7 nopeasti kasvavaa pensasta puutarhaan

Oma puutarha – todellinen siunaus ja todellinen rauhan paratiisi. Voit ladata akut päivittäin yksin tai rakkaidesi kanssa ja rentoutua stressaavasta arjesta. Rehevän vihreät, värikkäät, tuoksuvat kukat, lintujen meditatiivinen sirinä – yksinkertaisesti fantastista. Hyvä puutarhan suunnittelu ei kuitenkaan synny itsestään. Tietysti se vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta on olemassa joitakin tapoja, jotka voivat johtaa siihen hieman nopeammin. Nopeasti kasvavat pensaat ovat yksi niistä. Sen lisäksi, että ne saavuttavat enimmäiskorkeutensa paljon nopeammin kuin muut puut, ne ovat myös periaatteessa paljon kestävämpiä ja helpommin hoidettavia. Monet niistä sopivat myös eläviksi yksityisnäytöiksi, ja niissä on upeita kukkia tai värittävät lehtensä kauniilla sävyillä syksyllä. Tässä on TOP 7 nopeasti kasvavaa pensaasi puutarhaasi.

Kolkwitzia (Kolkwitzia amabilis)

Kolkwitzian nopeasti kasvavat pensaat

Helposti hoidettava, nopeasti kasvava kukkiva pensas, helmiäinen pensas tekee vaikutuksen suihkulähteellä, jossa on vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka täyttävät nimensä. Se kukkii myöhemmin kuin monet muut (myöhään keväästä kesään – joillekin alueille kesäkuuhun asti), ja se on täydellinen pakollinen kukka -katsojille.

Silmiinpistävän syvänvihreät lehdet jatkuvat kesään ja muuttuvat sitten punertaviksi syksyllä. Tämä nopeasti kasvava pensas sopii täydellisesti yksinäiseksi tai kukkivaksi suojaksi.

Panicle -hortensiat (Hydrangea paniculata – Grandiflora)

Hydrangea paniculata Grandiflora

Panicle -hortensia on kestävä ja helpoin kaikista hortensioista kasvaa. Se on myös erittäin mukautuva. Kasvilla on pystysuorat, leviävät oksat ja se on erittäin vankka kasvi. Kukat ilmestyvät heinäkuusta syyskuuhun, jolloin harvat muut pensaat kukkivat. Suuret munanmuotoiset lehdet muuttuvat syksyllä houkuttelevan keltaiseksi. Panicle -hortensiat toimivat hyvin suojauksena tai ryhmittymänä metsäpuutarhaan. Niitä voidaan leikata voimakkaasti myöhään talvella tai keväällä, koska ne kukkivat kuluvan kauden uudelle kasvulle eivätkä edellisenä vuonna muodostuneille puisille varsille. Nämä hortensiat ovat auringonkestävämpiä kuin muut lajikkeet, mutta mieluummin aamu- ja ilta -aurinko. Ne ovat matalajuurtisia ja hyötyvät ohuesta komposti- tai multakerroksesta.

Putken pensas / maanviljelijän jasmiini (Philadelphus coronarius)

philadelphus coronarius nopeasti kasvavat pensaat

Pyöreä pensas hydrangea -suvusta, jossa on jäykät, suorat, kaarevat oksat. Se kasvaa tiheäksi ja oksaksi, joten se on ehkä leikattava muotoon. Istuta auringossa osittain varjoon. Sietää monenlaisia ​​maaperätyyppejä, mutta suosii kosteaa, hyvin valutettua maaperää. Se kestää kuivuutta ja tuulta. Vaikka viljelijän jasmiini kukkii kauniisti ja sen tuoksu on päihdyttävä, pensas on melko huomaamaton loppuvuoden ajan. Suunnittele siis puutarhan suunnittelu vastaavasti. On suositeltavaa istuttaa kasvi terassin lähelle, jotta tuoksusta voi nauttia etenkin illalla. Se on erinomainen lisä mökin puutarhaan tai sitä voidaan käyttää missä tahansa suojauksena ja yksityisyyden suojana.

