Maisemointi ja puutarhanhoito – näyttääkö puutarhasi hyvältä kaikista kulmista?

maisemointi, puutarhanhoito, pensasaidat, vesi

Maisemointi ja puutarhanhoito – Kuinka hyvältä pihasi näyttää?

Monet ammattimallit on kuvattu tietyltä puolelta, koska ne näyttävät parhaalta siltä puolelta. Mutta kauniit ihmiset näyttävät hyviltä kaikilta puolilta. Samaa voidaan sanoa puutarhoista. Aina on paikkoja, joissa olemme tyytymättömiä ulkonäköön.

Jossain vaiheessa on aika kauneushoitoille.

Jotkut tapaukset voivat olla monimutkaisempia kuin toiset maiseman luonteen vuoksi. Mutta on aina pari perusperiaatetta, joiden avulla voit saavuttaa paljon mukavamman kuvan.

Vaihtele kokoja

Kolmannen ulottuvuuden huolellinen käsittely puutarhassa voi johtaa upeisiin tuloksiin. Huomaatko kuinka erilaiset pintojen korkeudet ovat täällä? Tämä puutarha olisi paljon tylsempi ilman tätä erikoisuutta.

Maisemointi ja puutarhanhoito – Huolehdi suojauksista säännöllisesti?

maisemointi- ja puutarhanhoitopuut

Katsotaanpa tarkasti toista merkittävää kolmiulotteista sisäpihaa. Näet kauniin puuterassin aivan teräsrakenteen vieressä. Tuloksena on juokseva väri ja mielenkiintoinen koostumus samanaikaisesti. Mehikasvien vieressä näkyvä tikku vastaa talon pylväiden kaltevuutta.

Lisää taideteos

Pystysuoran puutarhan tekeminen mielenkiintoisemmaksi on tehtävä, joka voidaan ratkaista eri tavoin. Voit saavuttaa sen esimerkiksi veistoksen avulla. Kuvan kivimetalli -ioni näyttää kauniilta joka kulmasta. Sinun olisi myös saavutettava tämä! Esimerkiksi kapea ja korkea veistos ei näyttäisi erityisen edulliselta ylhäältä, ehkä ei näytä hyvältä täällä.

Patsaan avulla voit rakentaa puutarhaan poikkeuksellisen katseenvangitsijan

maisemointi, puutarhanhoito, pensasaidat, kuvio, taideteos

Istuta massa

Keskustelkaamme nyt yksityiskohtaisemmin istutusjärjestelmistä. Yhden tai useamman lajin istuttaminen joukkoon puutarhaan tuottaa suuria etuja siellä. Esimerkkinä voidaan harkita erilaisia ​​ryhmittelyjä tässä Prerien -tyylisessä puutarhassa! Herätät paljon kiinnostusta eri kankaiden, muotojen ja värien taitavan ja taiteellisen käytön ansiosta. Hardscapen serpentiiniviivat luovat vahvan vaikutelman ja takaavat samalla rentoutumisen. Ylhäältä teet taiteellisen vaikutelman.

Vilkkaat värit tuovat tunnelmaa ja iloa

Maisemointi ja puutarhanhoito, puutarhat, pensasaidat massiivisesti

Sekoita eri kankaita ja materiaaleja

Tämän puutarhan muotoilu on rentouttavaa ja joustavaa. Se sisältää monia koristekasveja ja hopeaperovskia -kasvia. Muodon samankaltaisuus ja materiaalien monimuotoisuus luovat yhteenkuuluvuutta ja kiinnostusta. Sängyissä on laajat linjat ja puutarha on miellyttävä silmälle kaikesta näkökulmasta.

Nauti upeista näkymistä riippumatta siitä, missä olet puutarhassa

maisemointi puutarha kivi polku värit kasvit

3 tapaustutkimusta puutarhassa

1. Kaupungin kävelykatu

Tämä urbaani takapiha vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta kaikista kulmista. Lautatie kulkee vinosti aidan läpi. Tämä on yllättävä ratkaisu, joka herättää paljon kiinnostusta ja kiinnostaa katsojaa.

Saman puutarhan maanpinta on yhtä houkutteleva. Lankku polku johtaa silmän huoneen läpi ja antaa katsojan odottaa upeita näkymiä. Koristekasveja istutettiin tänne ryhmissä. Ne takaavat jatkuvuuden ja pehmeyden koristepuutarhassa. Tasaiset pinnat tekevät siitä erityisen tilavan.

Tarvitsetko inspiraatiota? Aasia on loistava inspiraation lähde

maisemointi puutarha -aita bambu kivet

2. Metsäpolku

Asun hyvin metsäisellä alueella. Puutarhan etuosa saa suurimman osan auringonvalosta. Terassi ulottuu koko talon eteen. Joten voit nähdä puutarhan kadulta.

Halusin hyödyntää tätä puutarhan osaa käytännössä. Tästä syystä lisäsin pyyhkäisevät rivit. Nämä määräytyvät pääasiassa keskimääräistä suuremman puutarhapolun kautta, joka johtaa seinään. Vahvat linjat määrittelevät sekä tilan että sen tarkoituksen.

Polku on erittäin leveä johtuen paikan toiminnasta metsän raivauksena. Pystyin ylittämään kukkapenkit ilman, että huone näytti liian kiireiseltä. Kapeampi polku tuntuisi enemmän klaustrofobiselta. Koska tämä on epävirallinen muotoilu, käytin uudelleen käytettyjä ratapölkyt. Olen rajaillut terassit soralla. Tämä tarkoittaa, että kävijöillä on paikkoja rentoutua ja pohtia.

Toisto on erityisen hyödyllinen konsepti, jonka avulla huone näyttää yhtenäiseltä ja tutulta. Tässä tapauksessa käytin japanilaista vaahteraa ja chartreusea. Yhdessä polun kanssa ne varmistavat jatkuvuuden.

Tämä on perspektiivi seinältä kadulle. Täällä sinun pitäisi piilottaa näkymä naapuritaloihin ja polulle. Koska yksityisen alueen suojelu on minulle erittäin tärkeää. Joskus muutaman tuuman kasvin siirtäminen voi tehdä suuren eron.

Kolmas näkökulma on alas terassilta. Vahvat viivat määrittelevät tilan. Ne edustavat silmiinpistäviä hahmoja keskellä metsää, ilman niitä puutarha ei pystyisi erottumaan metsästä. Kelta-vihreät täplät edustavat satunnaisia ​​aksentteja huoneessa ja ylittävät tien. Viininpunaiset ja siniset lehdet tasapainottavat jännittävän vaikutuksensa ja rauhallisuuden.

Yritä ponnistella ja ylläpitää kaunista nurmikkoa

maisemointi ja puutarhanhoito etupihan puutarha

3. Ura juoksevalla vedellä

Hyvin määritellyt tilat herättävät kiinnostusta ja ohjaavat katseen paikan ytimeen. Veden keskellä oleva urna heijastaa kivilaatan väriä ja muotoa. Varmistamalla tämän jatkuvuuden suunnittelijat ovat luoneet epävirallisen ja samalla hyvin organisoidun tilan.

Nauti putoavan veden äänestä

maisemointi, puutarhanhoito, vesikivikivet

Tämä puutarha on kaunis myös alhaalta. Maiseman väri ja veden virtaus eri keskuspisteiden välillä tuovat rentoutumista ja harmoniaa.