Miksi kirsikkalaakerin pensasaidasta on hyötyä puutarhallesi – 10 syytä

Kirsikkalaakeripensas, joka tunnetaan myös nimellä tavallinen laakeri, on erittäin suosittu suojaustyyppi, joka on tänään valokeilassa kanssamme. Toissapäivänä raportoimme ikivihreistä pensaskasveista yleensä ja nyt kiinnitämme huomiomme kirsikkalaakeriin. Pidä kiinni siitä ja opi lisää tästä upeasta pensaskasvista, joka voi menestyä myös puutarhassa.

Cherry laurel hedge – nopeasti kasvava ja ikivihreä pensaskasvi

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus puutarha -allas yksityisyyden suoja suoja

Kirsikkalaakeri elävänä yksityisyysnäytönä 

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus nopeasti kasvavat ikivihreät pensaskasvit

Kirsikkalaakerin pensas (Prunus laurocerasus)

Kirsikkalaakeri on komea, ikivihreä pensas, joka sietää varjoa ja tuottaa kevyitä, valkoisia, tuoksuvia kukkia. Se kasvaa nopeasti ja houkuttelee lintuja kirsikkamaisilla punaisilla hedelmillään, jotka muuttuvat kypsyessään mustiksi.

Toki tämä kasvi voi olla houkutteleva ja hyödyllinen lisä puutarhaan, mutta ennen kuin saat käsiisi kirsikkalaakerin pensasaidan, lue lisää sen ominaisuuksista ja hoidosta.

Kirsikkalaakeri kasvaa hyvin nopeasti, mutta sen hoito on melko helppoa

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus ikivihreä pensaskasvi

On olemassa useita laakerinlaakerikasveja, mukaan lukien tavallinen laakerilaakeri (Prunus laurocerasus), portugalilainen laakerilaakeri (Prunus lusitanica) ja laakerilaakeri (Laurus nobilis).

On olemassa laakeripensaskasveja, jotka pysyvät pieninä ja jopa 7 m korkeita. Niiden lehdet voivat olla sekä tummanvihreitä että vaaleanvihreitä, sekä suuria että pieniä.

Näin kirsikkalaakeri kukkii

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus kukkia ikivihreistä pensaskasveista

Ja nämä ovat sen hedelmiä

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus hedelmät hedge kasvit

Tänään puhumme Prunus laurocerasuksesta – melko monipuolisesta pensaskasvista. Alla on 10 syytä, miksi sinun pitäisi istuttaa kirsikkalaakerin pensas puutarhaan:

  • Cherry laurel hedge on nopeasti kasvava ja ikivihreä hedge, joka tarjoaa pysyvän yksityisyyden suojan puutarhassa.
  • Prunus laurocerasus on erittäin sopeutuva kasvi, joka kestää auringonpaistetta ja paljon varjoa ja kukoistaa kaikilla maaperillä paitsi kastuneella ja kalkilla.
  • Tavallinen laakeri ei vain siedä eri paikkoja, vaan myös hyvin kylmiä lämpötiloja, mikä tekee tästä kestävästä ikivihreästä pensasta ihanteellisen ilmastovyöhykkeellemme.
  • Tämän pensaskasvin kirkkaan vihreät lehdet eivät ole vain kaunis esteettinen piirre puutarhassa, vaan niillä on myös käytännöllisiä käyttötarkoituksia, koska ne heijastavat aurinkoa ja lisäävät siten valon määrää puutarhassa.
  • Prunus laurocerasus kasvaa paksuksi, tuuheaksi pensasaidaksi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia kasvun karsimisesta käsistä, koska tämä laji on melko helppo hoitaa ja se on leikattava vain kerran vuodessa. Siistin noin 1,5–2,0 metrin suojauksen saaminen on helppoa.
  • Kirsikkalaakeria on saatavana kaikissa juurityypeissä, mukaan lukien soluviljelmä, ruukkukasvatus, paljaat juuret ja juuripallo.
  • Kirsikkalaakerin pensasaidat voivat nousta jopa 5 metrin korkeuteen, kun ne ovat täysin kypsiä, ja siksi niitä suositellaan yksityisyyden suojaksi.
  • Kirsikkalaakerilla on useita eri käyttötarkoituksia, ja se voidaan istuttaa koriste -suojaksi, yksityisyyden suojaksi tai tuulensuojaksi.
  • Keväällä valkoisilla rypäleillä, jotka ilmestyvät keväällä, on herkkä makea tuoksu ja ne ovat suosittuja mehiläisten keskuudessa. Marjat, jotka ilmestyvät syksyllä ja muuttuvat punaisista mustiksi kauden edetessä, ovat arvokkaita myös villieläimille, koska ne ovat erittäin suosittuja nälkäisten lintujen keskuudessa.
  • Kirsikkalaakerin suojaus vähentää erittäin tehokkaasti melua ja tekee siitä täydellisen vilkkaiden teiden reunustamaan puutarhaan.

Haluatko istuttaa kirsikkalaakerin pensasaidan omaan puutarhaan??

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus -suojalaji

Tärkeä muistiinpano: On kuitenkin tärkeää tietää, että kirsikkalaakerin suojaus sisältää syaanivetyä. Tämä on kuitenkin myrkkyä. Suuria määriä nautittu syaanihappo voi riistää hermoston hapen ja harvinaisissa tapauksissa jopa johtaa kuolemaan.

Nopeasti kasvava pensaskasvi

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus -suojakasvit

Istuta kirsikkalaakerin suoja

Istuta kirsikkalaakeri kosteaan maaperään, jossa on runsaasti orgaanista ainetta. Hyvä viemäröinti on tärkeää tämän kasvin säilymiseksi. Se sietää kaikenlaista valoa, auringosta täyteen varjoon, mieluummin enemmän aurinkoa viileässä ilmastossa ja enemmän varjoa lämpimillä alueilla. Vesi kirsikkalaakeria tarpeeksi, jotta maaperä pysyy kosteana, mutta ei märänä. Leikkaa tämä kasvi myöhään keväällä tai alkukesällä kukinnan jälkeen.

Kirsikkalaakeripensas varmistaa puutarhan raikkauden ympäri vuoden. Nauti tästä ikivihreästä pensaskasvista!

Vankka pensas, jolla on vihreät lehdet myös talvella

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus jättää ikivihreitä pensaskasveja

Punaisten marjojensa vuoksi laakeri on tyypillinen joulun symboli

Kirsikkalaakeri Prunus laurocerasus hedelmiä ikivihreitä pensaskasveja