Puutarhasuunnittelu ja maisemointi Henri Matissen innoittamana

kuvitus henri matisse inspiraatiota maisema abstrakti

Puutarhasuunnittelu ja maisemointi – Entä jos taiteilija Henri Matisse olisi maisema -arkkitehti?

Varhaisessa elämässään teki Henri Matisse maalattu perinteisellä tavalla. Vuonna 1941 leikkaussali sitoi hänet vuoteeseensa, eikä hän enää pystynyt maalaamaan siveltimillä. Siksi hän alkoi käyttää saksia.

Hän leikkasi värillistä paperia ja loi erilaisista kappaleista ns. Rohkeiden muotojen ja värien käyttö on olennaista hänen työssään. Niiden vuorovaikutus ja tila säilyvät.

Lihavoituja muotoja voitaisiin leikata käyttämällä lisäkortteja ja / tai paperia. Voit sitten jakaa ne puutarhan eri osiin. Pelaa sitten heidän kanssaan muuttamalla niiden kokoa ja muotoa. Pienellä kärsivällisyydellä saavutat muotoilun, joka sopii sinulle ja Matissen rohkeudelle täydellisesti.

Haluatko tietää enemmän tämän tyyppisen suunnittelun käytännön toteutuksesta? Tässä on sinulle muutamia suunnitteluesimerkkejä, jotka voidaan selvästi jäljittää Matissen vaikutukseen.

Tässä näemme lähes kaksiulotteisen suunnittelun yksinkertaiset muodot. Voit saavuttaa tämän vaikutuksen myös kollageenilla. Suorakulmiot saavuttavat saumattoman tasapainon keskenään ja ne voidaan integroida suurempiin maisemiin.

Puutarhainspiraatio Henri Matisse’n taiteesta

puutarhanhoito ja maisemointi henri matisse

Eikö olisi paljon helpompaa maalata muodot paperille tai pahville sen sijaan, että kaikki olisi asetettava suunnitelmaan? Näin saat tunteen niiden koosta ja suhteesta toisiinsa sekä painosta suunnittelussa.

 Puutarhaideoita modifioitu nykytaiteesta

puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse takapiha nurmikko puulattia

Leikattuaan muotoja Matisse järjesti ne useita kertoja eri tavoilla, kunnes saavutti tyydyttävän tuloksen. Joskus hän vietti kuukausia sen tekemiseen. Teokset kiinnitettiin seinään, jotta hän näki tulokset.

Miksi et tee sitä kuten hän? Kun olet leikannut muodot, ripusta ne seinälle hetkeksi. Tee joitakin muutoksia saksilla sen sijaan, että teet kalliita, perustavanlaatuisia muutoksia maisemaan, kun olet tehnyt sen.

Pyri täydellisyyteen!

moderni puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse takapihalla

Mattissen teosten värit ovat erittäin voimakkaita. Tunne mittasuhteista ja tasapainosta joissakin hyvin yksinkertaisissa kuvissa on yksinkertaisesti upea.

Sama vaikutus voidaan nähdä monissa nykyaikaisissa puutarhoissa.

Muotot ovat hyvin yksinkertaisia, melkein kuin pohja. Mutta jotenkin yksittäiset muodot sopivat hyvin toisilleen

rentoutumisnurkkaus puutarhan puutarhanhoito ja maisemointi henri matisse

Matissen tunnetuin kollaasi on nimeltään “Etana”. Se on erittäin suuri, 3 x 3 metriä. Koon ja muotojen harmoninen käsittely ennalta määrätyissä puitteissa on hämmästyttävää. Tämä muotoilu ei vain toimi hyvin, vaan on myös varsin mukava.

Etana, Henri Matisse

kuvitus henri matisse inspiraatio maisema abstrakti taide

Tämän nykyaikaisen suunnittelun eri muodot olisivat näyttäneet liian nopeasti täynnä, mutta itse asiassa niiden ulkonäkö on melko harmoninen. Kaikki palaset sopivat upeasti yhteen.

Matisse rakasti kaarevia muotoja. Suuri osa hänen hahmoistaan ​​on ihmisiltä. Nämä esiintyvät upeassa sarjassa “Blue Nude”. Ne rajoittuvat lähes vain ääriviivoihin, ja sinulla on tunne, että he tanssivat paperilla.

“Blue Nude” vuodelta 1952

taiteilija henri matisse inspiraatiota

Kaaret ja kaaret ovat vaikea aihe puutarhan suunnittelussa, koska puutarhat näyttävät useimmiten olevan suorakulmaisen kehyksen sisällä. Upeat lasimuodot noudattavat Matissen esimerkkiä ja tekevät huoneesta erinomaisen liikkeen. Mikään siinä ei muuta sitä tosiasiaa, että kaikki on loistava yksikkö.

Muotoja, jotka luovat “joustavan” ilmeen

moderni puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse nurmikko

”Lagoon” on toinen esimerkki Matissen rakkaudesta kaarevien muotojen käyttöön kollaaseissaan. Siellä aistilliset violetin, mustan ja valkoisen muodot näyttävät esiintyvän. Nämä puolestaan ​​toimivat upeana taustana siniselle ja vihreälle. Koko asia olisi voitu purkaa hyvin nopeasti ja näyttää innokkaalta luodulta. Mutta myös täällä Matisse on osoittanut kykynsä saada kaikki upeaseen tasapainoon ja sopivimpiin mittasuhteisiin.

Tasapaino ja sopivat mittasuhteet – kauneuden symboli

moderni puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse rasenf laatat talvipuutarhapolku

Tämän pikkukiviradan kaareva muoto näyttää kauniilta samasta syystä. Se on sopusoinnussa muun huoneen kanssa. Kivilohkojen asettaminen polulle on loistava harjoitus kollageenin käyttämiseksi suunnitteluprosessissa.

Tärkeintä on, että voit oppia Matisselta, miten eri muotoja voidaan käyttää eri kehyksissä. Tutkimalla huolellisesti sen kollageenia voimme oppia myös yksinkertaistamaan suunnittelua luomalla tasapainon ja tasojen rakenteen hajottamatta kaikkea liikaa yksityiskohtia.

Eri muotoja eri kehyksissä

moderni puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse puutarhavalaistus

Tässä puutarhassa kaikki saattoi tuntua täytetyltä eri muotojen ja materiaalien vuoksi. Mutta näin ei ole. Sen sijaan se näyttää vain upealta.

 Kaikki alueet näyttävät liittyvän toisiinsa

modernit puutarhaideat puutarhan suunnittelu ja maisemointi henri matisse inspiraatiota

Joten jos aiot tehdä tai suunnitella puutarhan uudelleen, tartu saksiin ja katso sivua Matisse -kirjasta

taide henri matisse inspiraatio maisema abstrakti