Kalliopuutarhakasvit – kuusi suosikkiamme lisää väriä kiviseen maisemaan

Kivipuutarha ei ole uutinen puutarhanhoidossa. On kulunut yli kaksi vuosisataa siitä, kun ensimmäinen kallioinen maisema asetettiin Lontoon Chelsea Physic Gardeniin vuonna 1773, mutta tämän puutarhan suunnittelun suosio kasvaa koko ajan. Nykyaikaisia ​​ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän kivien kestävyys ja tiettyjen kivikkopuutarhakasvien värien loisto. Mutta eniten hän vetoaa täydelliseen harmoniaan ja rauhaan kivikkopuutarhassa.

Oman ulkoalueesi kivimaiseman on oltava elävää vuoristomaiseman jäljitelmää ja tuettava pieni osa siitä puutarhaan. Koska vankat ja kuivuutta kestävät kasvit viihtyvät erityisen hyvin luonnossa, nämä ovat juuri sitä, mitä tarvitset kivikkopuutarhassa. Mutta näiden tyyppien joukossa on joitain, jotka näkyvät värillisenä kivien välissä. Ne lisäävät paljon väriä ja iloa kiviseen puutarhan suunnitteluun. Tänään haluamme kiinnittää huomiomme tällaisiin kivikkopuutarhakasveihin ja esitellä sinulle kuusi suosikkiamme niiden luettelosta.

Evergreen -kaktukset ovat tervetullut lisä mihin tahansa kivikkopuutarhaan

Luo kivipuutarha.Kaktut koristavat takapihaa

Luovin osa kivipuutarhan suunnittelussa on sen istuttaminen. Täällä voit antaa vapaat kädet kekseliäisyydellesi ja ilmaista taitosi sopivien kasvilajien valinnassa ja järjestämisessä. Vinkkimme on: valitse lämpöä rakastavia, kestäviä ja helppohoitoisia kasveja. Kivien välisissä tiloissa viihtyvät ikivihreät kasvit, jotka määrittävät vihreän perusvärin koko kivikkopuutarhassa.

Tämä hallitseva väri voidaan yhdistää erinomaisesti haalistuneen kiven harmaan kanssa, jolloin syntyy ainutlaatuinen näky. Paksulehtiset kaktuset ja muut mehikasvit, joita ei pitäisi puuttua missään kallioisessa maisemassa, osoittavat kylläistä vihreää. Esimerkiksi Houseleek voi menestyä missä tahansa ja ei periaatteessa vaadi lähes mitään hoitoa.

Eri Sedum-lajien paksut lihaiset lehdet varastoivat vettä ja kestävät kuivuutta ilman ongelmia

Kivipuutarhan mehikasvit näyttävät hyviltä kivien alla

Sedum on ehdottomasti tunnetuin sedum ja suosituin kivikkopuutarha. Kaikista 500 Sedum -lajista jotkut ovat erityisen suosittuja kanssamme valtakunnallisesti ja niitä voi nähdä jokaisessa kivipuutarhassa. Terävää kivikiviä (Sedum acre) kutsutaan usein “paholaiseksi puutarhassa”, ja sitä pidetään epäherkkänä. Sedum cyaneum “Sakhalin”, joka tunnetaan myös nimellä Sedum -ruusumatto, on myös erittäin kuivuutta kestävä. Nämä paksulehtiset kasvit varastoivat veden lehtiinsä ja voivat selviytyä pitkiä kuivia aikoja. Siksi ne sopivat jokaiseen kivipuutarhaan. Mutta nyt haluamme nähdä, mitkä kasvit kasvavat hyvin kivien ja soran välissä ja tuovat paljon väriä tähän puutarhamaisemaan. Seuraavassa esittelemme teille vaatimattomia puutarhakasveja, jotka kuitenkin osoittavat kukkivan loistonsa kuivalla maaperällä.

Esikot (Primula) – värikkäät kivikkopuutarhan kukat

Esikko on epäilemättä erittäin suosittu puutarhakasvi saksankielisissä maissa. Se voi kasvaa yhtä hyvin ruukuissa, ikkunalaatikoissa ja kylpyammeissa kuin puutarhassa. Kukka on yksi kevään ensimmäisistä merkeistä, ja se näyttää meille loistavan värien loistonsa maaliskuusta lähtien – esikot kukkivat eri lumoavissa väreissä valkoisesta vaaleanpunaiseen, keltaiseen ja violetista oranssiin ja punaiseen. He suosivat aurinkoista paikkaa, mutta tarvitsevat säännöllistä kastelua. Sen kukat ovat herkkiä, mutta kestäviä ja kasvavat 8-10 cm korkeiksi. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät esikoista täydellisiä kivipuutarhaan. Niiden runsaat värit tuovat uuden värin kallioiseen maisemaan. Lisäksi näistä puutarhan kauneuksista on helppo huolehtia. Poista vain kuihtuneet kukat ja esikot ilahduttavat silmiäsi erilaisilla väreillä koko kesän.

 Esikoiden värivalikoima on ilo silmille

Viljele kivikkopuutarhaa ja anna puutarhalle värikäs ilme

Laventeli (Lavandula) – täydellinen katseenvangitsija violetissa yhdistettynä raikkaaseen tuoksuun

Kivipuutarhasi voi myös tuoksua hyvältä laventelin ansiosta! Se pitää kuivasta paikasta, paljon auringosta ja on erittäin helppohoitoinen, kestävä ja kestävä. Maaperän kivet ja sora eivät voi häiritä sen kasvua. Joten laventeli on ihanteellinen kivikkopuutarhaan. Rauhoittavan tuoksunsa lisäksi se ilahduttaa meitä kukkillaan herkällä sinertävän violetilla sävyllä. Ja älä unohda, laventeli on yksi lääkekasveista, joita sinulla on ehdottomasti oltava ulkona puutarhassa!

