Laventelin istuttaminen kotiin ja puutarhaan: mitä hyötyä ja mitä sinun tarvitsee tietää siitä?

Laventeli on erityinen kasvi, josta jokainen voi hyötyä jollakin tavalla. Kukat näyttävät kauniilta, mutta se viehättää meitä myös upealla tuoksullaan. Laventeli on osoittautunut vaikuttavaksi kehollemme ja mielellemme. Mutta tässä on parhaat uutiset, joita meillä on sinulle! Voit istuttaa laventelin kotona. Tämä toimii yhtä hyvin puutarhassa tai parvekkeella. Tässä on kaikki mitä sinun pitäisi tietää siitä.

Voit käyttää sekä lehtiä että kukkia

Pieni ämpäri laventelin laventelikasveja

Siksi sinun pitäisi istuttaa laventeli!

Ennen kuin annamme sinulle erityisiä vinkkejä laventelin istuttamisesta, haluamme motivoida sinua hieman. Sekä laventelin lehtiä että kukkia voidaan käyttää terapeuttisiin tarkoituksiin. Ne ovat luonnollisia makuja, joita voidaan käyttää myös gastronomiassa.

Niitä käytetään myös laajalti kosmetiikassa. Ne olisivat ihanteellisia aromaterapiaan ja niillä olisi rauhoittava vaikutus ihoon ja hiuksiin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tämä laventeli toimii luonnollisena rauhoittavana aineena ilman tunnettuja sivuvaikutuksia. Monet ihmiset ratkaisevat ongelmansa rasvaisilla hiuksilla ja päänahalla sekä kasvojen epäpuhtauksilla laventeliveden avulla.

Voit myös yhdistää laventelin muihin puutarhan kasveihin, jos niiden välillä on suurempi aukko

Yhdessä muiden kasvien kanssa laventelikasvit

Oikea maaperä laventelille

Aloitetaan siitä, missä laventeli toimii hyvin. Kotona laventeli tuntuu kotona paikoissa, joissa on kuiva ilmasto. Ihanteellinen maaperä olisi hiekkainen, paljon kiviä ja kuiva. Viime vuosina on kuitenkin myös havaittu, että humuspitoinen maaperä on myös erittäin hyvä kasvi. On parasta valmistaa puutarhasta maaperän seos kalkilla ja hiekalla. Voit käyttää siinä laventelia.

Laventeli kukkaruukussa – tehtävä on täysin mahdollinen!

Laventelikasvit - pieni ruukku laventelilla

Näin voit istuttaa laventelin kukkaruukkuun!

Vaikka sinulla olisi suurempi puutarha, sinun on ensin istutettava laventeli kukkaruukkuun. Näin hallitset kaiken helpommin. Sitten voit aina siirtää sen maahan. Laventeli pitää kohtuullisista lämpötiloista, joten huone ei saa olla liian lämmin tai liian kylmä. Kun laitat tämän kasvin kukkaruukkuun, saat helposti oikean sekoituksen maaperää, hiekkaa ja kalkkikiveä. Viemäröinti on myös erityisen tärkeää, koska maaperä ei saa muuttua liian kosteaksi. Tätä varten tarvitset kukkaruukkuja, joissa on hieman suurempia reikiä, joiden läpi vesi virtaa. Tässä tapauksessa ei ole väliä mihin aikaan vuodesta laventeli istutetaan.

Jopa laventelin hoito on sinänsä terapiaa

Laventelikasvien ämpäri ja maaperä

Voit laittaa laventelin myös puutarhaan

Voit tietysti laittaa laventelia myös puutarhaan. Valitse tämä paikka, joka on hyvin suojattu tuulelta. Sen pitäisi sijaita ihanteellisesti penumbrassa. Tämä on parasta tehdä keväällä, jolloin pakkasen mahdollisuus on minimaalinen. Yksittäisten kasvien välisen etäisyyden on oltava vähintään 30 ja enintään 90 cm. Tässä tapauksessa sinun on ehdottomasti vältettävä kastumista ja valittava hyvä läpäisevyys. Laventeli ei myöskään saa olla liian lähellä muita kasveja.

Laukut kuivilla laventelin kukilla ovat loistava lahjaidea

Laventeli istuttaa pieniä pusseja

Pienet kasvit tai siemenet?

