Kukkien kieli: minkä viestin kukat lähettävät?

Kukkien kieli: minkä viestin kukat lähettävät?

Meillä on lukuisia tilaisuuksia ympäri vuoden – syntymäpäivästä vanhempien vuosipäivään – yllättää rakkaamme kukkakimpulla ja ilmaista siten syviä tunteita. Mutta tiedämmekö aina, sopiiko kukka täsmälleen tiettyyn juhlaan ja mitä se symboloi? Käsi sydämellä, kukkakaupassa tuntuu usein hieman hämmentyneeltä, koska kaikki kukat näyttävät upeilta siellä! Ne vaikuttavat meihin väreillä, kukkien muodoilla ja tuoksuilla. Joskus otamme spontaanisti sen kimppun, josta pidän eniten, ajattelematta kukkien erityistä kieltä. Tiedetään, että jokaiselle kukalle on aina annettu merkitys. Tämä on muuttunut jonkin verran vuosisatojen aikana, mutta sinne on koodattu tärkeä viesti. Kukkien kieli on nyt vakiinnuttanut asemansa tärkeänä ei-verbaalisen viestinnän välineenä. Suuri kysymys on kuitenkin edelleen: tunnemmeko heidät? Mitä haluamme ilmaista kukilla?

Jokaisella kukalla on erityinen viesti, joka on tulkittava kukkien kielen mukaan.

  • Kukkien kielen historia

On kielitapauksia, joissa emme halua ilmaista jotain suoraan, vaan vain ehdottaa sitä. Tällaisissa tapauksissa voi “sanoa jotain kukan kautta”. Tai jos haluat sanoa jotain avoimesti, sanot sen “suoraan”. Kaikki tietävät nämä sanat, mutta niiden juuret ovat juuri kukkien kielen historiassa.

Historioitsijat väittävät, että muinaisella Kiinalla oli jo kukkakirjoitus. He katsoivat kukkia ja kasveja ja kehittivät niistä kukkakirjoituksen, joka myöhemmin toimi kukkien kielen perustana. Joillakin muinaisen Egyptin hieroglyfeillä oli sama tehtävä. Nämä olivat yleinen ajatuksien ja tunteiden viestintämuoto antiikin ystäville. Erityisesti niissä tapauksissa, joissa et todellakaan uskaltanut ilmaista kiintymystä tai vastenmielisyyttä sanoilla, näytit sen kukilla ja niiden symbolisella merkityksellä.

 Joskus on parempi antaa kukkien puhua!

Kauniita kukkakimppuja valkoisesta, violetista ja violetista eustomasta.

Istanbulin kirjeet, jotka Lady Mary Wortley Montagu lähetti Eurooppaan 1700 -luvun alussa, olivat tärkeä työ kukkien kielen historiallisessa kehityksessä. Siinä hän kuvaili “kommunikointia kukkien kanssa” idässä. Siellä käytettiin hienostunutta merkitysjärjestelmää ilmaisemaan rakkautta, intohimoa, mustasukkaisuutta tai pieniä rakkauden salaisuuksia. “Selam” oli tämän kukkien kielen nimi ja siitä tuli suosittu myös Euroopassa. Sen pohjalta kehitettiin laaja kukkia käyttävien merkkien järjestelmä. Vuonna 1819 Euroopassa julkaistiin ensimmäinen kukkakieltä käsittelevä kirja, jonka on kirjoittanut Charlotte de Latour. Tässä teoksessa kirjoittaja on luetellut eri kukkien merkityksen. Kukkien kieli on siten vakiinnuttanut asemansa tärkeänä viestintäkeinona. Kukkia käytettiin ilmaisemaan tunteita, tunteita ja toiveita, mutta ilman sanoja.

 Punaiset ruusut voivat sanoa enemmän kuin tuhat sanaa!

Kukkakieli punaiset ruusut rakkauden symboli sanoo enemmän kuin tuhat sanaa

  • Kukkakielen alfa ja omega

Punaiset ruusut ovat klassinen rakkauden symboli, eikä niiden kanssa voi koskaan mennä vikaan. Nämä erittäin ilmeikkäät kukat saavat jokaisen naisen sydämen lyömään nopeammin. Tummat punaiset ruusut ilmaisevat syvää sisäistä sidettä, kun taas vaaleanpunaiset ruusut edustavat enemmän varattuja rakkauden tunteita. Lisää hyödyllistä tietoa ruusujen värisymboliasta voisi rikastuttaa perustietojasi eikä vahingoittaa ketään. Kukaan ei halua tehdä virhettä, joten on hyvä tietää seuraava kukkakieli.