Tunne laventelin rauhoittava tuoksu?

kivipuutarhakasvit kaunistavat puutarhapolun kasveilla

Kivi neilikka (Dianthus sylvestris) – tämä vaatimaton monivuotinen kasvi kuuluu kivikkopuutarhaan

Kivi neilikka tunnetaan myös nimellä tyyny tai kanerva neilikka. Luonnossa kasvi löytyy parhaiten Euroopan ja Aasian nummikoista. Se on kestävä ja kuivuutta kestävä. Kivi neilikka on yksi nopeasti kasvavista monivuotisista kasveista. Se suosii aurinkoisia paikkoja ja sopii myös maanpeitteeksi kivikkopuutarhaan. Sen vaaleanpunaiset kukat leviävät nopeasti ja osoittavat loistonsa heinäkuusta syyskuuhun. Se on täysin vaatimaton, mutta toimii onnistuneesti todellisena katseenvangitsijana puutarhassa.

Ideoita värikkääseen puutarhan suunnitteluun

kivipuutarhakasvit Diathus sylvestris tuo hieman väriä puutarhaan

Ilmapallo (Platycodon grandiflorus) – pienet pallot, jotka muuttuvat pian ilmapalloiksi

Seuraava suosikkimme on myös tyypillinen monivuotinen kasvi. Ilmapallo-kukka saa tämän nimen, koska sen kukannuput ovat ilmapallon muotoisia. Nämä ovat enimmäkseen violetin sinisiä ja tuovat raikkaan nuotin jokaiseen puutarhaan. Ilmapallokukka pitää aurinkoisista paikoista, joissa on ravinteikasta maaperää, ja kasvaa jopa 50 cm korkeaksi. Monivuotinen on helppo hoitaa, mutta säännöllinen kastelu on hyväksi. Vältä veden kastumista, tämä voi olla kohtalokasta ilmapallo -kukan juurille. Sen kukinta -aika kestää heinäkuun lopusta myöhään syksyyn, ja näiden kuukausien aikana tämä kivikkopuutarhakasvi on houkutteleva muutos kallioisessa puutarhassa.

Tyypillinen kivikkopuutarha – ilmapallokukka näyttää pienet pallonsa

kivikkopuutarhakasvit ilmapallo kukka ihana puutarha näyttää

Punainen anthyllis (anthyllis) – suosituin kivikkopuutarhan kukka

Toinen monivuotinen kasvi, joka lisää väriä kivikkopuutarhaasi, on punainen haava -apila. Se on helppo hoitaa uudelleen, sitkeä ja sitkeä. Puna -apila suosii aurinkoista paikkaa ja kalkkipitoista maaperää. Monivuotinen tottuu helposti kuivuuteen ja sopii siksi täydellisesti kivikkopuutarhaan. Sen kukinta -aika on kesäkuun lopusta syyskuun alkuun. Valkoiset, keltaiset tai punaiset kukat herättävät kaikkien huomion.

Puna-apila on aina katseenvangitsija kivikkopuutarhassa

Valitse kivipuutarhakasvit punainen suolaheinä

Mattofloksi (Phlox subulata) – täydellinen maaperä kivikkopuutarhassa

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, haluamme esitellä teille parhaan maanpeitteen kukkivien kivikkopuutarhan kasvien joukossa – mattofloxin. Tämä monivuotinen kasvi tunnetaan myös nimellä Polsterphlox. Kasvi tarjoaa erottuvan istutuksen puutarhaan, koska se leviää nopeasti ja näyttää värikkäältä matolta puutarha -alueella. Verhoilufloksi on ihanteellinen kivipuutarhakasvi, koska se tarvitsee paljon aurinkoa ja vähän vettä. Sen kukat näkyvät keväällä ja lumoavat meidät erilaisilla väreillä – ne on värjätty herkillä lumivalkoisilla, makean vaaleanpunaisilla tai kirkkaan punaisilla sävyillä ja värivalikoima ulottuu siniseen ja violettiin. Tämä on todellinen katseenvangitsija, jota sinun ei pitäisi tehdä ilman omaa puutarhaa.

 Mattofloxilla voit saavuttaa erottuvan istutuksen omassa kivipuutarhassa

Kivipuutarhakasvit Mattofloksi vangitsee näkymän modernissa puutarhassa

Mistä suosikeistamme pidät eniten? Vai haluatko kaikki kuusi kiviseen maisemaasi? Kaikki nämä kukkivat kivikkopuutarhan kukat lisäävät paljon väriä kiviseen puutarhan suunnitteluun ja ovat hyviä silmille ja aisteille!

Tuo hiukan enemmän väriä kivipuutarhaasi!

Kalliopuutarhakasvit Mattofloksi korostuksena modernissa puutarhassa

 Valitse värikkäitä ja pitkään kukkivia kivipuutarhakasveja!

Luo kivipuutarhan kivipolku ja vihreät puutarhakalusteet ja paljon kukkia

Luo kivipuutarha ja kauniita sisustusideoita laventelin avulla

kivipuutarhan sisustusideoita moderniin puutarhaan

Kivipuutarhakasveja mehikasveja kivipuutarhan takapihan suunnittelussa

Luo kivipuutarhaideoita kasveilla värilliseen koristeluun

Luo kivipuutarha ja koristele laventelilla

Luo kivipuutarha, mitkä kasvit ovat parhaita

Kivipuutarhan kukkapenkit kivillä

Kivipuutarhan mehikasvien luominen antaa puutarhallesi houkuttelevan ilmeen