10 lajia kurpitsaa, jotka sinun pitäisi ehdottomasti tietää

Kurpitsat ovat selvästi yksi suosituimmista syömisen ja koristamisen hedelmistä syksyllä ja talvella. Ne ovat juuri palannut sesonkiaikana, ja niitä voi nähdä lähes kaikkialla supermarketeissa ja kauppojen ikkunoissa. Niin muodoltaan, väriltään ja kooltaan vaihtelevat kurpitsat tarjoavat runsaasti inspiraatiota paitsi koriste -faneille myös ammattilaisille ja harrastajille. Koska sillä ei voida toteuttaa vain tunnelmallisia syksyisiä järjestelyjä. Herkullisia ruokia valmistetaan myös arvokkaiden syksyn lahjojen kera. Siksi esittelemme sinulle tänään 10 suosituinta kurpitsalajia. Jotkut niistä sopivat vain koristeluun ja toiset myös ruoanlaittoon. Uppoudu kurpitsien upeaan maailmaan!

Käytä suosituimpia kurpitsan lajikkeita monin eri tavoin

parhaat kurpitsan lajikkeet syksyn koristeluun

Suositut syötävät kurpitsalajikkeet

Maailmassa on yli 800 kurpitsalajia, ja onneksi löydät joitain niistä myös täältä. Seuraavat kolme lajiketta ovat selvästi tunnetuimpia ja valmistetuimpia. Ne kaikki sisältävät terveellistä beetakaroteenia, runsaasti kuitua ja paljon mineraaleja, kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa.

Kurpitsat ovat myös erittäin vähäkalorisia ja sopivat täydellisesti keittojen, patojen, kakkujen ja jälkiruokien valmistukseen.

# 1 Hokkaido -kurpitsa

syötävät hokkeido -kurpitsat

Pyöreät, oranssinväriset kurpitsat Japanista ovat jo kauan sitten saapuneet Saksaan ja niistä on tullut olennainen osa syksyn ruokalistaa. Ne muistuttavat suuria sipulia ja ovat suhteellisen pieniä muihin kurpitsiin verrattuna. Niiden massa maistuu hieman pähkinäiseltä ja sopii hyvin muiden vihannesten sekä kanan, kalan ja lihan kanssa. Suosikki valmistusmenetelmämme on: herkullinen kurpitsakeitto kookosmaidon kanssa!

Lisävinkki: Älä kuori Hokkaidon kurpitsaa. Niiden iho on melko ohut ja antaa lautaselle vielä enemmän pähkinäistä pizzazzia.

# 2 Butternut squash

butternut kurpitsa syötävät kurpitsan lajikkeet

Voi-makuinen butternut-squash on yhtä suosittu. Siinä on erottuva päärynän muotoinen siluetti ja se on yleensä kellertävää. Yksi sen suurimmista eduista ruoanlaitossa on, että siinä on hyvin vähän siemeniä ja paljon massaa. Aivan kuten Hokkaidossa, kurpitsaa voi nauttia sekä kypsennettynä että raakana. Se maistuu vieläkin paremmalta kypsymättömänä. Mitä kypsempi hedelmä tulee, se saa hieman tummemman värin ja voi muuttua vaaleanruskeaksi.

# 3 muskottipähkinä squash

muskottipähkinä kurpitsa syötävät kurpitsan lajikkeet

Muskotti de Provencea kutsutaan myös muskottipähkinäkurpitsaksi, ja se on yksi suurimmista tunnetuista kurpitsista. Sen massalla on hieman hapan muskottipähkinän maku, mutta se on myös erittäin mehukas ja aromaattinen ja sopii erityisen hyvin eksoottisiin ruokiin. Tämäntyyppinen kurpitsa voidaan tunnistaa heti sen erityisestä kylkiluun muodosta. Muskottipähkinän kurpitsaa on monia värejä, keltaisesta ja oranssista vihertävään ja sinisestä tummempiin harmaan sävyihin.

Tunnettuja kurpitsan lajikkeita koristeluun

Vaikka kaikki kurpitsat tekevät upeita syksy- tai Halloween -koristeita, on joitain puhtaasti koristeellisia kurpitsia. Näitä ei pidä käyttää, koska ne sisältävät suuren määrän kurkurbitasiinia. Nämä katkerat aineet voivat aiheuttaa pahoinvointia ja ripulia. Ne ovat epäterveellisiä ja jopa melko haitallisia ihmisille.

Puhtaat koristeelliset kurpitsat

Seuraavia kahta kurpitsalajia pidetään usein suosituina syksyn koristeina ikkunalaudoilla ja kauppojen ikkunoissa. Ne tunnetaan erikoisliikkeissä nimellä “Indian Mix”. Ne näyttävät söpöiltä ja erittäin koristeellisilta. Kuten jo mainittiin, näitä on vain ihailtava eikä niitä saa syödä!

