Englantilaiset ruusut: lisää kuninkaallista loistoa puutarhaan

Englantilaiset ruusut ovat upeimpia puutarhakasveja. Olemme velkaa heidän olemassaolonsa englantilaisen alkuperän kasvattajalle David Austinille. Ne toimivat hyvin muiden ruusulajien rinnalla. Löydät myös laajan valikoiman lajistaan. On Englanti pensas, kiipeily, varsi, rambler ja ruukkukasvit.

Tätä lajiketta istutetaan käytännössä ympäri vuoden. Poikkeuksia ovat syvät pakkaset tai sietämätön kuumuus. Seuraavassa annamme sinulle käsityksen englantilaisen ruusun kauneimmista muunnelmista. Lopuksi teemme joitakin vinkkejä hoitamiseen ja jalostukseen.

boscobel ruusu

Englantilaiset ruusut Boscobel -tyyppiä

Boscobel -lajin englantilaiset ruusut ovat erittäin kompakteja. Voit erottaa nämä lohen vaaleanpunaisen värin mukaan. Näillä ruusuilla on pitkä kukinta -aika. Se ulottuu keväästä ensimmäiseen pakkaseen. Boscobelia käytetään hyvin usein ovien tai aitojen koristeluun.

Antelias puutarhuri kiipeilyruusu oli kaareva

Antelias puutarhuri

Tämä englantilainen ruusu on myös vaaleanpunainen, mutta sen vivahteet ovat paljon vaaleampia. Se näyttää kupin muotoisen kukan ja lumoaa erittäin herkällä aromillaan. Antelias puutarhuri voi kasvaa jopa 3 metriä pitkäksi. Tämä luo kaarevia holkkeja.

Emma Hamilton oransseilla kukilla

Rouva Emma Hamilton

Toinen erittäin suosittu englantilainen ruusu on Lady Emma Hamilton -laji. Kukan ulkosivut ovat tummanpunaisia. Sisällä nämä näkyvät usein oranssina. Tuoksu on voimakas ja hedelmäinen. Ne kasvavat erittäin hyvin ruukuissa.

Claire Austin kukkii

Claire Austin

Claire Austin -tyylisten englantilaisten ruusujen uskotaan olevan joitakin tyylikkäimmistä. Silmut ovat erittäin vaalean sitruunan värisiä. Kun ne nousevat, ne muuttuvat kermanvalkoisiksi. Kukat ovat erittäin suuria ja tuoksu on mirhan ja vaniljan sekoitus.

kultainen juhlaryhmä kukkia

Kultainen juhla

Yksi kultaisen juhlan tärkeimmistä piirteistä ovat suuret kukat. Ne ovat halkaisijaltaan 8-14 cm. Väri on hyvin kylläinen ja muistuttaa munankeltuaista. Tällä sävyllä lajike kirjoittaa upeasti hyvin nykyaikaisiin yhteyksiin. Kukinta -aikana se voi näyttää erilaisia ​​muita sävyjä. Nämä ovat usein vaaleanpunaisia, persikoita ja kuparia.

gertrude jekyll kukat läheltä

Gertrude Jekyll

Suurin osa kukista on vaaleanpunaisia. Kärjet ovat paljon vaaleampia ja keskellä on vaalea vadelma. Gertrude Jekyllin tuoksu on erittäin voimakas. Sitä käytetään moniin tuoksuihin ja hajusteisiin. Sopii myös juhlakimppuihin.

Kentin prinsessa Alexandra useita kukkia

Kentin prinsessa Alexandra

Myös liian suuri ja lämmin vaaleanpunainen väri. Kentin prinsessa Alexandra osoittaa jaloa loistoa par excellence. Joskus näyttää siltä, ​​että kukat loistavat heiltä. Ruusuilla on miellyttävä ja raikas teen tuoksu. Mitä enemmän nämä kuihtuvat, sitä selvemmin niissä on sitruuna -aksentti.

Vinkkejä englantilaisten ruusujen hoitoon

Kuten jo alussa korostettiin, sinun on vältettävä pakkasta ja kuumaa kautta istutettaessa. Muuten voit olla täysin vapaa tässä suhteessa. Pitäisi olla keväällä leikkaa englantilaisia ​​ruusuja tahtoa. Eri lajit tarvitsevat eri määrän vettä. Tästä kannattaa aina ottaa selvää ostoksilla. Ohjeena tarvitset kastelusta puoli litraa – täysi litra. Kasveja on kasteltava maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Tämä tulisi tehdä kaksi tai kolme kertaa viikossa nuorille ja kerran viikossa jo kasvaneille.

Etäisyys on myös tärkeä. Ihannetapauksessa tämän tulisi olla noin puoli metriä eri kasvien välillä. Englantilaiset ruusut tarvitsevat säännöllistä lannoitusta optimaaliseen kehittymiseen. Tämä on parasta tehdä keväällä ja sitten heinäkuun lopussa.

Puutarhasuunnittelussa niillä on erittäin suuri vapaus eri kokojen ja kasvutyypin vuoksi. Käytä tätä luodaksesi hyvin yksilöllisen konseptin.

Lue lisää englantilaisten ruusujen hoidosta kukkaruukussa alla olevasta videosta.

Boscobel

boscobel useita kukkia

Antelias puutarhuri

Antelias puutarhuri kiipeilyruusun sisäänkäynti

upea julkisivu englantilaisilla ruusuilla

Antelias puutarhuri kiipesi eri käyttötarkoituksiin

Antelias puutarhuri ruusu kukkii

Rouva Emma Hamilton

Emma Hamilton piristää talon julkisivua

Emma Hamiltonin kevyt aksentti

Emma Hamilton oransseilla kukilla

Claire Austin

Claire Austin seinällä

Claire Austin kukkii

Claire Austin muiden ruusujen kanssa

Kultainen juhla

Golden Celebration upea ryhmä

Gertrude Jekyll

gertrude jekyll nurkassa

Kentin prinsessa Alexandra

prinsessa alexandra kent -kukasta

prinsessa alexandra kent blossom 2

prinsessa alexandra kent -pensaista

prinsessa alexandra kent kentän luonnollista puutarhataustaa vasten