Jungfer im Grünen – siro kesäkukka ilahduttaa harrastajapuutarhureita ja luonnon ystäviä

Jo kesäkuun alusta lähtien hän houkuttelee väistämättä katseitamme siellä täällä – neitsyt maassa. Tämä herkkä kauneus näkyy joskus vaaleansinisellä tai valkoisella, joskus violetilla tai herkällä vaaleanpunaisella. Sitä esiintyy metsän tai puiston avoimilla niityillä sekä puutarhoissamme ja jopa terasseilla ja parvekkeilla. Mukautuva ja melko kestävä auringonpalvoja on loistava roolimalli vastakohtien onnistuneessa vuorovaikutuksessa. Alla on lisätietoja siitä, kuinka voit istuttaa neitsyt maahan itse ja huolehtia siitä oikein. Kerromme myös, kuinka käyttää kasvin siemeniä ja varret kestävästi.

Jungfer vihreässä upeilla sinisen kukilla 

sininen kukka neitsyt vihreässä

Neitsyt vihreässä – siro kesäkukka

Neitsyt vihreässä (Nigella damascena) on samanlainen kuin musta kumina, ja hyvästä syystä. Se liittyy läheisesti häneen ja kuuluu leinikkiperheeseen. Tarkemmin sanottuna samankaltaisuus liittyy enemmän siemeniin. Hieno, mutta erittäin tärkeä ero selitetään myöhemmin alla. Meidän herttaista neitiämme maassa ei kutsuta sitä turhaan. Se muistuttaa pientä hahmoa, jossa on kaunis mekko, joka kuluttaa paljon vihreää ympärillään. Kasvin kukat ovat melkein kuin satu. Ne ovat hieman rosoisia ja rivissä lähellä toisiaan.

Kasvin kukat ja lehdet sopusoinnussa

kauniita kukkia nigella damascena

Lajikkeesta riippuen ne voivat olla valkoisia, sinisiä, violetteja tai vaaleanpunaisia. Lehdet sen sijaan ovat hyvin ohuita ja hajallaan. Ne näyttävät paljon tilliltä. Yleensä neitsyt eivät kasva korkeammiksi kuin 40-50 cm. Kukinnan jälkeen näistä muodostuu kuplamaisia, noin 3 cm suuria siemenpalkoja. Sitten ne puhkeavat kokonaan ja siemenet päätyvät maahan. Eli kylvö tapahtuu itsestään. Neitsyt vihreässä on yksivuotinen kasvi, mutta tämän ominaisuuden ansiosta se voi levitä melko nopeasti ilman ongelmia.

Kasvityypit eroavat väriltään

värikkäitä neitsytkasveja vihreässä

Sijainti ja maaperä

Kukka on todellinen auringonpalvoja, koska se rakastaa erittäin aurinkoisia tai hieman varjoisia paikkoja. Neitsyt viheriössä viihtyy myös ravinteita köyhillä maaperillä, mutta tuntuu paljon paremmalta ja kasvaa suuremmiksi ja tuuheammiksi, kun ne ovat humuspitoisia ja keskipaksuja. Luonnon lähellä olevat pihapiirit sopivat parhaiten tähän herkkään kauneuteen. Tietenkin se voi myös leikata hienon hahmon kaikenlaisiin puutarhamaisemiin.

Voit myös istuttaa kukat hyvin lähelle toisiaan tai kylvää ne itse 

hoitava neitsyt vihreässä

Kastelu ja lannoitus

Neitsyt tuskin tarvitsevat maaseudulla ylimääräistä vettä. Vain silloin, kun sellainen on Lämpöaalto tai säilytät ne istutuskoneessa, älä anna maaperän kuivua. Herkät kukat eivät myöskään pidä vedestä. Joten varmista, että sinulla on hyvä viemäröinti, etenkin parvekekasvien kanssa. Laita kukkaruukkua ruukkumaaseen sekä muutamia keraamisia sirpaleita tai kiviä kukkaruukun pohjalle, jossa tyhjennysaukot ovat.

Kerro

Kuten jo mainittiin, kukat voivat lisääntyä itse kylvämällä ne suoraan. Jos et halua sitä tai jos haluat kylvää neitsyt maahan itse, sinun on leikattava sen varret ja siemenpalot jo elokuussa. Ota siemenet pois ja anna niiden levätä kuivassa, pimeässä paikassa. Aika on tullut keväällä. Voit laittaa ne suoraan maaperään maaliskuun puolivälistä / lopusta lähtien ja peittää ne sillä. Älä välitä jääpyhistä. Vankat kasvit eivät välitä pakkasesta.

Kukan mustat siemenet ovat pyöreässä kapselissa 

Jungfer vihreässä itsekylvössä

Taudit ja tuholaiset

Jos katsot kasvia, luulet heti, että se on erittäin altis sairauksille ja tuholaisille. Oletko tosissasi, oletko tosissasi, kun sanot sen! Vain hyvin harvoin kirvat voisivat hyökätä siihen. Jopa puutarhan aina nälkäiset etanat eivät uskalla törmätä neitsyteen maassa. Mikä voisi olla syy?

Kuinka muuten voit käyttää laitosta??

Etanat eivät pidä hieman myrkyllisestä alkaloidista damasceniinista. Tämä löytyy kaikista kasvin osista sekä siemenistä. Tästä syystä vihreän neitsyt ei ole syötävä. Lemmikit ja lapset on pidettävä loitolla. Jotkut ihmiset käyttävät jauhettuja siemeniä mausteena, erityisesti jälkiruokissa. Tätä ei missään tapauksessa pidä liioitella, koska suurempia määriä pidetään myrkyllisinä. Alkaloidin epäillään olevan jopa syöpää aiheuttava.

Siemenet näyttävät mustalta kuminalta 

vihreän neitsyt siemenet

Mitä tulee kukkien varsiin ja avaamattomiin siemenpalkoihin, ne ovat täydellisiä DIY -koristeina. Ne voidaan noutaa elokuussa tai juuri ennen niiden puhkeamista ja antaa kuivua. Jälkeenpäin ne voidaan värjätä tai lakata täydentämään kuivia kukka -asetelmia tai jopa tunnelmallisena joulukoristeena. Luovuudelle ei tietenkään ole rajoja.

Kuivatut neitsytkimput maaseudulla ovat kovia 

vinkkejä kuivattuihin kukkiin

Tervetuloa myös kesän kauneuteen puutarhassa tai parvekkeellasi. Kiinnitä siihen huomiota ja anna sen saavuttaa täyden potentiaalinsa juhlana silmille.

Se on sen arvoista .. Luvattu!

puutarhanhoitovinkkejä viidakon viljelystä vihreään

Yhdistä auringonkukan ja naisen vaipan kanssa 

neitsyt vihreän auringonkukkayhdistelmässä

Kesäkukka ansaitsee ehdottomasti nimensä 

sininen kukka neitsyt vihreässä

Unenomainen kesäbuketti tyttöjä maaseudulla 

valkoiset kukat nigella damascena

Kokeile eri lajikkeilla! 

nigella damascenan kauniita kukkianeitsyt vihreässä puutarhassa neitsyt vihreän violetissa Neitsytkasvien ylläpitäminen vihreänä nigella damascena kukka vaaleanpunainen nigella damascena kukka vankka helppohoitoinen nigella damascena vihreät valkoiset neitsytkukat Villi kukkakimppu neitsyt vihreällä