Maaperä rikkaruohoja vastaan: mitkä kasvit sopivat tähän?

Rikkakasvien käyttäminen omassa puutarhassa on loistava idea. Tämäntyyppisiä kasveja pidetään yleensä kestävinä ja helposti hoidettavina, ne uhmaavat aurinkoa ja kylmää, kasvavat monivuotisina kasveina ja ovat yleensä monivuotisia. Ajan myötä ne muodostavat niin sanotun tyynyn maahan eivätkä yksinkertaisesti anna ei-toivotuille kasveille mahdollisuutta. Puutarhatyylin ja -paikan sekä henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan voit valita oikeat maanpeitekasvit. Tietenkin haluamme auttaa sinua jälleen ja näyttää sinulle joitakin suosikkikasveistamme, joilla voit peittää puutarhalattiasi. Varjossa, puolivarjossa tai auringossa-löydät aina oikean maanpeitteen ja varmistat tällä tavalla hyvin hoidetun puutarhan ilmeen ilman paljon vaivaa.

Maaperä rikkaruohoja vastaan ​​helppohoitoiseen puutarhaan

kukoistavat maanpeitteen kasviideat

Evergreen maanpäällinen

Periaatteessa nämä kasvit ovat sitkeitä ja kasvavat sekä varjossa että auringossa lajista riippuen. Maaperän tiiviisti yhteen kietoutuneet juuret eivät ainoastaan ​​ole tehokkaita rikkaruohoja vastaan, vaan myös suojaavat ja rikastavat maaperää samanaikaisesti aikaa ja varmista, että se on tasapainoinen Garden -mikromaailma.

Istutus tehdään yleensä loppukesällä. Maaperäkasveilla on sitten tarpeeksi aikaa juurtua ennen talven alkua. Leikkaaminen on täällä tabu, koska se voi vahingoittaa herkkiä juuria. Rikkakasvien rikkaruohot, jos niitä esiintyy maanpeitteen ensimmäisessä kasvuvaiheessa. On suositeltavaa rikastuttaa maaperää kompostilla ennen istutusta ja levittää kuorimultaa, jonka alla on sarvenlastuja, pienten kasvien välillä, jotka peittävät maan. Yleensä riittää, että istutetaan noin 15 kasvia neliömetriä kohti.

Lisävinkki: Kun maanpeite kasvaa nopeasti ja on juoksija, sinun pitäisi odottaa vähemmän kasveja neliömetriä kohti – enemmän kuin neljä tai viisi.

Hiipivä kataja (Kataja horisontaalinen)

ikivihreä maanpeite kataja vaakasuora hiipivä kataja

Mantelilehtinen maitokukka tai mantelimaitoEuphorbia amygdaloides)

ikivihreä maanpeite euphorbia amygdaloides mantelimaito

Koiran korva (Stachys byzantina)

Koiran korva ikivihreä maanpeite

Suuri ikivihreä (Vinca -major)

suuri ikivihreä maanpeite loi kasveja

Lankaholkit tai Muehlenbeckien (Muehlenbeckia)

Muehlenbeckia axillaris musta hedelmäinen karvainen pensas

Muita esimerkkejä suosituista ikivihreistä maanpeitteistä ovat: 

  • pähkinänjuuri
  • muratti
  • ikivihreä ryömintä
  • Balkanin nostureita
  • haltian kukka
  • matto kultainen mansikka
  • vaahdon kukka
  • täplikäs keuhkokuume.

Maanpäällinen auringossa

Yksi suosituimmista maan peitteistä, jotka menestyvät paahtavassa auringossa, on timjami. Tämä lääkekasvi ei ole vain nautittava arvokkaana teena, kun sinulla on kylmä, mutta se myös leikkaa hienon hahmon puutarhassa. Monet timjamityypit ovat kulutusta kestäviä ja peittävät maan ja kasvavat jopa 5-10 cm korkeiksi.

Maanpäällinen timjami tuoksuvalle nurmikolle

maaperän kasvien ideoita puutarhan suunnitteluun

Kukkaroiden rehevät kukat ovat yhtä upeita. Vaikka tämä mehevä kasvi on vuosittainen, se uhmaa lämpöä ja suoraa aurinkoa ja tekee siitä erinomaisen koristeen puutarhaan.

Värikkäitä pursulakukkia kesän maanpeitteenä

purslane ruusu maanpeite kasvit aurinko

Phedimus spurius on sedum -perheestä ja kasvaa jopa kuivalla nurmikolla, seinillä tai kivillä. Ennen kaikkea se tekee vaikutuksen kiehtovilla, suurilla kukillaan.

Kaukasuksen kivikivi (Phedimus spurius)

sedum spurium maanpeite mehikasveja valkoihoinen aasialainen stonecrop

Liekinkukkaperhe on melko suuri. Suurin osa näistä erehtymättömästi tuoksuvista kukista on peräisin Pohjois -Amerikasta, ja monet harrastajapuutarhurit ovat niitä erittäin suosittuja. Liekkikukilla on lajikkeesta riippuen valkoisia, violetteja tai vaaleanpunaisia ​​kukkia.

