Puutarhasuunnittelu: ideoita ja inspiraatiota täydelliseen puutarhaan

Puutarhasuunnittelu on suuri ilo useimmille ihmisille. Jokainen, joka omistaa oman kiinteistön tai on vuokrannut puutarhan, yleensä myös ajattelee puutarhan suunnittelua. Puutarhan laajentamiseen on monia ideoita. Puutarhafanit, jotka tuntevat puutarhansa tyylin, voivat ryhtyä luovaan työhön ja luoda harmonisen ja kauniin puutarhamaiseman. Olemme tiivistäneet lyhyesti vinkkejä, suunnitteluideoita ja inspiraatiota täydellisen puutarhan suunnitteluun.

Reittien laajentaminen puutarhassa

Puutarhapolut ovat välttämättömiä ja voivat olla tärkeä osa puutarhan onnistunutta suunnittelua. Luovalla puutarhasuunnittelijalla on lukemattomia mahdollisuuksia sisällyttää kauniita polkuja puutarhan kuvaan. Laatat, päällystyskivet, betonikivet, luonnonmateriaalit, kuten sora ja siru sekä luonnonkivet ovat suosituimpia rakennusmateriaaleja, joita käytetään puutarhapolkujen luomiseen.

bernswaelz@üixaby.de - puutarha -1123317_1280

Puusta valmistetuilla poluilla on myös paljon charmia ja ne ovat erityisen koristeellisia puutarhassa. Eri materiaaleja voidaan helposti yhdistää, kun polkuja laajennetaan. Teräksen ja puun vuorovaikutus luo usein yhtenäisen kuvan. Kun teet puutarhan polkujen luomiseen tarvittavia töitä, on suositeltavaa kysyä neuvoa toisiltasi.

puutarhan suunnitteluideoita maisema kesäkukat penkki puutarhapolut

Puutarhan vesimuodostumat: biotooppi tai uimalampi

Biotooppi puutarhassa, jossa on sammakkoja ja sudenkorentoja, runsaasti ruokoita ja reheviä lumpeita, on upea katseenvangitsija. Täällä on hyvin yksilöllisiä suunnitteluvaihtoehtoja. Jos puutarhan eläinten ja kasvien mukautettu elinympäristö on kuitenkin liian kallis, sinulla on mahdollisuus integroida vesi tai vesialueet puutarhaan, jossa on pieniä puroja, suihkulähde tai uimalampi.

Puutarhasuunnitteluideoita Puutarhalampi luo vesiruusuja lotus

Kiinnitä huomiota yiniin ja yangiin, kun suunnittelet puutarhaasi

Puutarhan vesialueen osuus on otettava huomioon. Yinin ja yangin lain mukaan vedenpinta, joka on liian suuri suhteessa taloon ja puutarhaan, voi näyttää liian tummalta, pehmeältä ja kylmältä. Siksi vesistön tulisi olla kauniiden kasvien ympäröimä energiatasojen tasapainottamiseksi. Yinin ja Yangin mukaan lootuskukat ovat esimerkiksi kesän kukkia. He edustavat ystävyyttä, rauhallisuutta, rauhaa ja harmoniaa, eikä niitä pitäisi puuttua missään puutarhalammessa.

Portaat puutarhassa: katseenvangitsija puhtaan käytännöllisyyden sijaan

Puutarhaportaiden puhdas toimivuus on yleensä haitallista puutarhan kauniille estetiikalle. Puutarhan portaat voivat sen sijaan olla todellisia katseenvangitsijoita ja jopa kokemuksia. Betonilohko antaa puutarhan portaille ja sisäänkäyntiportaaleille jaloa ja korkealaatuista ulkonäköä ja ovat vaihtoehto puulle. Taitava käsittely mahdollistaa myös puun houkuttelevan ilmeen siirtymille ja portaille puutarhassa.

Puutarhan suunnitteluideat Puutarhaportaat Luonnonkivet puu

Käytä puutarhan valoa oikein

Puutarhavalaisimella on suuri rooli puutarhan täydellisessä suunnittelussa. Taitavasti sijoitetut kohdevalot voivat uida puutarha -alueen lumoavassa valossa. Veden kohdevalot ovat erityisen idyllisiä ja romanttisia. Kun nämä yhdistetään valoisiin lattiapäällysteisiin tai moderneihin optisiin kuituihin, luodaan vastustamaton puutarhailmapiiri. Valodiodit soveltuvat hyvin myös puutarhaan. Valon tehokkaalla puutarhasuunnittelulla ei juuri ole rajoja. Taskulamput, sauvavalot, palokupit ja lyhdyt ovat myös monipuolisia puutarhan valaistukseen.

 puutarhan suunnitteluideoita valaistus soihtu keiju valot