 Kukkien kielen mukaan valkoiset ruusut symboloivat viattomuutta ja uskollisuutta, minkä vuoksi tällaiset kimput annetaan morsiamelle hääpäivänä.

Kukkakieliset valkoiset ruusut viattomuuden ja uskollisuuden symboli

Narsissi on tyypillisin pääsiäiskukka ja symboloi tulevaa kevättä. Kukkien kielen mukaan narsissit edustavat raikkautta ja eloisuutta. Turhamaisuus ja itsekkyys on myös koodattu niiden nimeen, narsissit.

 Kukkien kielen mukaan narsissilla on epäselvä merkitys.

Kukkakielisten narsissien merkitys on epäselvä

Voit tehdä rakkausilmoituksen punaisten tulppaanien kimpussa.

Kukkakieliset punaiset tulppaanit julistavat voimakkaasti rakkautta

Tulppaanit ovat saksalaisten suosikkikukkia, ja niitä annetaan usein lahjoina eri tilanteissa. Ruusujen sijasta voit antaa tulppaanikimpun äidillesi, tädillesi tai isoäidillesi tai miellyttää sitä kollegallesi tai naapurillesi. Tässä pätee kukkakielen sääntö – mitä tummempi väri, sitä voimakkaammat tunteet. Muista tämä, kun ostat tulppaaneja kukkakaupasta!

 Tulppaanit ilmaisevat rakkautta, kiintymystä ja ihastusta.

Kukkakielet tulppaanit eri värejä mitä tummempi, sitä voimakkaammat tunteet

 Värikkäät hyasintit ovat selvä kevään uudistumisen symboli.

Kukkakielen värikäs hyasintti symboloi kevään uudistumista

 Pehmeillä esikoilla pienessä ruukussa annat toivoa keväällä. Nämä kauniit kevätkukat edustavat edelleen puhtautta ja rakkautta.

Kukkien kieli, hellyät esikot espanjassa antavat toivoa, ilmaisevat puhtautta ja rakkautta

Vaaleanpunaiset neilikat ilmaisevat lempeitä rakkauden tunteita.

Kukkakieliset vaaleanpunaiset neilikat ilmaisevat lempeitä rakkauden tunteita

 Sano “pidän sinusta” auringonkukan kanssa.

Kukkakieli kyllästetty keltainen auringonkukka symboloi lämpöä

Auringonkukka muistuttaa aurinkoamme, se symboloi sen lämpöä ja kylläistä keltaista väriä. Tästä syystä ihmiset haluavat antaa auringonkukkia rakkailleen tai sisustaa heidän kanssaan kodin. Kuuluisa taidemaalari Vincent van Gogh ikuisti tämän kukan monissa kuvissaan.

Gerbera kasvaa myös aurinkoisella paikalla, sen värit ovat kylläisiä ja kauniita.

Kukkakieli upea gerbera kaunis väri

 Gladiolit annetaan yleensä lahjaksi, kun haluat ilmaista tunteidesi rehellisyyden.

Kukkakieliset gladiolit ilmaisevat tunteiden rehellisyyden

 Liljat ovat puhtauden, viattomuuden ja neitsyyden symboli.

Kukkakielet liljat symboli puhtauden viattomuuden neitsyyden

Liljat esittelevät meille ainutlaatuisen värisävynsä ja hehkuvat herkullista tuoksua. Nämä kukat lahjoitetaan erityisissä tilaisuuksissa, kuten häissä ja vuosipäivissä.

Seuraava video näyttää liljojen kauneuden ja kertoo niiden kasvusta, hoidosta ja tärkeydestä.

Callas ilmaisee hellävaraisia ​​tunteitasi vastaanottajaa kohtaan.

Kukkakieli Callas -herkät valkoiset kukat ilmaisevat syviä tunteita

Nyt tiedät tärkeimmät asiat kukkien kielestä. Mikä on suosikkisi tässä kuvatuista kukista? Ole rohkea valinnassasi ja käytä sitä tunteiden ja tunteiden ilmaisemiseen. Tulet varmasti saamaan vastaanottajan onnelliseksi sekä upealla kimpussa että yhdellä kukalla.

 Azalea -ruukulla osoitat syvää luottamusta vastaanottajaan.

Azalea -kukkakieli ilmaisee syvää luottamusta vastaanottajaan

 Iris edustaa luovuutta ja peruuttamatonta energiaa.

Kukkakieli Iris -symboli luovuudelle ja peruuttamattomalle energialle

 “Luulen vain, että olet hieno!” – ilmaiset tämän kukkien kielellä kauniilla ja värikkäillä freesioilla.

Kukkakieli siro värikkäät freesiat ilmaisevat kiintymystä