Luo trooppinen tunnelma puutarhaan oikealla kämmenellä

palmu puutarhassa kaunis ja ylpeä uima -altaalla

Oikealla kämmenellä puutarhassa voit luoda upean trooppisen tunnelman

“Näin puutarhasi tulvii.” “Jäädytämme puun.” “Puutarha on liian pieni.” Kaikki nämä ovat tyypillisiä tekosyitä … Palmu yksinkertaisesti tekee puutarhasta kauniimman!

Mikään kasvi maailmassa ei anna tyypillisesti trooppista ilmapiiriä paremmin kuin palmu.

Suurin osa palmuista voi kasvaa vain lämpimässä ilmastossa. Mutta on myös joitain esimerkkejä kasveista, jotka soveltuvat myös viileämpiin olosuhteisiin.

Sisällysin jopa joitain huonekasveja. Kämmenet, joita voidaan viljellä pakkasessa.

Kauniita banaanipalmuja ja vaaleanpunaisia ​​pelargonioita

palmu puutarhassa vaaleanpunainen geraniums banaani lajike

Asutko alueella, jossa talvet ovat melko kylmiä? Älä huoli: on myös kasveja, jotka voivat kasvaa näissä ilmasto -olosuhteissa.

Välimeren tuulettimen kämmen

Palmu puutarhassa siirtomaa -tyylinen talo turkoosi

Nämä ovat ryhmissä kasvavia kasveja, jotka sopivat erinomaisesti puutarhaolosuhteisiin. Hamppupalmu on toinen ihana lajike, jota voit käyttää neljän vuodenajan puutarhassa.

Heti kun asut alueella, jolla talvi ei saavuta nollan alapuolisia lämpötiloja, sinulla on suuri valikoima palmuja. Nämä ovat noin Chamaedorea radikalis (eräänlainen säänkestävä vuoripalmu), bambupalmu, Burgatius, Kanariansaarten taatelipalmu.

Monien mielestä tämä on maailman luonnollisin yhdistelmä. Monet palmut eivät kuitenkaan kestä rannikon tuulista ilmastoa. Myös suolainen maa voi olla ongelma.

Kookospalmut olisivat periaatteessa ilmeinen valinta. Tämä on yleistä kaikilla trooppisten alueiden rannoilla.

Allagoptera on toinen palmutyyppi, joka on hyvin yleinen Etelä -Amerikassa. Se on myös upea palmu rannalle. Sen rungot pysyvät aina lähellä maata ja se näyttää aina suurelta pensaalta.

Haluatko palmu, joka leviää nopeasti? Valitse tyyppi Palmetto vihreänä tai sinisenä.

Suku on hyvin suvaitsevainen suolaa, vettä ja kylmää käsiteltäessä.

Palmuja pienille alueille

palmu puutarhassa pihalla trooppisten kasvien vilefalt

Palmuja ei ole tarkoitettu vain suuremmille alueille. Monet lajit sopeutuvat upeasti pienempien sisäpihojen ilmapiiriin. Rhapis excelsa on tässä tapauksessa erittäin sopiva vaihtoehto. Heimot muodostavat ryhmiä ja pienempien ja isompien takia he kirjoittavat itsensä kaikenlaiseen tunnelmaan. Täällä voi käyttää myös bambupalmua. Näillä tyypeillä saat herkän ja esteettisesti kauniin ilmeen.

Tällaiset kämmenet voivat käsitellä suoria auringon säteitä, mutta ne näyttävät parhaiten varjossa. On parasta istuttaa ne räystään tai korkeamman puun alle.

Viileille alueille olisi kääpiö taatelipalmu, sädepalmu ja yhteinen kääpiöpalmu.

Kaikki nämä lajit vaativat paljon vähemmän huoltoa kuin mikään muu.

Vaikuta suurilla palmuilla – alkaen Debra Yates Great Space, Inc..

palmu puutarhassa jättimäinen munakoisovivahteilla

Onko sinulla tarpeeksi tilaa ja haluat suunnitella palmun huoneesi keskipisteeksi? Luo sitten paljon tilaa tälle.

