Kesä, aurinko, puutarha -aika!

Nautimme joka vuosi kesäajasta ja kannustamme viihtymään todella hyvin puutarhassa kotona, parvekkeella tai terassilla. Ei ole harvinaista, että tarvitset uusia lisävarusteita ja pientä vaivaa etukäteen, jotta myös kesän hauskuus onnistuu. Olemme ajatelleet muutamia asioita, jotka tekevät kesästä puutarhassa vieläkin kauniimman.

puutarha -aika puutarhajuhlat grilli grilli terve liha sienet vihannekset

Grilli, tupakoitsija ja sytytä tuli

Kesäpuutarhan tärkein varustus on – ei vain miesten – hieno grilli. Päätös siitä, onko vain hiiligrilli todella aito vai voiko se olla myös kaasu tai sähkö, on luultavasti perustavanlaatuinen uskon kysymys. Todelliset gourmetit vannovat tupakoitsijoita, mutta he vievät kauan ja joutuvat aloittamaan työnsä aikaisin päivällä. Mutta ei vain grilli itse on tärkeä, vaan myös koristeet. Loppujen lopuksi kaikki vieraat haluavat istua mukavasti, esimerkiksi rottinki -nojatuoleilla, kansituoleilla tai ulkosohvalla. Käytännöllistä ja lämmittävää palokoria tai terassilämmitintä suositellaan viileämpiin ilta -aikoihin. Taskulamput voivat myös tarjota lämpöä ja luoda maalaismaisen tunnelman.

puutarha -aika puutarhajuhlat grillijuhlat puutarhakalusteet rottinkisohvat sohvapöytä

Puutarhanhoito korkealla tekniikalla

Rento tunnit grilli -buffetillallisella ovat tietysti todella täydellisiä vain, jos sen ympärillä oleva puutarha on hyvin hoidettu. Jos et halua tehdä aikaa vievää puutarhanhoitoa tai haluat piristää sitä hieman, sinun kannattaa katsoa uusia viileitä gadgeteja, jotka ovat nyt saatavilla puutarhaan. Täysautomaattinen robottiruohonleikkuri ei ole vain käytännöllinen ja tehokas, se näyttää myös futuristiselta ja tuo ripauksen tieteiskirjallisuutta vanhaan hyvään puutarhaan. Pensasleikkureita, kirveitä ja sahoja on saatavilla tänään myös erittäin moderneina ja helppokäyttöisinä. Jos puhdistat vanhat laitteesi ja investoi vähän, saatat jopa pitää puutarhanhoitoa miellyttävämpänä ja voit sitten todella nauttia elämästä seuraavalla grillillä.

puutarha -aika puutarhatarvikkeet gadgetit vartijat nainen

Herkullista ruokaa ja viileitä juomia

Grillistä puheen ollen: vuosi toisensa jälkeen saman makkaran, kaulapihven ja perunasalaatin tarjonnan ei tarvitse olla. Jokainen, joka uskaltaa kokeilla jotain uutta, on harvoin pettynyt. Entä esimerkiksi tuoreet grillatut vihannekset tai lihavapaa versio? Joten kaikki grillausistunnot eivät rappeudu omaan kolesterolitasoon. Mutta jopa hyvin hoidettujen pihvien fanit voivat vaihdella helposti. Paras vinkki: luo oma marinadi. Reseptejä upeille marinadille on paljon Internetissä tai asiaankuuluvissa aikakauslehdissä. Sama liha maistuu aina täysin erilaiselta ja tuo täysin uusia makuelämyksiä. Muuten, juomien valintaan kiinnitetään usein vähemmän huomiota, vaikka juominen on niin tärkeää kesällä. Jäähdytetyt mehut, tuoreilla yrteillä puhdistettu jäätee tai vain klassinen sitruunavesi ovat välttämättömiä rentouttavalle päivälle puutarhassa. Ja älä huoli, se ei tarkoita sitä, ettet voi nauttia kylmää olutta pöydällä illalla. Muuten: Viiniteline tarjoaa yllättävän suuren valikoiman kevyitä viinejä kesäksi, joita tarjoillaan myös jäähdytettynä ja jotka ovat ihanteellisia leutoihin kesäiltoihin.

puutarha -aika kesäaika smoothiet tuoreet hedelmät mansikat mustikat kiivi kirsikat

Ja sen jälkeen puhdista kaikki uudelleen

Kaikkein epämukavin asia on aina siivous. Näin oli jo silloin lastentarhassa ja valitettavasti pysyy samana aikuiselämässä. Mutta jos et pakota itseäsi siivoamaan vähintään vähimmäismäärää, tulet huonolle tuulelle seuraavana aamuna. Erityisiä apuvälineitä, kuten grillinpuhdistusaineita tai kivilaattojen puhdistusaineita, suositellaan perusteelliseen puhdistukseen. Tämä poistaa jopa itsepäisen lian ja varmistaa nopeasti puhtauden uudelleen, jotta hyvän olon ilmapiiri säilyy mahdollisimman pitkään. Välittömästä siivoamisesta on toinen etu: jos laitat jäämät nopeasti illalla jääkaappiin, sinulla on loistava syy aloittaa grilli uudelleen seuraavana päivänä.

puutarha -aika kesäaika puutarhajuhlat grilli

puutarha -aika puutarhajuhla kesäaika puutarhakalusteet tuolit ruokapöytä lasit pöytäliina metallilyhty