Hiekkayrtti – helppohoitoinen ja monipuolinen monivuotinen kasvi

Jotta puutarha muuttuisi vihreäksi hyvinvoinnin keitaksi, tarvitset oikeat puutarhakasvit. Usein puutarhurit tavoittavat vaikuttavia tai eksoottisia kukkia, joilla on epäilemättä vaikuttava ulkonäkö. Puutarha -alueella on kuitenkin aukkoja, jotka voidaan useimmissa tapauksissa täyttää sopivalla maanpeitteellä. Ja joskus halutaan tuoretta kohokohtaa, joka antaa ulkoalueelle oman luonteensa. Hiekkayrtti on hyvä esimerkki tällaisesta monipuolisesta puutarhakasvista. Mutta jopa ruukussa hiekkakaali leikkaa hienon hahmon parvekkeella tai terassilla. Arenaria, kuten sitä kasvitieteellisesti kutsutaan, on panoksemme painopiste tänään. Lue lisää kauniista monivuotisesta kasveista seuraavilta riveiltä.

Sandwortilla on erittäin herkkiä lehtiä ja kukkia

sandwort puutarhakasvit maaperän ruukkukasvit

Sandwort yhdellä silmäyksellä

Herkkä kasvi kiehtoo valkoisilla kukillaan. Se on yksi mattoa muodostavista monivuotisista kasveista. Tämä pieni monivuotinen kasvi on ikivihreä ja hämmästyttävän kestävä. Talvella kasvi on edelleen kaunis katseenvangitsija. Kasvin kasvitieteellinen nimi Arenaria on johdettu sanasta hiekka, ja se liittyy sijaintiin, jota monet hiekkalaatikot suosivat.

Vuorihiekka on yksi suvun tunnetuimmista edustajista. Se kuuluu neilikan perheeseen ja on kotoisin Lounais -Euroopan vuoristoalueilta.

Hiekkapureskelu muodostaa tiheät ja leveät tyynyt. Sitä vastoin se ei voi ylittää 10 cm korkeutta. Hiekka yrtti tekee vaikutuksen herkillä kukillaan. Lajista riippuen niillä on neljä tai viisi viljanlehteä ja keltainen keskusta. Nämä muodostavat aina yhdessä useita kukintoja. Niitä kutsutaan dikhasioiksi. Ihastuttavat valkoiset kukat kestävät koko kesän ja tuovat tuoreita aksentteja puutarhaan ja terassille.

Pehmustettu pensas on hyvin tyypillinen kivikkopuutarhalle. Se koristaa myös hyvin seinien ja päällystysliitokset. Herkkä kasvi sopii hyvin myös reunukseksi kompakteihin sänkyihin. Jos puutarhassa on karuja paikkoja, hiekka tulee jälleen pelastamaan. Voit peittää suuren alueen lukuisilla valkoisilla kukilla. Monivuotinen kasvi sopii myös viherkatolle.

Monivuotisen kukat ovat kooltaan kaksi ja puoli senttimetriä

sandwort kukka valkoinen herkkä pieni

Hiekkayrtti on erityisen koristeellinen kasvi

sandwort -maanpeiteideoita helppo ylläpitää puutarhan suunnitteluideoita

Vinkkejä hiekkalaatikkoon

On suositeltavaa istuttaa sandwort keväällä. Valitse kasville aurinkoiset tai osittain varjostetut paikat, jotta se altistuu auringonvalolle vähintään kolme tuntia päivässä. Maaperän osalta hiekkalaatikolla ei ole juurikaan tarvetta humukselle ja ravinteille. Mutta monivuotinen voi menestyä myös normaalilla puutarhamaalla. Tärkeä edellytys niiden kehittymiselle on kuitenkin maaperän hyvä vedenläpäisevyys. Vanhoille kasveille kuiva maaperä tai kalkkipitoinen maaperä ei kuitenkaan ole ongelma. Jos maaperä on raskasta, sen irrottamiseen on kuitenkin käytettävä hiekkaa tai soraa. Lajikkeesta riippuen sandwort kukkii myöhään keväällä tai alkukesällä.

Yleensä herkkä monivuotinen on erittäin helppo hoitaa. Joten jopa ihmiset, joilla ei ole vihreitä sormia, voisivat huolehtia kasvista ilman ongelmia. On tärkeää kastaa kasvi säännöllisesti kasvukauden aikana. Tämän puutarhakasvin erityispiirre on, että se voi harvoin saada vettä muuten. Mutta sitten se on kaadettava laajasti. Tällä tavalla muodostuu syvä juuristo, johon kasvi voi tarvittaessa toimittaa vettä. Kivipuutarhassa kasvi ei tarvitse lisälannoitetta. Mutta anna Arenariallesi kompostia kolmen vuoden välein. Ruukussa olevalla hiekkakaalilla on toisaalta suuri ravinteiden tarve. Siksi tässä tapauksessa nestemäistä lannoitetta voidaan lisätä säännöllisesti, mutta säästeliäästi.

30 cm: n istutusetäisyys riittää

sandwort puutarhan maanpeite helppohoitoinen pensas

Mitä muuta sinun on otettava huomioon, kun hoidat hiekkayrttiä:

  • Jos haluat pidentää kasvin kukinta -aikaa syksyyn, sinun on katkaistava kuihtuneet kukat jatkuvasti. Sairaat versot on myös poistettava hyvissä ajoin, ja tarvittaessa myös linnunleikkaus voidaan leikata.
  • Ruohokasvi ei kuitenkaan voi sietää kastumista. Se altistuu myös sienitaudeille, koska se on tiheä eikä vesi voi haihtua hyvin.
  • Muuten kasvi säästyy taudeilta ja tuholaisilta.
  • Vaikka voileipä on kestävä kasvi eikä yleensä tarvitse talvisuojaa, sinun on silti suojattava hellävaraisia ​​nuoria kasveja pakkaselta. Ruukkukasvit puolestaan ​​tarvitsevat pensaspuusta tai puutarhafleecestä valmistettua talvisuojaa.
  • Kun talvella on pitkiä kuivia aikoja, sinun on annettava laitokselle runsaasti nestettä.

Oikeassa paikassa hiekkalaatikon ponnistus on vähäistä

sandwort arenaria montana -vinkkejä

On parempi kastaa hiekkayrttiä harvoin, mutta runsaasti

sandwort -puutarhan sisustusideoita kesällä ruukkukasveja

Paras aika istuttaa sandwort on maaliskuussa tai huhtikuussa

vinkkejä merileväkasvien hoidosta

Kestävä monivuotinen kasvi miellyttää silmää kauniilla lehtineen jopa talvella

sandwort -puutarhan suunnittelu maanpäälliset kasvit

Se kestää lyhyitä kuivuuksia ilman ongelmia

hiekka yrtti puutarha suunnittelu ideoita kesä tunne

Monivuotinen tarvitsee enemmän vettä juhannuksena

hiekka yrtti puutarha ideoita kesä puutarhakasveja

 Tämä kasvi on kukkiva kasvi

sandwort -kivipuutarhan suunnitteluideoita

Hiekkakaali on täydellinen kivipuutarhan suunnitteluun

hiekka yrtti puutarhassa maaperä kattaa valkoiset kukat

Herkällä hiekkakalalla on rehevä kasvu ja raikas ilme

sandwort maanpäällinen valkoiset kukat kaunis katseenvangitsija