Bismarck -kämmen olisi tässä tapauksessa sopiva valinta. Se tekee vaikutuksen paitsi lehtineen, myös vaalean siniharmailla lehtineen. Kuninkaallinen palmu ja Copernicia baileyana ovat muita ylimitoitettuja palmuja. Molemmilla on erittäin suuret betonimaiset rungot. Attalea Cohune on loistava sanan välittömässä merkityksessä, ennen kuin hänellä on edes heimo. Niiden rinteet ovat noin 6 metriä pitkiä ja 18 metriä leveitä.

Palmuilla ei pitäisi olla vain tarpeeksi tilaa, vaan ne on myös nähtävä kaukaa. Koska vain silloin sen loisto todella tulee omakseen.

Kuivuutta kestävät kämmenet

palmu puutarhassa riveissä välimeren tyyliin viehättävä

Palmujen tiedetään olevan peräisin maailman lämpimiltä alueilta. Siksi on monia lajeja, jotka voivat elää kuivassa ilmastossa. Suurin osa voidaan istuttaa myös aavikolle. Seuraavat lajit sopivat tähän parhaiten: kääpiöpalmu, Kalifornian tuulettimen kämmen, holly (sahapalmu). Ne voidaan istuttaa alueille, joilla ei ole riittävästi vettä ilman ongelmia.

Palmuja, jotka muistuttavat pensaita

palmu puutarhassa romanttinen puutarha espanjalainen muotoilu

Voit saavuttaa pensasaitoja ja pensasnäköisiä luonnollisia rakenteita istuttamalla tietyntyyppisiä kämmenet.

Jotkut palmuista voivat toimia täydellisinä väliseininä. Kultainen hedelmäpalmu on erittäin suosittu laji ja muuttuu hieman kellertäväksi auringossa. Rhapis excelsa on toinen erittäin sopiva vaihtoehto; sitä voidaan käyttää suojauksena pienissä tiloissa. Faned out frond vie hyvin vähän tilaa.

Arenga engleri mahtuu myös tänne, samoin kuin kalahäntä. Ne tunnetaan aaltoilevista, hapsutetuista lehdistään. Toisin kuin useimmat pensaat, palmuja ei tarvitse lannoittaa. Jotta ne eivät risteä, ne on katkaistava säännöllisesti.

Palmuja kosteaan ilmastoon

palmu puutarhassa trooppinen ja vilkas sisäpihalla

Onko puutarhassa vuorattu alue? Se olisi juuri oikea paikka eräänlaiselle palmulle. On lajeja, jotka kasvavat parhaiten tällaisissa olosuhteissa. Amerikkalainen Acoelorrhaphe wrightii sopisi tähän ihanasti. Suuri palmetto -palmu olisi myös kuivuus ja kosteus elinympäristöissään ja puutarhassa.

Muita kosteutta rakastavia kämmenet ovat kääpiö taatelipalmu ja tiivistävä vaha. Jälkimmäinen tarvitsee itse asiassa pysyvää kosteutta tai pysyvästi kosteaa maaperää.

Palmuja sisätiloihin

palmu puutarhassa myös huonekasvina kirjastossa

Palmuja käytetään usein huonekasveina. Mutta itse asiassa ne eivät aina ole sellaisia. Sinun pitäisi valita oikea tyyppi. Sopivin vaihtoehto olisi Rhapis excelsa. Se maksaa hieman enemmän, mutta pitkällä aikavälillä se on todellinen huoneen kaunistus. Niillä on aito trooppinen ilme ja joustava luonne. Kentia -kämmenet ovat toinen erittäin kallis vaihtoehto kotiin. Pitkällä aikavälillä olet kuitenkin iloinen siitä, että olet tehnyt tämän.

Arvokkaampaa varjoa lämmössä

palmu puutarhassa arvokas varjo