Kasvata inkiväärikasvi itse ja kasvata sitä kotona

Inkivääri on ainutlaatuinen kasvi, jolla on tonnia hyötyä ihmisten terveydelle. Inkiväärikasvin kasvattaminen talon olosuhteissa ei vaadi paljon vaivaa. Kerromme sinulle tänään, kuinka voit aina saada tuoretta inkivääriä ilmaiseksi. Täältä löydät ohjeet ruukkuissa kasvattamiseen ja vinkkejä täydellisiin kasvuolosuhteisiin ja hoitoon.

Inkiväärikasvilla on myös kauniita kukintoja

Inkivääri kukka inkivääri kasvi Kasvava inkivääri itse

Istuta inkiväärikasvi

Inkivääriä voidaan kasvattaa myös siementen kautta. Mutta suosittelemme, että hankit itsellesi orgaanisen inkiväärisipulin. Voit ostaa näitä mistä tahansa supermarketista.

Paras aika istuttaa inkivääriä on talven lopusta (helmi-maaliskuu) kesän alkuun (kesä-heinäkuu).

Leikkaa mukula 5-10 cm pitkiksi paloiksi. Jokaisessa kappaleessa tulee olla vähintään yksi silmä. Kasvun stimuloimiseksi jätä leikatut palat haalean veden kulhoon yön yli.

Käytä leveää ja matalaa ruukkua, jossa on hyvä vedenpoisto, jotta juuret voivat kasvaa vapaasti. Täytä tämä ravinteikkaalla istutusmaalla. Työnnä nyt inkiväärinpalat silmillä (silmut) maaperään ja laita niiden päälle toinen 1-2 cm paksu kerros.

Kärki: Jos ruukku on halkaisijaltaan noin 40 cm, voit istuttaa useita kasveja, mutta inkivääripalojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 15 cm.

Laita inkiväärinpalat veteen

Inkiväärin kasvattaminen itse Inkiväärikasvin istuttaminen

Hanki inkiväärikasville ravinteikas maaperä

Kasvava inkivääri itse inkiväärikasvien kasvien hoito

Versot voivat saavuttaa yli metrin korkeuden

Kasvinhoito inkiväärikasvi Kasvava inkivääri itse

Oikeat kasvuolosuhteet ja hoito

Vesi joka päivä, mieluiten illalla. Vettä ei kuitenkaan saa muodostua, jotta juuret eivät mätäne. Liian vähän vettä voi kuitenkin aiheuttaa juurakon kuivumista. Laita kattila valoisaan ja lämpimään paikkaan, mutta ilman suoraa auringonvaloa. Lämpimän ja kostean ilmaston luomiseksi voit peittää kattilan löysästi kalvolla ja asettaa sen ikkunalaudalle, jonka alla on jäähdytin. Ensimmäisten versojen ilmestyminen voi kestää muutaman viikon.

Inkiväärikasveja on kasteltava päivittäin, mutta kohtalaisesti. Noin 7–9 kuukauden kuluttua, kun lehdet muuttuvat keltaisiksi, voit kerätä ensimmäiset mukulat. Ennen sadonkorjuuta on hyvä vähentää kastelua vähitellen ja jättää se kokonaan pois. Voit käyttää koko juurakkoa tai katkaista vain osa siitä. Jos jäljellä olevaan kappaleeseen muodostuu silmiä, se voidaan istuttaa uudelleen tuoreeseen maahan.

On niin helppoa pitää tuoretta inkivääriä aina käsillä. Pidä hyvää huolta inkiväärikasvista, ja sinut palkitaan siitä runsaasti!

Kerää tuoretta inkivääriä kotona

Inkiväärin istutus Kasvata oma inkiväärikasvi

Nyt sinun on kasteltava inkiväärikasveja päivittäin, mutta kohtalaisesti

inkivääri kasvi kasvaa inkivääri itse kasvien hoito

sato inkivääri inkivääri kasvi inkivääri istutus

Inkiväärin syöminen raakana on erittäin terveellistä

inkivääri raaka syödä inkivääri kasvi istutus

Poimi inkivääri silmukoilla

Kasvava inkivääri itse inkivääri kasvi Istutus inkivääri

Saavuta runsas sato asianmukaisella hoidolla

Kasvava inkivääri Kasvava inkiväärikasvi

inkivääri kasvi inkivääri istutus kasvien hoito

Käsittele inkivääri jauheeksi

Tee oma inkiväärijauhe Kasvaa oma inkiväärikasvi

Valmista sokeroitu inkivääri itse

Sokeroitu inkivääri Kasvava inkiväärikasvi