# 4 Crown Pumpkins – Shenot Crowns

Kurpitsan lajikkeet Shenot Crowns Koristeelliset kurpitsat

Pienet, kruununmuotoiset hedelmät löytyvät lämpimistä kellertävistä ja vihreistä sävyistä. Niillä on pitkä säilyvyysaika, ja ne voidaan järjestää taitavasti missä tahansa yhdessä muiden luonnonmateriaalien kanssa tyylikkäinä syksyn koristeina.

# 5 Kynnetyt kurpitsat – syksyn siivet

Pumpkins Koristeelliset Pumpkins Autumn Wings

Sama koskee heidän pitkänomaisia ​​kollegoitaan. Valkoiset, vihertävät, raidalliset tai ilman Raidalliset syksynsiipien koristekurkut näyttävät uskomattoman tehokkailta. Laita ne korikoriin tai vain hajallaan ikkunalaudalle. Heistä tulee heti todellinen katseenvangitsija huoneessa.

Koristeelliset syötävät kurpitsat

Toisin kuin syötäväksi kelpaamattomat koristeelliset kurpitsat, seuraavat kurpitsatyypit eivät sovellu vain koristeluun vaan myös kulutukseen. Ne sisältävät terveellisiä elintärkeitä aineita ja maistuvat hyvältä.

# 6 Patisson -kurpitsat

kurpitsan lajikkeet patisson kurpitsat oranssi

Nämä kurpitsat näyttävät pieniltä levyiltä tai joskus kelloilta, ja niitä löytyy sekä keltaisena että oranssina sekä vihreänä tai valkoisena. Jos valmistat tämän riittävän aikaisin, voit myös syödä kulhon. Jos annat sen seistä pidempään, voit nauttia upeasta syksyn koristuksesta ja myöhemmin lisätä sen herkulliselle kerma keitolle tai runsas pata ilman kulhoa.

“Patisson Custard White” kurpitsat

valkoiset patisson -kurpitsan lajikkeet

Patisson -kurpitsan lajikkeet näyttävät vielä koristeellisemmilta raidoilla

patisson -kurpitsan lajikkeet keltainen valkoinen

# 7 Roter Türban, piispan hattu

Punainen turbaani kurpitsa syötävä kurpitsan lajikkeet

Tämä erottuva kurpitsa on yksi niin kutsutuista Türban-kurpitsista. Toisaalta se näyttää jättimäiseltä sieneltä ja toisaalta piispan hatulta, minkä vuoksi se sai nimensä. Joillakin tämän lajikkeen kurpitsilla on jopa pieniä syyliä iholla.

# 8 Makea nyytti

Syötävät kurpitsan lajikkeet Sweet Dumpling kurpitsa

Hieman kylkiluiset ja ihanan raidalliset nämä upeat kurpitsat eivät ole hämmentäviä. Ne maistuvat hieman makeilta, kuten kastanjat. Voit paitsi paistaa, hautua tai keittää näitä, mutta myös nauttia niistä raakana salaateissa. Upeaa!

# 9 Vauva Boo

Kurpitsan lajikkeet syötävät Koristeelliset kurpitsat Baby Boo

Valkoiset kurpitsat ovat olleet trendikkäitä jo jonkin aikaa, erityisesti koristeluissa. Hienot, valkoiset Baby Boo -kurpitsat ovat kaikkien pöytäkurpitsien pienimpiä edustajia. Nämä maistuvat hedelmäisiltä ja pähkinäisiltä samaan aikaan ja rikastavat patoja, vuokoja, jälkiruokia jne. Ainutlaatuisella maullaan.

# 10 Jack be Little

Mini Jack -kurpitsalajikkeet

Suloinen mini -kurpitsa, joka sopii mihin tahansa! Se maistuu samanlaiselta kuin Hokkaido, mutta hieman jauhoinen. Kulho syödään myös. Tästä kurpitsasta tulee maukas paistetun perunan korvike uunissa tai pannulla erittäin nopeasti ja helposti. Yhtä hyvä idea on täyttää se jauhelihalla, paistaa ja maustaa parmesanilla.

Nauti kurpitsan kaudesta täysillä ja hyödynnä se! Tunnelmallisia syksyn järjestelyjä, herkullisia keittoja tai ruokia – mikään näistä ei ole ongelma näille upeille monipuolisille.

Tutustu vielä useampiin kurpitsalajeihin ja hyödynnä näiden ainutlaatuisten hedelmien runsaus!

kurpitsan lajikkeet syötävät kurpitsat koristeelliset kurpitsat