Elävät kivet – näin huolehdit kunnolla näistä todellisista luonnon ihmeistä

Mehikasvit ovat ehdottomasti kaikki viime aikoina. Näiden helppokäyttöisten kasvien ihana ja ennen kaikkea poikkeuksellinen edustaja ovat elävät kivet (litit). Niitä ei kutsuta turhaan, koska ne näyttävät yllättäen täsmälleen pyöristetyiltä kiviltä, ​​eikä niitä voi tuskin erottaa luonnollisessa ympäristössään. Etelä -Afrikan eksoottiset lajit tekevät vaikutuksen epätavallisella muodollaan, äärimmäisen helpolla hoidollaan ja kauniilla valkoisilla ja keltaisilla kukkillaan, jotka yleensä ilmestyvät syksyllä. Jos haluat nauttia niin tehokkaasta mehevästä kasvista, opit seuraavilla riveillä, kuinka sinun pitäisi huolehtia siitä oikein.

Elävät kivet ovat kotoisin Etelä -Afrikasta

meheviä eläviä kiviä

Mitä paikkaa ja maaperää elävät kivet rakastavat?

Omituiset mehikasvit kuuluvat paksulehtisiin kasveihin ja niillä on ihana ominaisuus varastoida paljon vettä omaan kehoonsa. Täällä epätavallisen paksut lehdet ovat itse asiassa kasvien ruumiin roolia ja voivat olla jopa kolme senttimetriä korkeita.

Elävät kivet rakastavat aurinkoisia ja lämpimiä paikkoja, joissa lämpötila ei laske alle 10 celsiusastetta edes talvella. Säännöllinen istutusmaa ei ole hyvä idea tämän tyyppiselle mehukkaalle. Tarvitset mieluummin mineraalialustan, joka on hyvin läpäisevä ja mahdollisimman kalkkivapaa. Kookosmaa, hohkakivet ja kaktusmaat hiekkaan sekoitettuna ovat myös onnistunut valinta. Yleensä maapallon pitäisi olla humus- ja ravinteikasta. Vesi ja liiallinen kosteus voivat vahingoittaa kasveja.

Lyhyiden lehtien välillä on aina ominainen aukko

elävät kivet sekoittuvat

Kuinka kastella ja lannoittaa eläviä kiviä??

Lithopsilla on hanan juuret, jotka kasvavat syvälle. Siksi sinun on istutettava kasvit syvempiin kukkaruukkuihin ja kasteltava niitä säästeliäästi. Jos vesi pysyy raossa pidempään tai tapahtuu vettä, tämä voi hyvin todennäköisesti aiheuttaa mätänemistä. Myös ylimääräistä vettä kylvökoneessa tulisi välttää. Voit jopa lopettaa kastelun lepoaikana lokakuusta helmikuuhun. Elävät kivet ovat niin säästäviä ja helppohoitoisia, että ne tuskin tarvitsevat lannoitetta. On suositeltavaa antaa keväällä kaktuslannoitetta joka toinen vuosi. Tämä riittää ehdottomasti Etelä -Afrikan mehikasveillesi menestymään optimaalisesti.

Näitä ihania mehikasveja on erilaisia

ihania meheviä eläviä kiviä

Istuta ja levitä eläviä kiviä asianmukaisesti

Nämä mehikasvit kasvavat suhteellisen hitaasti ja istutetaan yleensä kahden tai kolmen vuoden välein. Kuten aiemmin mainittiin, sinun kannattaa mieluummin syvempiä kukkaruukkuja, jotta juurilla on tarpeeksi tilaa kasvaa. Jos kasvi on levinnyt niin paljon, että uusia päitä ei mahtu altaaseen, sinun on päätettävä istutuksesta. Tämä on parasta tehdä keväällä, heti tauon jälkeen. Optimaalisen vedenpoiston saavuttamiseksi voit laittaa kiviä kukkaruukun pohjalle ja laittaa mineraalialustan päälle. Maan tulisi olla hieman kostutettu, mutta ei missään tapauksessa märkä.

Elävien kivien lisääntyminen tapahtuu optimaalisesti siemenillä. Nämä puristuvat hyvin kevyesti kohtalaisesti kostutettuun alustaan, mutta eivät peitä sitä. Koska litopsit kuuluvat niin kutsuttuihin valonalkioihin ja tarvitsevat päivänvaloa voidakseen itää lainkaan. 15–20 asteen lämpötilassa ja riittävässä kosteudessa tämä tapahtuu noin kahden viikon kuluessa. Se on vieläkin nopeampaa, jos laitat siihen kellopurkin tai folion. Tämä luo miellyttävän mikroilman, joka edistää itämistä. On tärkeää tuulettaa pieni “kasvihuone” joka päivä lyhyesti, jotta estetään homeen kasvu.

Ensimmäiset kukat tulevat vasta kolmantena vuonna

keltainen kukka meheviä eläviä kiviä

Mitkä tuholaiset ovat vaarallisia eläville kiville??

Vaikka elävät kivet ovat varsin kestäviä, niitä vaivaa muutama tuholainen. Erityisesti jauhot ja sienikäärmeet tykkäävät kätkeytyä kuivaan lehtikuoreen, lehtien välisiin rakoihin tai kasvien tuoreisiin taimiin. Joten pidä silmällä sitä ja ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin sitä vastaan ​​hyvissä ajoin. Voit usein tunnistaa saastuneet mehikasvit siitä, että niiden lehdet ovat hieman lasimaisia ​​ja vaaleita.

Kuivatut kukat ovat myös heikkoja kohtia tuholaisten suhteen

kauniita eläviä kivivinkkejä

Huolehdi omituisista eksoottisuuksistasi huolella ja rakkaudella, ja ne antavat kotillesi varmasti jotain ja tulevat kiistatta katseenvangitsijaksi.

Laita elävät kivet parrasvaloihin!

elävien kivien mehikasveja kauhassa

värikkäitä eläviä kiviä valkoisella alustalla

elävät kivet meheviä vinkkejä

elävien kivien mehikasvien hoitovinkit

värikkäitä eläviä kiviä sorassa

valkoiset kukat harmaat elävät kivet mehikasveja   elävät kivet lithops mehikasveja

Lithops coleorum elävät kivet  elävät kivet mehevä valkoinen kukka    lithops elävät kivet mehevä kasvi