voidaan maalata suoraan pinnoitteelle. Puiset verhoukset voidaan rakentaa vanhoista lavoista, mikä on kustannustehokasta ja samalla kestävää. Yksilölliseen tyyliin voit myös käyttää mosaiikkikiviä koristeiden tai jännittävien kuvioiden luomiseen.

Johtopäätös nosti sängyn

Korotetut sängyt ovat hyödyllisiä sekä puutarhurille että kasveille. Ne vaikuttavat aktiivisesti siihen, että saavutetaan parempi hedelmien ja vihannesten sato. Ne ovat koristeen sängyn peruskivi, ja ne ovat suuri katseenvangitsija. Lisäksi suuri valikoima ja joustavat sovellusvaihtoehdot tekevät korotetuista sängyistä todellisia monipuolisia joka puutarhassa.

Kuva: [sähköposti suojattu] – garden -883095_1280