7 puutarhan suunnitteluvinkkiä aloittelijoille – miellyttävä ja käytännöllinen

puutarhasuunnitteluvinkit aloittelijoille eksoottinen etupiha

7 puutarhan suunnitteluvinkkiä aloittelijoille – miellyttävä ja käytännöllinen

Voisit asua uudessa talossa, jossa on tyhjä puutarha. Tai sinulla voi olla vanhempi koti, jossa on uusittu maisema. Jos aloitat heti ensimmäisen puutarhan suunnittelun, tässä on seitsemän olennaista kohtaa maisemoinnille aloittelijoille.

Jos et ole koskaan käsitellyt maisemasuunnittelua aikaisemmin, saatat hukkua kaikkiin valintoihisi. Mutta samat periaatteet, jotka määrittelevät sisustuksesi, tulisi koskea myös puutarhasi suunnittelussa. Täältä olemme keränneet ideoita maisemasuunnitteluun aloittelijoille.

Kaunis luonto – erilaisia ​​kukkia, kasvilajeja ja polkuja

puutarhan suunnittelu vinkkejä värikkäitä kasveja kukkia

Idea 1

Tee luettelo tarpeista ja toiveista. Tarvitsevatko lapsesi leikkipaikan? Haluatko kasvattaa vihanneksia? Haluaisiko perheesi kokoontua aurinkoterassille tai kuistille? Tee pihapiirrosta käsin; se on loistava tilausperiaate maisemasuunnittelulle aloittelijoille. ‘Nämä eivät ole pääsuunnitelmia, vain ideoita’, sanoo Marianne Lipanovich, suuren puutarhamallin kirjan (Oxmoor House, 2008) kirjoittaja. ” Mitä tein etupihan suunnittelussa, oli kirjaimellisesti joitakin viivoja ja joitain ympyröitä, mutta mieheni sai suunnitelman ja jatkoimme muodollista suunnittelua. Voit helposti pitää hauskaa ideoilla ilman paljon aikaa ja sitoutumista. “

Tälle etupihalle on ominaista järjestys ja kauneus

puutarhan suunnitteluvinkit aloittelijoille kaunis

Idea 2

Tutki auringon ja tuulen kuvioita. Haluaisit pation talon länsipuolelle, mutta se saa paljon iltapäivän aurinkoa, mikä tarkoittaa, että elokuun aterian aika ei ole rentouttava – vain kuuma. Ja tuuli nurkan takana sammuttaa nopeasti tulipalon. Nämä ovat yleisiä maisemasuunnitteluvirheitä aloittelijoille. Suunnittelussa on otettava huomioon kaikki tekijät – mitä aurinko ja tuuli tekevät eri aikaan päivästä ja vuodesta. “Tarvitset ratkaisuja ongelman lievittämiseksi”, Lipanovich sanoo.

Satumainen tunnelma ulkona

puutarhan suunnitteluvinkit aloittelijoille vesi

Idea 3

Ennen kuin aloitat maisemoinnin, elä hetki. Nopeiden päätösten tekeminen voi johtaa valintoihin, jotka eivät toimi pitkällä aikavälillä. “Pihallamme on tiettyjä alueita, joilla menemme ja missä istumme, en olisi uskonut, että kun ostimme kiinteistön”, Lipanovich sanoo.

Kirkkaat värit ja erilaiset kasvit puutarhassa

puutarhan suunnitteluvinkit aloittelijoille eksoottisille kasveille

Idea 4

Pieni alku. Koti- ja puutarha -TV -ohjelmat paljastavat salaisuuksia ja ideoita puutarhan kaunistamiseen vain kolmessa päivässä. Osa tätä prosessia on hitaasti suunnitelman laatiminen ja prosessista nauttiminen. Aloita pienestä kukkapenkistä. Mene ulos ja työskentele sen kanssa tunnin tai kaksi, jos sinulla on vapaa -aikaa ja olet vähän huolissasi kaikista tehtävistä. ‘Ota aikaa nähdäksesi kuinka asiat sujuvat. Kasvit kasvavat ja reiät täytetään ja ihmiset unohtavat sen.

Värikäs luonto korkeita puita

puutarhan suunnitteluvinkit aloittelijoille punaiset siniset kasvit

Idea 5

Työskentele keskipisteen ympärillä. Kaikilla hyvällä puutarhasuunnittelulla on keskipiste tai sarja keskipisteitä, ja maisemasuunnittelun luominen on helppo periaate. Se voi olla veistos tai upea kasvi, puu tai sarja pensaita. “Tarkoitus on saada huomiosi ja vetää sinut maiseman poikki”, Lipanovich sanoo.

Kaupunkiympäristö – kaupungin puisto

puutarhajärjestely suunnitteluidea maisema kävellä

Idea 6

Keskity mittakaavaan ja säätöön. Se on herkin periaate maisemasuunnittelussa aloittelijoille, mutta mittakaava ja säätö antavat pihallesi yhtenäisen ilmeen. Rakennusta vastapäätä tai kukkapenkin takana olevien korkeiden kasvien koossa, muodossa ja värissä on poikkeamia. “Haluat toistaa joitain elementtejä, olipa kyseessä tietty kasvi, hallitseva väri tai jopa muoto, joten yhteenkuuluvuus tuntuu”, Lipanovich sanoo. “Mutta et myöskään halua sen olevan yksitoikkoista ja tylsää, joten yritä lisätä satunnainen elementti, joka on erilainen kuin maisema ja joka erottuu.”

Vaihtelut rakennusta vastapäätä tai kukkapenkin takana olevien korkeiden kasvien koossa, muodossa ja värissä

Puutarhasuunnitteluvinkit aloittelijoille

Idea 7

Ole avoin muutokselle. Ole rehellinen siitä, mistä pidät eniten – ja mistä pidät. “Olen vuosien varrella huomannut, että pidän jostakin todella ja että se ei enää heijasta minua, joten poistan sen”, Lipanovich sanoo.

 Integroitu uima -allas takapihalla 

puutarha -allas integroitu idea piha -taloSuunnitelma puutarhaan

Maisemasuunnittelu

Puutarhasuunnitteluvinkit aloittelijalle