Liekinkukkien upeat kukat, kuten verhoilufloksi (Phlox diffusa)

phlox diffusa maanpeite osittain varjossa aurinkoinen liekki kukkia

phlox diffusa liekinkukat maapeite

Delosperma -perhe on myös varsin suosittu ja tunnettu. Tämä mehevä kasvi on helppo hoitaa ja kukkii violetilla ja violetilla.

Upea Delosperma kuuluu keskipäivän kukkien (Aizoaceae) kasvisukuun

delosperma cooper maanpeite kasvit aurinkoinen

delosperma ecklonis violetit kukat aurinko maanpäälliset kasvit

Maanpäällinen varjossa ja puolivarjossa

Ja mitkä kasvit sopivat puutarhan verhoiluun, kun varjoa on enemmän tai puoli varjoa? Älä huoli! Onneksi niitäkin on paljon. Tässä haluaisimme luetella suosikkimme sinulle. On monia, jotka luultavasti jo tiedät tai jopa omassa puutarhassa.

Esimerkiksi Hosta ovat monivuotisia kasveja, jotka tulevat Japanista ja ovat erittäin helppoja hoitaa. Ne menestyvät myös tässä maassa ja antavat puutarhalle rauhoittavan, mehukkaan raikkauden varjossa.

Hostas kutsui myös sydämen liljoja (Hosta)

funkien hosta varjostavat maanpeiton kasveja

Tehokkaan näköisten lehtien ja herkkien valkoisten kukkien ansiosta Saxifraga stoloniferaa suositellaan ehdottomasti maanpeitteeksi puutarhan varjoisille paikoille. Kasvi kukkii toukokuusta syyskuuhun ja säikeessä voi joskus olla jopa 60 kukkaa.

Juutalainen parta tai hiipivä saksa (Saxifraga stolonifera)

judenbart varjo maanpeite kasvi

Upeat saniaiset tuskin tarvitse ottaa käyttöön. Kuka ei tunne heitä? Usein metsässä kävellessä nähdyt ja siksi tunnetut saniaisperheen eri edustajat ovat hyödyllinen, maaperää peittävä vaihtoehto luonnollisille puutarhoille, joissa on enemmän varjoa ja kosteutta.

Saniaiset rakastavat varjoa ja puolivarjoa

saniainen varjossa maanpeite kasveja

Ysander -kasveja kutsutaan myös hellästi lihaviksi miehiksi, ja monet puutarhurit suosivat niitä. Tämä on kaunis sävyinen maanpeite, joka näyttää upeita, reheviä vihreitä, rosoisia lehtiä ja pieniä, herkkiä kukkia. Lihava mies on ikivihreä kasvi, se kasvaa ja leviää nopeasti ja turvallisesti.

Japanilainen ysander (Pachysandra terminalis)

japanilainen ysander pachysandra terminalis varjostin

ikivihreä maanpeite pachysandra ysander

Kuollut nokkosen suku on melko suuri, ja vaikka nämä kasvit ovat niin nimettyjä ja ulkonäöltään samanlaisia, ne eivät liity nokkosperheeseen. Niillä on herkkiä, violetteja kukkia, ja niitä voi nähdä paitsi nurmikolla, myös usein nurmikolla ja tien varrella.

Täplikäs kuollut nokkonen (Lamium maculatum)

täplikäs kuolleen nokkosen varjostama maanpeite

Erehtymätön ja mausteinen – woodruffia ei pidetä lääke- ja aromikasvina turhaan, ja se oli perinteisen woodruff -boolin tärkein ainesosa. Nykyään puu ei ole enää sallittu elintarviketuotannossa Saksassa sen korkean kumariinipitoisuuden vuoksi.

Woodruff (Galium odoratum), jota kutsutaan myös tuoksuvaksi vuodeksi

waldmeister galium odoratum varjostavat maanpeitekasveja

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on verenpunainen nosturikärpäs ja pehmeä naisen vaippa. Nämä kauniisti kukkivat maanpeitekasvit viihtyvät parhaiten puolivarjossa. Molemmat leviävät melko nopeasti ja niillä on kauniita, herkkiä kukkia. Toisin kuin matala nosturikärpi, naisen vaippa kasvaa joskus jopa metrin korkuiseksi ja siinä on suuret, yhdeksänlehtiset lehdet.

Veripunaista nosturikukkoa kutsutaan myös verikukuksi ja kananjuureksi (Geranium sanguineum)

varjo maaperä pelargonia sanguineum veripunainen nosturilintu

Pehmeä naisen vaippa maanpäällisenä

pehmeän naisen vaipan maanpeitekasvit

Riippumatta siitä, minkä maanpeitteen valitset, et vain tee jotain hyvää helppohoitoiselle puutarhallesi, vaan säästät ennen kaikkea aikaa ja tarpeettomia huoltotöitä. Koska oikeat maanpeitekasvit eivät ole vain kauniita ja kestäviä, ne tarjoavat myös tehokkaan ja täysin luonnollisen suojan rikkaruohoja vastaan. Katso täällä kaikkia maanpeitekasveja ja mieti, mitkä niistä ja missä ne sopivat puutarhaan.

Ikivihreä ja helppohoitoinen – puutarha, jossa on maanpeite

ikivihreitä maanpeitteen ideoita puutarhassa   Vinca -major        mehevä ikivihreä maaperän puutarha