Weigelia (Weigelia)

weigelia vaaleanpunaiset kukat nopeasti kasvava pensas

Nopeasti kasvavina pensaina weigelia on todellinen puutarhasuunnittelun suosikki muinaisista ajoista. He kuuluvat kuusamaperheeseen. Vaikka nämä pensaat haalistuivat hetkeksi taustalle, uudet Weigela-lajikkeet tekevät nyt ansaitun paluun, mikä tekee niistä suositun valinnan koristeellisessa maisemoinnissa. Aasiasta kotoisin olevat weigelia -pensaat ovat melko tiheitä ja kasvavat usein 30–60 cm vuodessa. Parhaiten istutettu varhain keväällä tai myöhään syksyllä, niillä on kirkkaan vihreät lehdet ja hienot kukat, jotka voivat houkutella mehiläisiä ja perhosia puutarhaan, kun ne kukkivat alkukesästä.

Privet (Ligustrum vulgare)

Privet pensas kasvaa nopeasti

Nämä pensaat voivat tehdä luonnollisen yksityisyyden aidan niille, jotka etsivät pihaansa suojaisasta ympäristöstä. Monet lajeista eivät ole erityisen koristekasveja. Ne ovat joko ikivihreitä tai lehtipuita, tiheitä, soikeita tai pyöreitä, kiiltävän vihreitä lehtiä lajikkeesta riippuen. Pienet, putkimaiset kukat kukkivat paniclesissa alkukesästä ja tuoksu on voimakas, joista jotkut eivät pidä. Pyöreät, mustat hedelmäklusterit seuraavat kukkia. Privet -puilla on nopea kasvu ja ne voidaan istuttaa keväällä tai syksyllä.

Buddleia (Buddleja)

Buddleia nopeasti kasvavat pensaat

Buddleia on selvästi yksi nopeasti kasvavista pensaista, joiden korkeus on noin 3 metriä. Se kestää kuivuutta ja voi kasvaa useimmissa maaperätyypeissä, kunhan ne ovat hyvin kuivattuja. Ihanteellinen auringolle tai osittain varjossa, eikä sitä tarvitse leikata. Pensas reagoi usein hyvin raskaaseen karsimiseen keväällä, koska uusi kasvu edistää enemmän kukintoja. Buddleia on täydellinen mökkipuutarhoihin tai epävirallisiin pensasaidoihin. Kukat houkuttelevat mehiläisiä ja perhosia, ja niitä suositellaan myös luonnonvaraisiin puutarhoihin. Kasvi on lehtipuu, mutta pitää lehdet usein talvella.

Forsythia (Forsythia spp.)

forsythia nopeasti kasvavat pensaat keltaisia

Toinen lehtipuinen, keskikokoinen pensas, joka kasvaa noin 150-200 cm korkeaksi ja on ihanteellinen pensasaidoille ja puoliluonnollisille puutarhoille. Forsytiat kasvavat hyvin myös rannikkoalueilla, useimmissa maaperätyypeissä, kunhan ne ovat hyvin valutettuja. Ne viihtyvät auringossa tai osittain varjossa suojaisissa paikoissa. Varhain keväällä on runsaasti keltaisia ​​putkimaisia ​​kukkia. Tästä syystä ne ovat ihanteellisia lisäämään raikasta, aurinkoista väriä puutarhaan.

Rikasta puutarhakeidas kukilla ja hedelmillä nopeasti kasvavilla pensailla! 

puutarhanhoitovinkkejä nopeasti kasvavien pensaiden istuttaminen

Entä upea tulipalo?? 

palo piikki nopeasti kasvavia pensaita

Yleinen karapensas lumoaa kaikki vaaleanpunaisilla kukillaan 

yhteinen kara pensas kukkivat pensaat

Upea vyön kukinta on myös yksi suosituimmista nopeasti kasvavista pensaista

vyö kukka loropetalum chinense nopeasti kasvavat pensaat

Musta vanhin on yksinkertaisesti klassikko 

musta vanhin nopeasti kasvavia pensaita

Sama koskee ruusupensaita 

nopeasti kasvavat pensaat ruusut

nopeasti kasvavat pensaat puutarhan suunnittelu Viburnum dentatum lumipallo


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80