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa laventelin istuttamiseen. Voit joko istuttaa pienen verson, joka on jo 10 cm korkea. Toinen vaihtoehto olisi siemenet. Molemmilla vaihtoehdoilla on etunsa ja haittansa. Kasveilla saat luonnollisesti nopeamman tuloksen. Voit myös istuttaa ne hieman myöhemmin kuin alkukesällä. Mutta tämä on kalliimpi vaihtoehto, ja se olisi parempi vaihtoehto parvekkeelle ja käytettäväksi esimerkiksi kukkaruukkuissa. Sinun on kuitenkin varmistettava, että kasvit ovat hyvässä kunnossa. Jos ne kasvavat sopimattomassa maaperässä, ne voivat mädäntyä nopeasti, ennen kuin voivat edes kehittyä pidemmälle.

Siellä on sitkeä laventeli, joka voi jopa jättää -15 astetta

Laventeli istuttaa pihalle laventelin

Kasvava hoito

Jos istut laventelia, sinun on myös oltava valmis leikkaamaan sitä myös vuoden aikana. Jo kasvanut kasvi tarvitsee yksinkertaisesti tätä hoitoa, jotta se kehittyy mahdollisimman hyvin. Mutta se on puhdasta nautintoa itsessään, koska olet jo kosketuksissa kukkien kanssa ja nautit tästä niin miellyttävästä aromaterapiasta! Sinun on leikattava laventeli kahdesti. Tämä on tehtävä pian ensimmäisten kukkien kasvun jälkeen. Sitten tämä on välttämätöntä, juuri ennen laventelin kuihtumista, eli keskikesänä. Tavoitteena on mahdollistaa uusien versojen ja toisen kukan kehittäminen. Ensimmäinen kerta noin puolet ja toinen kerta – kolmasosa kasveista leikataan takaisin.

Laventeli kasvaa hyvin kuivassa, hiekkaisessa maaperässä

Laventelikasvit - erittäin mukavia kasviideoita

Löydä oikea laventeli!

Markkinoilla on kaksi suosittua laventelilajiketta, jotka voidaan ostaa ja istuttaa vastaavasti. Yksi niistä sietää hyvin kovia lämpötiloja -15 asteeseen asti. Tämä olisi ihanteellinen puutarhaan. Parvekkeelle voit käyttää myös toista lajiketta, joka olisi hyvä noin 0 °. Tämä ei niin kestävä laventelilajike voitaisiin istuttaa myös tänne puutarhoihin. Talvella tämä lajike olisi kuitenkin eristettävä kylmästä jotenkin. Erilaisten muovityyppien lisäksi lehdet ja lehdet olisivat hyvä vaihtoehto tähän tarkoitukseen.

Laventelin istuttamisesta kauden lopussa on monia etuja!

Laventelikasvit ja yhdistä omenoiden kanssa

Laventeli sopii erinomaisesti moderniin elämäntapaan

Nykyään haluamme yhdistää toiminnallisuuden, tyylin ja terveyden. Laventeli sopii upeasti sen kanssa. Tätä laitosta voidaan käyttää hyvin modernien huoneistojen sisustuksessa. Se sopisi myös perinteiseen muotoiluun. Laventelin aromilla on rauhoittava ja hyödyllinen vaikutus. Loppujen lopuksi kukkia voidaan käyttää myös erilaisissa gastronomian resepteissä. Laventeli on yksi Lääkekasvi ja myös hyväksi terveydelle. Jotta voit nauttia kasvista myös talvella, sinun on kuivattava joitakin lehtiä ja jaettava ne pienissä pusseissa. Voit siis käyttää niitä myös talvikoristeluissa. Tällaiset pussit toimivat myös loistavina lahjaideoina.

Laventeli on helppo ja lisäksi erittäin kiitollinen kasvi! Tämä voisi olla jotain niille teistä, jotka uskaltavat istuttaa ja hoitaa jotain puutarhassa tai parvekkeella ensimmäistä kertaa! Toivotamme sinulle menestystä!

Laventeli on hieno koriste kotona!

Hieno idea puutarhan laventelikasveille

Etupihan laventeli olisi luonnollinen hoito sinulle ja perheellesi!

Hieno idea upeilla, suurilla laventelipensailla

Nauti kesästä kauniilla laventelin aromilla!

suuret pensaat - laventelikasvit